Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elvállalnátok így ezt a munkát?

Elvállalnátok így ezt a munkát?

Figyelt kérdés
Állásajánlatot kaptam az Iváncsai akkumulátorgyárba IT-s programozói melóba (30 km-re délre lakom tőle). Már az furcsa, hogy interjúzni Komáromba kéne mennem, ami egy szolid oda-vissza 7 órás út vonattal. Ezután ha sikerül az interjú, akkor 3 hónapig minden nap felkéne járni Komáromba (céges busszal) betanulni és csak 3 hónap után kezdhetnék ténylegesen Iváncsán. Szerintem ez az utaztatás káosz és teljesen elvenné a szabadidőm nagyrészét.

2023. márc. 23. 16:47
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vállalnék ennyi utazást napi szinten. Egyébként nem is lehet elvárni egy dolgozótól, hogy ilyen sokat utazgasson. Meg amit fölöttem is írtak, hogy egy IT munkakörbe miért nem lehet online betanítás. Több furcsaság is van itt.
2023. márc. 23. 22:24
 22/38 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen aljadék cégeket el kell kerülni messziről.
2023. márc. 24. 07:13
 23/38 anonim ***** válasza:
80%

Most építik a gyárat,szerinted beeresztenek a félig készen lévő épületbe ahol nem tudsz mit csinálni?Ez elég gáz most,igaz de máshogy nem lehet megoldani.Amúgy van céges busz és fizetik az utazási időt is bérben bár gondolom nem megy minden helyre busz.

Én egy közeli gyárban dolgozok,rengeteg ember átment tőlünk mert jobban fizetnek.Egyik kollégám mutatta a bérpapírjàt és több mint 1,5-szer többet keres mint én pedig néhány év tapasztalata van és nem lángelme.Szóval nem éhbéren vannak,környéken talán a legjobb ilyen szempontból.Persze IT-nál lehet más a helyzet de bruttó 400-nál nagyságrendekkel nagyob fizetésük van az biztos.

Én is erősen gondolkozok a vàltáson de lehet megvárom amíg nem kell ilyen messze bejárni.

2023. márc. 24. 08:40
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Autóval (1,5 órás az út)? Ott bérelni szobát? De erősen fizetés/juttatási csomag függő lenne a döntésem, azért 3 hónapig mindenképpen szopás ez. Mi a pontos végzettséged? Bp-en biztos kapnál munkát ha vmi IT programozáshoz kapcsolódik, azért az jóval kényelmesebben elérhető Iváncsáról.
2023. márc. 27. 01:12
 25/38 anonim ***** válasza:
Végül is hogy döntöttél?
2023. márc. 27. 12:45
 26/38 A kérdező kommentje:

Még sehogy 25, mert család erőlteti, hoszen majdnem 1 éve nincs munkám.

24: Nincs miből bérelni, 0 Ft-om van. Szoftverfejlesztő mérnökinfromatikus bsc a pontos végzettségem papíron, de tudásom nincs mert nem etikus módon szereztem meg a végzettségem (basztam tanulni speciel, kidobva 5 évet az ablakon egy értéktelen papírért). Most is kéne készülni az interjúra, hisz majd programozni kell (amit egyáltalán nem tudok, minimálisan sem).

2023. márc. 27. 12:50
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Akkor próbáld meg ezt a melót, aztán majd látod hogy mennyire bírod ezt az utazgatás?

A semminél jobb.

Egyszer ki lehet próbálni ezt is.

Ha adódik egy lehetőség élj vele és próbáld meg.

Ha megy a meló és tetszik akkor ott maradsz, ha nem megy akkor tovább lépsz, de legalább adtál magadnak lehetőséget.

Kapd össze magad, álj neki és készülj az interjúra.

2023. márc. 27. 13:16
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted, hogy nem etikus módon szereztél diplomát?

1 év alatt hány interjún voltál? Miért erőlteted ezt a szakmát, ha te magad is belátod, hogy semmi tudásod nincs, és úgy tűnik nem is érdekel?

A szoftverfejlesztés egy tipikusan gyakorlatorientált terület, nem hogy a felsőfokú oktatásban, hanem már a szakközépben bőszen programoznod, gyakorolnod kellett volna ha ezt akarod csinálni. Gyakornoki vagy diákmunka, ezek hiányában/mellett pedig önképzés (versenyek, online verseny/feladat oldalak, kihívások, saját kis programok stb.).

Ha a saját bevallásod szerint sincs semmi használható tudásod az 5 évnyi képzés végére akkor vagy engedd el ezt a pályát (ha ennyire nem érdekel vagy ennyire nincs hozzá affinitásod) vagy nagyon gyorsan kezdj el GYAKOROLNI. Érintett vagyok részben a férjem, részben a munkám miatt, és ezen a területen elengedhetetlen a folyamatos gyakorlás, tanulás, aki ezzel foglalkozik az folyamatosan CSINÁLJA, már a képzés alatt is.

Hogy akarsz az interjún gyakorlati feladatot megcsinálni ha 5 év alatt egy sort sem programoztál?

2023. márc. 27. 18:57
 29/38 A kérdező kommentje:

"Hogy érted, hogy nem etikus módon szereztél diplomát?" Csaltam A-tól Z-ig. Minden tesztet, minden vizsgát kicsaltam, semmit sem saját fejből.

"1 év alatt hány interjún voltál?" Kevés, pontosan nem tudom, talán 4? Viszont élből elutasított minimum 400.

"Miért erőlteted ezt a szakmát, ha te magad is belátod, hogy semmi tudásod nincs, és úgy tűnik nem is érdekel?" Mert végigcsináltam, kidobtam érte 5 évet az életemből. Fontos 5 évet, rip 18-23 éveim, a semmibe vesztek el. Ezt nem tudom elfogadni.

"Hogy akarsz az interjún gyakorlati feladatot megcsinálni ha 5 év alatt egy sort sem programoztál?" Csalással, kiskapukkal. Minr az egyetemet végig úgy.

2023. márc. 30. 12:29
 30/38 anonim ***** válasza:

Esetleg ha nem jön össze semmi 3-6 hónap után sem ebben a szakmában akkor indulj el új irányba és kezdj olyanban amihez volna kedved.

Nem vagy olyan könnyű helyzetben,sok az az 5 év amit erre a pályára szántál, de még nem késő új dologban kezdeni.

2023. márc. 30. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!