Meddig lehet bírni a hajnali kelést? Évekig? 4-kor kelek. Este 9-kor már zombi vagyok.
Sokszor kelek kettőkor.
Lehetetlen számomra megszokni. Egész nap egy rongy az agyam, tökmindegy, mennyit aludtam előtte. Bezzeg az estés műszakokat élem, olyankor friss vagyok, szóval már kértem a munkahelyem, hogy engem lehetőleg hajnalra légyszi ne. 1-2 hajnalom van egy hónapban, azokat túlélem valahogy, igyekszem nem hibázni.
Mások meg kifejezetten szeretik, és este érzik úgy magukat, mint én a hajnalos műszakban, egyszerűen késő délután, este már nem tudnak koncentrálni, hibáznak. Emberfüggő.
Szerintem ez olyan, mint hogy van, aki a nyári forróságot szereti, meg van, aki a téli hideget. Egyik sem fogja megszokni és komfortosan érezni magát a másikban. Maximum elviseli valahogy.
Nagyon sok dologtól függ, hogy mennyire és meddig lehet ezt bírni. Például mennyire vagy aktív a nap folyamán, mennyi kávét, koffeint, hasonlókat fogyasztasz, mennyit és milyen minőségben alszol, mennyire kelsz kipihenten, egyéb napokon mikor fekszel és kelsz, akkor mennyit sikerül pihentetően aludnod.
Apa évtizedekig kelt hétköznaponként 4:30 körül; főnök is volt, illetve akkoriban még volt egy kutyánk, és ő vitte le elsőként sétálni. Utána kényelmesen reggeli, kávé, majd bent is volt 6 körül. Azt szokta mondani, hogy nem volt nehéz, mert hamar megszokta és abból nehezen lendült ki, de ehhez muszáj volt este 8:30 körül már aludnia. Nem ivott napközben sok kávét, délután előfordult, hogy aludt kicsit.
Most már új munkahelyen van, szegény kutyus sincs már velünk, és ráér 8 felé kelni. Később ér haza ugyan, de sokkal jobban fekszik neki, hogy tovább tud aludni, és nem választana többet olyan helyet, ahol olyan korán kellene kelni újból.
És itt vagyok én.. Tavaly tavasszal volt olyan órarendem egyetemen, hogy minden reggel 5:20-kor szólt az ébresztőm, mégis rendre 5-kor ébredtem fel, és eléggé meg tudott viselni. A végére olyan voltam, mint egy zombi. Bár ehhez hozzátartozik, hogy nekem este fog jobban az agyam, akkor tudok jobban tanulni, dolgozni, beadandókat, előadásokat csinálni. Kész szenvedés volt. Szóval tényleg nagyon emberfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!