Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen munkáknál nem nézik a...

Milyen munkáknál nem nézik a vérnyomást?

Figyelt kérdés
Háziorvosom szerint a 170/100 értékkel mindenhol el fognak utasítani, ha nem kezeltetem. Emiatt szeretnék olyan irányba tovább tanulni, ahol ez nem befolyásoló tényező. Esetleg orvosi egyetemre mennék, ott tuti nem lenne baj, hiszen holló hollónak nem vájja ki a szemét.

2023. febr. 24. 16:22
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
97%
#9 vérnyomás mérés, megnézik a szemed, kérdezik van-e bármilyen panaszod, azt hiszem súlyt is mérnek (nem vagyok ebben biztos, már nem emlékszem nekem mik voltak), nekem tettek fel kérdéseket hogy volt-e műtétem. Tüdőszűrés ha kérik. Hirtelen ennyi jut eszembe.
2023. febr. 25. 16:55
 12/47 A kérdező kommentje:

Itthon mérve: 140/91 egyik karon és 139/88 másik karon.

Mégis miért lenne kizáró tényező a hipertónia az orvosi munkában? Meg amúgyis, a 6 év végeztével az általános orvosi diplomával hozzáférek egy kis Tensiominhoz, azzal megyek méretni. Amúgy meg a kolléga tehet egy szívességet.

2023. febr. 25. 17:07
 13/47 anonim ***** válasza:
98%
Tudod mit, legyél orvos. Akkor aztán kitanulhatod apróra, hogyan verd át a vérnyomás mérőt. Jól kiszúrsz vele.
2023. febr. 25. 17:43
 14/47 anonim ***** válasza:
90%
Ennyi ésszel úgy se tudod elvégezni az orvosit.
2023. febr. 25. 19:38
 15/47 A kérdező kommentje:
Színjeles tanuló vagyok biosz-kémia tagozaton.
2023. febr. 25. 19:39
 16/47 anonim ***** válasza:
98%

"orvosi diplomával hozzáférek egy kis Tensiominhoz,"

Nem kell hozzá orvosi diploma. Magas vérnyomás kell hozzá. De azt mondtad, hogy nem szeretnéd kezeltetni, szóval hogy van ez?

2023. febr. 25. 19:47
 17/47 A kérdező kommentje:
Legjobb tudomásom szerint az eseti gyógyszer sürgősségin, vagy napi 3x kell szedni. A magas vérnyomás kezelése krónikus gyógyszerszedés, viszont én csak a mérési eredményt szeretném vele befolyásolni alkalmilag.
2023. febr. 25. 20:17
 18/47 anonim ***** válasza:
98%
És le tudnád írni racionális érvekkel, hogy miért nem szeretnéd kezelni?
2023. febr. 25. 20:30
 19/47 anonim ***** válasza:
96%

Még az se biztos, hogy egyből gyógyszeres kezelésre lenne szükséged, ez a 140 kb. pont a határ, a 170 meg lehet azért mert izgulsz. Sok mindenkinek magasabb, ha orvosnál mérik. 24 órás vérnyomásmérésre lenne szükség. Lehet első körben egy életmódváltás is elegendő lenne, de ezt ki kell vizsgálni.

A terved egyébként őrültség. Amiatt orvosira egyetemre menni, hogy majd sok év múlva át tudd verni az orvosi vizsgálatot. Ilyen terv normális ember fejében nem fogalmazódik meg. Egy pszichológust se ártana felkeresned, mert láthatóan mentális problémáid vannak.

2023. febr. 25. 20:40
 20/47 A kérdező kommentje:

És te tudnál mondani racionális érveket a kezelés mellett?

Az én érveim:

- nem tudom, nagyobb-e a várható előny a kezeléssel, mint anélkül, tekintettel a koromra

- nem tudni, hogy a gyógyszer okoz-e problémát (mellékhatást), amely károsítja az életem

- nem vagyok cukros, ami szigorú vérnyomáskontrollt igényel

Másik: nem csupán azért mennék orvosnak, mert meghamisítanám a méréseket, hanem érdekel a hipertónia élettana, meg akarom érteni a dolgokat és a legmegfelelőbb gyógyszert megtalálni rá. Saját magamnak akarok gyógyszert írni rá. Viszont kezelés nélkül sem vezet halálhoz, hiszen 1962 előtt is szép kor éltek meg az emberek.

2023. febr. 25. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!