Mik voltak a legfurább kérdések, amit feltettek nektek állásinterjún?
Nekem az alábbiakat mesélték ismerősök:
-Milyen állat szimbolizálna téged? Miért?
-Mi az a 3 dolog, amire a legbüszkébb vagy? (Azokból, amiket eddig elértél.)
-Hogyan képzeled el magad 5 év múlva?
Illetve, olyan sokan mesélték nekem már, hogy általánosnak tűnik, de mégis olyan fura a „Mik a gyengeségeid?” kérdés. Erre mégis mit lehet mondani egy állásinterjú keretében? Ti ilyenkor olyasmiket mondtok, amik nem befolyásolják a munkavégzést?
Előre is köszönöm a válaszokat!
"HR-s adott egy nyomtatványt, hogy ha van gyerekem töltsem ki, mert jogosult vagyok erre meg arra."
Ismerősöm magyar cégnél:
Volt egy megállapodott fizetése. Amiből be van jelentve minimálbérre, a többit zsebbe kapta. Saját maga járt utána milyen adókedvezmények járnak gyerek után, elintézte a papírokat, stb.
Jött az utalás a magasabb összeggel. Erre zsebbe meg annyival kevesebbet kapott.
Odament megkérdezni a főnököt, hogy is van ez. Az pedig megmondta, hogy "Bocs, X összegben állapodtunk meg, X összeget kapsz".
Magyarul az alapból minimálbéresre bejelentett fizetéséből még a saját visszaigényelhető szja kedvezményét is benyúlták...
Ha megkérdeznénk az ismerőseit, milyen embernek írnák le önt?
Van-e olyan ismerőse, akinek volt már dolga a törvénnyel?
Tehát ön nem házas. Van-e esetleg elvált felesége, gyerek tőle?
13: A "Hol látod magad 5 év múlva?" kérdés azért is hülyeség, mert az állásinterjún az alany nyilván úgy adja elő magát, hogy meghal a vágytól, hogy nyugdíjig ott dolgozzon. Ez nekem kb. olyan, mintha házasságkötéskor az anyakönyvvezető megkérdezné, hogy kit képzelek el feleségemnek 5 év múlva.
Vagy esetleg arra gondolnak, hogy ott, az adott helyen milyen pozícióban látom magamat, mekkora fizetéssel? Akkor így kellene megkérdezni. A "Hol?" ugyanis egy helyhatározó kérdőszó.
23-as:
Az ismerősöm esetében "Hogyan képzeled el magad 5 év múlva?" formában volt feltéve a kérdés.
"Ha megkérdeznénk az ismerőseit, milyen embernek írnák le önt?"
Ezt az ember honnan tudja? Én soha nem tartottam nárci napot, hogy most sorban mindenki meséljen, milyennek éli meg velem a barátságát.
"Van-e olyan ismerőse, akinek volt már dolga a törvénnyel?"
Az adótörvényekkel mindannyiunknak van dolga.
Nevetséges kérdések.
Az állatos kérdésre senki nem mondja, hogy fonálféreg akarok lenni. Pedig hatásos lenne...
Hogy mik az érdemeim, azt látja a hülyéje az önélezrajzomban.
Hogy 5 év múlva hol leszek, azt csak Isten tudja. Ha megkérdezik, mondhatom, hogy mittudomén, lehet már nem is élek akkor. Vagy cég becsődöl addigra.
Nem értem, egy állásinterjún miért kell baromságokat kérdezni. Szerencsére én még nem jártam így, pedig nem egy interjún voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!