Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mik azok a “red flagek”, amik...

Mik azok a “red flagek”, amik előre jelzik egy állásinterjún, hogy kellemetlen lesz az adott helyen dolgozni?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista lány vagyok, fél évvel ezelőtt volt egy nagyon negatív munkahelyi tapasztalatom, (vendéglátásban, a potenciális új munkahelyem is ilyen lenne) ami eléggé padlóra tette a motivációmat a munkakeresés terén. (Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, és támogatnak a szüleim, ezért volt lehetőségem ennyi szünetet tartani.) Megyek majd jövő héten egy interjúra, és már magamban összeszedtem nagyjából, hogy mire fogok figyelni, de úgy érzem, nagyon szívesen meghallgatnám nálam sokkal rutinosabb emberek tapasztalatait.

Mik azok a jelek, amikre nagyon figyeltek egy interjún, mert arról árulkodnak, hogy nem lesz nektek megfelelő a munkahely? Volt olyan, hogy később jöttetek rá, hogy “na igen, ez és az miatt már az interjún tudnom kellett volna, hogy nem jó ez a meló”?

Esetleg ha megkérdezik, van-e kérdésem, miket lenne érdemes kérdezni?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2023. márc. 30. 17:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam red flag volt, mikor az interjún a szüleimmel való kapcsolatomat akarták analizálni. Pályakezdő voltam és az önéletrajzban látszott, hogy volt egy egyetem váltásom (nem tudtam kihagyni a CV-ből,mert ott lett volna 2 év luk). És azon lovagolt a néni, hogy a szüleimmel jó most a kapcsolatom? Mert ez azért igencsak próbára tesz egy családot stb. Udvariasan megkérdeztem, hogy ez miért olyan fontos és próbáltam kitérni a válaszadás elől. Szó se róla,a szüleim amúgy jól kezelték a helyzetet,de szerintem ez senkire sem tartozik- főleg nem állásinterjúra való. Nagyon kellemetlen volt és még ő volt megsértődve rám. Nem is vettek fel, de nem is mentem volna olyan helyre,ahol nem ismerik azt a kifejezést, hogy magánügy.
2023. márc. 30. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!