Miért baj ha irodai munka során magas a vérnyomás?
Figyelt kérdés
Üzemorvosi vizsgálaton voltam és 165/100at mért az orvos... utána megtagadtak az alkalmasságot, azt mondta ameddig nem rendezem a vérnyomást felfüggeszt a munkából ez sima irodai munka szerintem ilyet nem tehetne. A főnököm tajtékzik hogy ilyet szerinte se csinálhat, valaki azt ajánlotta forduljak a másodfokú foglalkozás egészségügyi szervhez felülvizsgálatra, mert ez nem olyan munka aminél baj ha magas a vérnyomásod...most fizetés nélkül otthon vagyok2022. nov. 16. 11:17
1/20 anonim válasza:
Az mindig baj. Veszel vérnyomáscsökkentőt, és mehetsz dolgozni. Erre akarnak rávenni.
2/20 anonim válasza:
Nem minden irodai munkánál kizáró ok.
Párom mérnök, nem is akármilyen, elég nagy felelőssége van, mégis 165-ös vérnyomással gond nélkül felvették (fiatal, a doki is csodálkozott hogy ilyen magas alapjáraton), de megkapta a munkát.
Szerintem nálad valami más dolog is van, ami miatt nem vagy alkalmas nekik, csak a vérnyomásra fogják.
Vagy pedig veszélyes üzemrészen is lenned kell néha (már ha gyári irodai munka), vagy olyan tevékenységet végzel (autóvezetés stb), ami kockázatos lehet. Így még megérteném.
3/20 A kérdező kommentje:
Oké csak addig majd az o
üzemorvos kifizeti a kimaradt napjaimat?
2022. nov. 16. 11:24
4/20 anonim válasza:
Nem, nem fizeti ki. Voltál már azóta orvosnál? Mert itt hiába puffogsz.
5/20 A kérdező kommentje:
2. Adminisztratív munka, sosem megyek veszélyes helyre, autót sem vezetek...
2022. nov. 16. 11:29
6/20 A kérdező kommentje:
4. Tegnap nyilvánított alkalmatlannak az üzemorvos, jövő kedden lesz a háziorvos....
2022. nov. 16. 11:39
7/20 anonim válasza:
Nem kell veszélyes helyre menni, elég ha pl lemegy egy irattárba, pincébe egyedül.Anyósom is irodai munkán van, lecseszték mert nem szólt az epilepsziájáról.
8/20 A kérdező kommentje:
Holnap megyek felülvizsgálatra másodfokra a nemzeti népegészségügyi központba, főnök elintézte, feljelentettük az orvost
2022. nov. 16. 12:58
9/20 anonim válasza:
Tök mindegy, akkor is feljelentést tettél volna, ha agyvérzést kapsz, mert engedett dolgozni, ilyen vérnyomással. Neki ez a dolga. Neked meg az hogy ne kelljen x idősen törölgetni a nyálad meg pelenkázni.
10/20 A kérdező kommentje:
9. Az egy más kérdés, semmi köze a munkához, nincs Magyarországon kötelező szűrővizsgálat, mindenki a saját egészségéért feleljen, semmi köze hozzá...
2022. nov. 16. 13:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!