Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tehet a cég ellenem ha...

Mit tehet a cég ellenem ha felmondási időm lejárt minden pénzt megkaptam, de kitalálták van még tartozásom, de nincs miből levonni és bíróságra se fogják vinni? Akkor így jártak?

Figyelt kérdés

Tehát a nyáron felmondtam felmondási időm rég lejárt már júniusban, minden pénzt és papírt kilépéskor megkaptam.

Most kaptam egy levelet hogy nem adtam le valamit (egy fúrógépet... ) és fizessek nekik ezért 20.000-et.

Levonni nem tudják rég ott se vagyok.

Bíróságra nem viszik, 20-at nem visz senki bíróságra röhejes lenne (ők is megírták nem viszik jogi útra)

Na én meg nem fizetek. Mit tehetnek? Az egyetlen elvi opció a bíróság lenne, az off, levonni sincs miből-hát akkor?

Az meg külön vicces hogy kilépéskor kiállították a papírt hogy MINDENT leadtam és egyik félnek sincs követelése a másik fél felé...

2023. febr. 11. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Ha papírod van róla, hogy mindent leadtál, szóra se méltasd őket.

Ha véletlenül valahogy hatósági ügy lenne belőle (nem lesz), nekik be kellene tudni bizonyítani, hogy te tartozol nekik a követelt eszközzel, összeggel. De 20 ezer forintos ügyekkel nem foglalkozik a hatóság.

2023. febr. 11. 17:17
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Nem unod még?
2023. febr. 11. 17:19
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
alapítványi iskolás őrült
2023. febr. 11. 17:41
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Fizetési meghagyás sok meglepetést tud okozni.
2023. febr. 11. 17:57
 5/9 anonim válasza:
0%

"Fizetési meghagyás sok meglepetést tud okozni."

ellent kell neki mondani írásban 8 napon belül és akkor perré alakul automatikusan.És akkor a cég bíróságon bizonyíthatja ha kilépéskor elengedte az alkalmazottját tartozás és követelés nélkül, utólag hogy követelehte tőle bármit is . Nem lesz egyszerű...

JA!! És a fizetési meghagyás alapdíj jóval több mint a szóban forgó 20.000 és ezt a cégnek kell állnia... és nyilván senki se fizet 10 ft-ot ki, hogy UTÁNA TÁN kapjon 5 ft-ot . NOnszensz.

2023. febr. 11. 18:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
nonszensz, de pont az előbb könyveltem egy ilyen letiltást, ami már a végrehajtási szakaszból jött be.
2023. febr. 11. 18:05
 7/9 anonim válasza:
10%

"nonszensz, de pont az előbb könyveltem egy ilyen letiltást,"

Pont az előbb hát világos. Szombat este mi mást, hát világos.

Én meg kettőt könyveltem le miközben telerecskáztam a billentyűzetet.

2023. febr. 11. 18:07
 8/9 anonim ***** válasza:
95%
Nyalogassátok egymást körbe, isten ments a munkáltatónak visszaadni a dolgait és egyenesen tilos a kárt kifizetni. Sőt, adjatok tanácsot a munkáltatónak, hogy mi éri meg neki. Pont az ilyen suttyók miatt érvényesítjük, hogy tudjanak kesergőpartizni és hőbörögni, meglegyen az üzenet, hogy NE LOPJ! 6 voltam ssc-ből
2023. febr. 11. 18:26
 9/9 Jól van ez így? ***** válasza:
100%
Nem egymást, saját magát. Az 5-ös meg a 7-es is a kérdező, másik profilból.
2023. febr. 11. 18:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!