Munkahelyen létezik olyan hogy a munkáltató ad szabadságot?
Igen adhat extra szabit.
Nálunk akkor szoktak egy napot adni ha jó évet zárunk.
Munkáltató adja ki. Nekem volt olyan munkahelyem, ahol elmondták, hogy x időszakban nem vehetek ki szabit, mert akkor akkora pörgés van (szezon), hogy mindenki kell. De ezt már év elején tudtuk, hogy augusztusban le fogjuk cidázni magunkat, szóval a nyaralást szeptemberre terveztem.
A mostani munkahelyen bármikor lehet kikérni szabit, viszont mikor nincs szezon, akkor gyakran adnak ki szabadságot, aztán, ha elfogynak a napok, de te mégis mindenáron el akarsz menni egy hosszúhétvégére, akkor vagy fizetetlen, vagy lecsúsztatják. Nem 8-4-es beosztás, hanem össze-vissza mindenféle műszak, szóval én simán megcsináltam, hogy két hétig mentem úgy, hogy heti hat nap 12 óra, utána hat nap pihi, és aztán vissza a megszokott menetrendhez. A +4 órákból összejött az a hat nap, amíg nem dolgoztam. Választhattam volna azt is, hogy normálisan jövök dolgozni, és az a hat nap fizetetlen, de kellett a pénz :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!