Milyen fokú takarítás, higiénia várható el egy munkahelytől?
Budapesti (régi) irodaház. Állami fenntartó.
A konyha lepukkant, penészes. Van mikró és hűtőszekrény, egyiket sem takarítják soha, több évnyi kajamaradék áll benne. Mosogatószert saját zsebből magunknak kell biztosítani. Vízforralót mi tisztítjuk saját pénzen vett ecettel (a vízforralót is saját zsebből vettük hogy legyen egyáltalán).
A mosdók nagyjából rendben vannak, bár szappant, gyakran papírt is magunknak kell venni.
(Takarító van, de csak heti 1x felmossa a folyosót, meg 1-3 naponta kiüríti a kukákat.)
Ez normális? Úgy értem jogszabályoknak megfelel? A több éves kajamaradék és a penész konkrétan egészségügyileg veszélyes is lehet. Tehetünk valamit?
Nem köteles étkező helyiséget és vízforralót sem biztosítani.
Pláne nem az alapítványi iskolában. ;-)
Mondjuk, ha penész van, az közegészségügyileg kifogásolható, ezt szóvá teheti az NNK (ÁNTSZ jogutódja), de erre a cég lépheti azt, hogy megszünteti a hűtőt.
Írtam hogy állami fenntartó, nem alapítvány.
Akkor mesélek.
Állami (nem alapítványi :P) iskola, "elit" gimnázium egy megyei jogú városban. 6 évet húztam le ott, az irodámban egyszer volt az ablak megtisztítva, akkor is én tisztítottam meg, mert a takarítók kijelentették, hogy nekik az magasan van. Felsöprés, felmosás havonta egyszer. De az asztalomat naponta átkutatták.
Dolgoztam irodaházban, nem is egyben.
Volt, ahol csak a konyhát kellett felmosni, szemetet üríteni. magát a konyha felszerelését a dolgozóknak kellett tisztán tartani.
Spórolás azzal, hogy minél kevesebb az elvárás a takarítással, annyival kisebb összeget kell fizetni a takarító vállalkozásnak.
Ja, és természetesen ebben a helyiségben étkezni eszünkbe se jutna.
Csak kaja tárolásra és melegítésre használjuk, de lassan alkalmatlan rá. Valamit pedig ennünk kell a 8 óra alatt.
Én pl semmilyen dzsuvát nem csinálok, miért kéne nekem egy emeletnyi ember után takarítanom?
Én azt hittem hogy azért erre van valami szabály hogy nem nézhet ki úgy a munkahely mint a nébih horrorvideók…
(És olyan munkahelyet még életemben nem láttam ahol ne lett volna legalább egy teakonyha hűtővel, mikróval. Elhiszem hogy van ilyen, de így hogy dolgoznak 8 vagy több órát az emberek??)
Írtam hogy a vízforralót takarítjuk.
A hűtőt, mikrót, mosdót viszont nem mi vettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!