Mit tegyek ha utálom a munkámat?
Kicsivel több, mint 1 hónapja vagyok az új munkahelyemen. A munkámat nem szeretem, úgy érzem, hogy nem való nekem, nem is megy úgy, ahogy kéne.
A kollégákkal egyelőre nincs nagy gond, de tudom, hogy a többség milyen pletykás és rosszindulatú, és előre félek, hogy később engem is kikezdenének. Egyszerűen érzem, hogy mérgező környezetbe kerültem és csak idő kérdése, hogy teljesen beleutáljak. Már most sem vagyok lelkes, pedig így, az elején még annak kéne lennem...
Már volt egyszer-kétszer, hogy beszóltak nekem elég csúnyán, csak mert nem tudtam valamit. Sokszor gyomorgörccsel megyek be és semmi kedvem hozzá.
Felmondani viszont úgy érzem, nem mondhatok fel, ugyanis ezt a munkát is nagyon nehezen kaptam meg. 1 évig voltam munkanélküli, mert hiába kerestem/próbálkoztam. A bevétel nélküliség is kikészített. De úgy érzem, ez is felőröl, a szabadidőmben sem tudok rendesen kikapcsolódni, mert folyton azon rágódom, hogy mennyire nem szeretem ezt, de muszáj csinálnom és összeszorítanom a fogam, ha ebbe tönkre is megyek idővel, mert kell a pénz.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben? El vagyok keseredve.
#5-ös válaszoló.
Nem kukás, nem bolti eladói és nem más "fos munkára" vettek fel. Egyébként meg nem kellene lenézni őket sem, vannak akik szeretik ezeket a munkákat és nagyon jók benne. Ha én is ügyes lennék valamelyikben ezek közül és szeretném is, akkor én is csinálnám szívesen.
Ha ennyire nem megy a melótalálás, és elcsesztem a fiatalkorom? Miből gondolod, hogy nem vagyok fiatal? Másrészt meg felénk nem könnyű munkát találni, nagyon sok embertől hallom ugyanezt, hogy egyszerűen nem talál. Túl kevés az álláshirdetés is, a jelentkező pedig sok (meg általában jobb helyekre mindig megvan, hogy kit vesznek fel, protekcióval). A munkahelyemen is mondta már más is, hogy lépett volna, de egyszerűen nem lenne hova és ennél "jobbat" nem találna.
Honnan veszed, hogy nem képeztem magam és nem tanultam? Kész vagyok még most is tanulni akár, pár hónapja fejeztem be egy képzést, és előtte is tanultam. Jobb minél több lábon állni, de egyszerűen nem könnyű így sem.
Olyat végezhetnék, amit szeretek.. Bár ilyen egyszerű lenne, de fiatal vagyok és sajnos igazán azt sem tudom, hogy mit szeretnék, miben vagyok igazán jó. Ez is a bajom. Sok helyen kipróbáltam már magam, de igazán egyik sem vált be, sőt. Pont ezért is írtam ki a kérdést, mert nem szeretnék még sok évig olyan helyen lenni, ahol nem érzem, hogy ott a helyem, esetleg még ki is készülök. De jelenleg nem látok más megoldást, ugyanis nincs más lehetőségem, munka nélkül pedig nem lehetek. Csak félek, hogy rá fog menni az egészségem. Az előző munkámnál is ez volt.
Lehet azt is, hogy jelentkezek továbbra is más munkákra, aztán majd lesz valami. Esetleg elkezdek egy másik képzést. De eléggé lehangol, hogy itt van ez a munkahely, lenne előre lépési lehetőség is, de egyszerűen nem tudok örülni neki. Minden nap úgy járok be, hogy nem érzem jól magam és számolom a perceket, hogy mikor jöhetek haza. Így pedig nem lehet lenni egy helyen túl sokáig, mert rámegy az ember egészsége.
Oszinten nem ertem a kerdest.
Nem szereted a munkad?
-keress masikat
Nincs a kozelben mas? Erre is vannak opciok
-maradsz es atkepzed magad, valami olyan munkakorbe, amire van kereslet a kornyeketeken, es nem fizet rosszul,
Vagy
-elkoltozol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!