Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan legyek jóban a munkatár...

Hogyan legyek jóban a munkatársaimmal, ha szociális fóbiában szenvedek?

Figyelt kérdés

2023. márc. 4. 12:00
1 2
 11/12 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ha neked fontos, hogy jó véleményük legyen rólad, vigyél be néha egy tányér sütit, vagy bonbont, vagy kekszet, akármit. Legalább a szülinapodon, névnapodon és nagyon fognak örülni.

Én tavaly sütöttem a munkatársaimnak egy hatalmas tortát és nagyon örültek, mert nagyon finom lett. Engem persze az öröm motivált, nagyon örültem, hogy végre kirúgták az egyetlen bajkeverő kolléganőt és így olyan a csapat, hogy mindenki mindenkit kedvel, senki sem rosszindulatú.

Szóval vittem be tortát és ezzel kifejeztem, hogy fontosak nekem és rengeteg viszonzást kaptam. Volt olyan is, akinek messze van tőlem az irodája, ezért ritkábban találkozunk, oda jött beszélgetni, azóta rengetegszer dumálunk jókat. És látom, hogy őszintén érdekli őket, hogy mi van velem. Ha beteg vagyok, aggódnak.

Szóval vigyél be valamit, ha anyagilag nem túl megterhelő ez neked.

2023. márc. 28. 14:56
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is szociális fóbiám van. Pár hónapja kezdtem az első munkahelyemen, én is sokat gondolkodtam ezen. Mostanra már szinte be is olvadtam és kölcsönösen szimpatizálok mindenkivel SZINTE. Elmondom hogyan csináltam: egyszerűen önmagamat adtam. Az elején csendes voltam, ami régebben nagyon zavart volna, de megbeszéltem magammal hogy ez teljesen rendben van, nem szégyen csendesnek lenni és felmérni a terepet. Így nem szorongtam attól is, hogy csendes és "unalmas" vagyok. És szépen lassan így ki tudtam bontakozni. Egyszerűen hagyj időt magadnak arra, hogy megfigyeld a környezetet, megismerd az embereket, kivel mit hogyan lehet stb. Így szépen lassan eltűnik majd a szorongásod. Legalább is nekem bevált :)
2023. jún. 29. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!