Mi lehet az oka? Vannak tippek munkahelyen belül, de kíváncsi vagyok, hogy külső szemlélő, aki elfogulatlan, hogy látja.
A munkahelyünkön vannak ügyvezetők és cégvezetők, igazgatók (ők nem tartoznak az előbbiekhez), részlegvezetők és beosztottak.
Az egyik cégvezető egy 52 éves nő. Egyre-másra derül ki, hogy az egyik részlegvezetővel finoman fogalmazva kivételezik. Az illető egy 35 éves férfi. A cégvezetőnő enyhén szólva ott tesz keresztbe mindenkinek, beosztástól függetlenül, ahol tud. Nyíltan is és sunyiban is. Kivéve az említett férfit. Mostanában több minden kiderült, amiben másnak letiltott/beszólt, azt a férfi simán megteheti. Szerintetek mi lehet az oka? (vannak még részletek, de nem akarom befolyásolni a véleményeket)
Ilyen minden munkahelyen van. Sok oka lehet amiért kivételezik vele : ismeri régebbről, ismerősének ismerőse, van köztük valami, bejön neki, rokon.
Nem kell ezen fennakadni, bárhova is mész mindig lessz 1 ilyen ember az adott munkahelyen akinek mindent is szabad de másnak fele annyit se.
Bármi lehet. Nem kell feltétlenül vonzalmat vagy kapcsolato feltételezni mögötte.
Nálunk hetero nő főnök kivételezik két hetero nő beosztottal. Nem barátok, nem rokonok. Sokszor látszik, hogy a főnöknek elege van ebből a kettőből, mert mindenen rinyálnak. Itt pl az van (valószínűleg) a háttérben, hogy a főnök kerüli a konfliktust, és előre be akarja védeni magát a rinyálásuk ellen. Mások nem rinyálnak, velük kicseszhet nyugodtan, ugye.
Éppenséggel nem kiváló munkaerő, rendre korrigálni kell a munkáját a főnökének.
Pont ez az egyik dolog, hogy ha ő nem csinál meg valamit, vagy rosszul csinálja és úgy megy ki a dolog, akkor annak semmi következménye. Más munkatársnál ez minimum jutalék csökkentés.
Igen, utolsó tudjuk a valós választ.
Akivel pozitív értelemben kivételeznek, az azért van, mert az illető tövig benyalta magát a főnöke vagy a nagyfőnök seggébe.
Életemben nem láttam olyan munkahelyet, ahol a szaktudás, szorgal8m vagy miegymás miatt kuvételeznek a dolgozóval.
9-es!
Én meg tudom, hogy tévedtek.
Tipikus alkalmazotti, mártír hozzáállás. Valakinek csak attól lehet jobb az élet bármely területén, hogy lopott, az apja pénzéből él, nyal a főnöknek, lefeküdt valakivel, stb. (Ezzel nem azt mondom, hogy nincs ilyen is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!