Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen fokú takarítás, higiéni...

Milyen fokú takarítás, higiénia várható el egy munkahelytől?

Figyelt kérdés

Budapesti (régi) irodaház. Állami fenntartó.

A konyha lepukkant, penészes. Van mikró és hűtőszekrény, egyiket sem takarítják soha, több évnyi kajamaradék áll benne. Mosogatószert saját zsebből magunknak kell biztosítani. Vízforralót mi tisztítjuk saját pénzen vett ecettel (a vízforralót is saját zsebből vettük hogy legyen egyáltalán).

A mosdók nagyjából rendben vannak, bár szappant, gyakran papírt is magunknak kell venni.

(Takarító van, de csak heti 1x felmossa a folyosót, meg 1-3 naponta kiüríti a kukákat.)

Ez normális? Úgy értem jogszabályoknak megfelel? A több éves kajamaradék és a penész konkrétan egészségügyileg veszélyes is lehet. Tehetünk valamit?

2023. márc. 7. 14:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A létező legmagasabb szint.
2023. márc. 7. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
66%

"A konyha lepukkant, penészes. Van mikró és hűtőszekrény, egyiket sem takarítják soha, több évnyi kajamaradék áll benne."

Nem tudom, milyen nőnemű lények képesek egy ilyen konyhába akár bemenni is. Tudom, a férfiak is takaríthatnának, de szerintem a nőknek valamivel több a tapasztalatuk.

Összefogni, és egy közös időt rászánni a rendbetételhez, majd aki használja a mikrót, egyebet, azoknál megegyezni ki, mikor rakja rendbe a konyhát.

Ha rendbe van téve, a napi tisztítás igazán nem sok idő.

2023. márc. 7. 16:50
 13/21 A kérdező kommentje:

Takarít mindenki épp eleget otthon, a munkahelyre nem ezért járunk be. Természetes munkaidő-csökkentés mellett, fizetett túlóraként lehetne róla szó, de nem maradok bent estig több éves mocskot vakarni mások után, nem ez a munkám. Meg a kollégáimnak se.

2023. márc. 7. 17:09
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

"A hűtőt, mikrót, mosdót viszont nem mi vettük."

Akkor ne használjátok.

2023. márc. 7. 17:19
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

Hát ha ennyire igénytelenek vagyok...érdekes amikor nálunk 2 hétig szabin volt a takarító néni nem is tűnt szinte fel azon kívül hogy a kukákat magunk után ürítettük...

A hűtőbe vagy a mikróba ha kifolyó valami alap hogy feltöröltük, poharat, tányért elmostuk magunk után. Wc-t se hagytuk sza*-ban úszni 🙈😅

2023. márc. 7. 19:53
 16/21 anonim ***** válasza:
Miért dolgozol ilyen igénytelen helyen?
2023. márc. 7. 20:19
 17/21 anonim ***** válasza:

"És olyan munkahelyet még életemben nem láttam ahol ne lett volna legalább egy teakonyha hűtővel, mikróval. Elhiszem hogy van ilyen, de így hogy dolgoznak 8 vagy több órát az emberek??"

Úgy, hogy hoznak magukkal szendvicset, előre elkészítve és kockás szalvétába csomagolva. :-) A kevésbé kényes szalámik simán kibírják, ha néhány órán át szobahőmérsékleten vannak. Ha vettek maguknak vízforralót, akkor még teát vagy nescafét is tudnak inni.

2023. márc. 7. 22:02
 18/21 A kérdező kommentje:

Hát lassan az lesz, de ez elég dühítő így.

Nem tudok vele mit csinálni, én összetörlöm ha valamit kicsöpögtetek.

Mert szakmailag a legjobb munkahely az országban, és mert eddig főleg otthonról dolgozhattam a covid meg a rezsipánik miatt.

Nyáron 30 fokban szerintem a szendvics se túl jó több óra után. :S

2023. márc. 8. 06:28
 19/21 anonim ***** válasza:

Nincs ott évente kétszer nagytakarítás? Olyankor kell kérni a konyha teljes rendbetételét. Utána már mindenki maga után tisztán hagyhatja az általa használt dolgokat.

Szólt már valaki a főnöknek ?

2023. márc. 8. 08:09
 20/21 A kérdező kommentje:

Persze hogy szóltunk, elvileg szóltak a takarítóknak is, de ennyi pénzért ennyit vállalnak (heti felmosás + kukák ürítése), többet nem.

2023. márc. 8. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!