Milyen munkáknál nem nézik a vérnyomást?
Itthon mérve: 140/91 egyik karon és 139/88 másik karon.
Mégis miért lenne kizáró tényező a hipertónia az orvosi munkában? Meg amúgyis, a 6 év végeztével az általános orvosi diplomával hozzáférek egy kis Tensiominhoz, azzal megyek méretni. Amúgy meg a kolléga tehet egy szívességet.
"orvosi diplomával hozzáférek egy kis Tensiominhoz,"
Nem kell hozzá orvosi diploma. Magas vérnyomás kell hozzá. De azt mondtad, hogy nem szeretnéd kezeltetni, szóval hogy van ez?
Még az se biztos, hogy egyből gyógyszeres kezelésre lenne szükséged, ez a 140 kb. pont a határ, a 170 meg lehet azért mert izgulsz. Sok mindenkinek magasabb, ha orvosnál mérik. 24 órás vérnyomásmérésre lenne szükség. Lehet első körben egy életmódváltás is elegendő lenne, de ezt ki kell vizsgálni.
A terved egyébként őrültség. Amiatt orvosira egyetemre menni, hogy majd sok év múlva át tudd verni az orvosi vizsgálatot. Ilyen terv normális ember fejében nem fogalmazódik meg. Egy pszichológust se ártana felkeresned, mert láthatóan mentális problémáid vannak.
És te tudnál mondani racionális érveket a kezelés mellett?
Az én érveim:
- nem tudom, nagyobb-e a várható előny a kezeléssel, mint anélkül, tekintettel a koromra
- nem tudni, hogy a gyógyszer okoz-e problémát (mellékhatást), amely károsítja az életem
- nem vagyok cukros, ami szigorú vérnyomáskontrollt igényel
Másik: nem csupán azért mennék orvosnak, mert meghamisítanám a méréseket, hanem érdekel a hipertónia élettana, meg akarom érteni a dolgokat és a legmegfelelőbb gyógyszert megtalálni rá. Saját magamnak akarok gyógyszert írni rá. Viszont kezelés nélkül sem vezet halálhoz, hiszen 1962 előtt is szép kor éltek meg az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!