Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet 3 meg 4 műszakban...

Hogy lehet 3 meg 4 műszakban dolgozni hogy az ember ne készüljön ki hosszabb távon?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a 3 műszak általában abból áll hogy 3 nappal, 3 éjszaka 3 nap pihenő, míg a 4 műszakos munkarend 4 nap nappal, 4 éjszaka, 4 nap pihenő, bocsánat ha rosszul tudom. Illetve lehet van olyan is ahol zsinórban egyik héten délelőttös, másik héten délutános, harmadik héten meg éjszakás munkarendben dolgoznak. Így zsinórban 3-4 napokat is éjszakázik az ember egymást követően úgy, hogy éjszaka semmit sem alszik. Nem készül ki az ember szervezete hogy éjszaka dolgozik, reggel végez, aznap éjszakára meg megy vissza és így telik el 3-4 napja?

2023. febr. 9. 00:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Párom 4 műszakos. A 4 nap pihenő nála regenerálódással telik, már annyira összefolytak neki a nappalos meg éjjeles műszakok, hogy mindkettő után azt a két napot végig szenvedi. Teljesen felborult a bioritmusa, éjjelente alig tud elaludni, aztán hajnalban felkel és onnantól nem alszik, nap közben meg semmi energiája, többször bealszik. :(
2023. febr. 9. 02:53
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az biztos, hogy ezek a 3 és 4 műszakos munkarendek teljesen tönkreteszik az ember egészségét, főleg hosszútávon. Illetve az is, hogy aki ezeket a munkarendeket kitalálta, az életében nem dolgozott ilyen munkarendekben.

2023. febr. 9. 03:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2023. febr. 9. 07:53
 14/21 anonim ***** válasza:
Az ilyen helyekre főnöknek kell menni és kibírható.
2023. febr. 9. 10:59
 15/21 A kérdező kommentje:
14-es, főnöknek? Főnökök nem nagyon szoktak 3-4 műszakban dolgozni, én nem láttam meg nem hallottam még ilyet hogy egy magasabb pozícióba, dolgozó ember 3-4 műszakban dolgozna. Ők inkább 1, de legfeljebb 2 műszakban dolgoznak, de 3-4 műszakos munkarendben csak a munkások dolgoznak. Vagy te milyen főnökre gondoltál?
2023. febr. 9. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Nekem volt 3 műszakban bent főnök mivel mi targoncáztunk a főnökünk meg csinálta a sofőrök papirjait vagy amit kellett például áruösszekészitést szervezni hogy miből mennyi kell. Szoval ugyanugy a műszak főnökünk is dolgozott és soha nem láttam aludni. Néha videójátékozott amikor üresjárat volt éjszakába pl nem jött kamion. Persze nyilván a raktàrvezető meg a helyettese az csak 8tól 4ig dolgozott mindig az persze más. De ők is ott dolgoztak régen 3 műszakban onnan lettek nagyhalak! Szoval szögezzük le se nem egészséges se nem fizetik meg ezt a több műszakos munkákat. Úgy tudom elképzelni mint a szép citromot ahogy kifacsarják a citrom facsaróval...Ez van sajna!
2023. febr. 9. 12:29
 17/21 A kérdező kommentje:

Ja értem. Hát én egyszer dolgoztam kereskedelemben, a Tesconál, engem még hátsó udvaros munkakörbe vettek fel, 2018 decemberében, ami végül is azt foglalta magába, hogy a hátsó udvart kellett rendben tartanom, szemetet kihordani a megfelelő tárolókba elhelyezni, gondoskodni a szemétszállítás megrendeléséről, besegíteni a szemét elszállításában. Aztán kiderült, hogy ez volt a beetetés, a valóság meg hogy árufeltöltés, kasszázás, raktárosi munkák ellátása. A marhák azt várták el, hogy idraulikus kézi emelővel vagyis békával kellett a kamionból az 1-1,5 tonnás raklapokat leszedni, bár az inkább kirángatás volt, mivel nekem nem volt targoncára jogsim, így maradt a béka, akiknek meg lett volna kollégáimnak, azoknak meg ezt nem kellett csinálni, hanem csak árufeltöltést végeztek. Na ott az árut beszállító kamionok fuvarokmányait is nekem kellett kitöltenem, átvennem, és a számítógépbe rögzítenem, plusz a hajnalban a naponta megjelenő újságok, hírlapok átvétele, ha futár árut, csomagot hozott, azt is nekem kellett ellenőriznem és átvennem, illetve ha az üvegvisszaváltó gépet kezelő, ellenőrző srác éppen nem volt, azt is nekem kellett volna ellenőriznem illetve ha valami gond, elakadás volt a gépben, elhárítanom a hibát. Ezen felül még a beszállított áruknak osztályok, alosztályok szerinti komissiózása, az árufeltöltőknek a polcokra kihelyezendő áruk előkészítése is az én feladatom volt. Igaz 2 műszak volt, egy délelőttös és délutános, de egyrészt ott a műszakvezető nem végzett semmi ilyesmit amit te írtál 16-os, legfeljebb beült az ügyfélszolgálatra és nézett ki a fejéből meg ha éppen odament hozzá egy vásárló, akinek bármi kérdése lett volna, tájékoztatást adott neki. Életem legrövidebb munkahelye volt, de még így is túl sokáig maradtam, ha jól emlékszem csak 7 nap után adtam be a felmondásomat, de azt a hetet még végignyomtam mivel december közepe volt és nem nagyon akartam kibaszni a kollégáimmal, hogy már azon a héten bekavarjak, a többiek beosztásába. A jövő hetet meg már könnyebb volt nekik is újratervezni. De ritka egy mocsok és szar hely volt, ráadásul az akkori garantált bérminimumért kellett ennyit dolgozni. Ha 10-szer annyit fizettek volna még akkor is kétszer meggondolja az ember, hogy ott maradjon-e és ha úgy is dönt hogy ott marad, valószínűleg legfeljebb pár hónapig vagy maximum 1-2 évig vállalja hogy ennyi mindent elvégez, amíg összegyűjt egy kis pénzt és utána megy azonnal a francba onnan. Undorító a kereskedelem, bár nem tudom a többi kereskedelmi cégeknél, áruházaknál is ennyire kihasználják-e és hülyének nézik-e a dolgozókat, hogy 3-4 pozíciót is be kell töltenie minimálbérért. Ez volt az utolsó kereskedelemben végzett munkám, de azt így is megtanultam, hogy soha többet nem fogok elmenni a kereskedelmen belül ilyen szutyok áruházakba dolgozni. A békát még egy másik korábbi, kisebb kereskedelmi cégnél tanultam meg használni, ott "csak" árukiszedő voltam, de az is elég undorító volt, mivel 1 műszakban dolgoztunk ugyan, de minden nap volt egy napi kiszedős kolléga akinek azonnal az adott cégnek, magánszemélynek megrendelt áruját kellett kiszedni, amiért 1-2 órán belül már jöttek, így félre kellett raknia a többi kiszedni való árulistákat, amit senki más nem végzett el helyette. És a napi kiszedős is volt hogy 3-4 oldalas 1-1,5 tonnás raklapnyi árut kapott azonnali kiszedésre, amivel elment az idő és utána meg siethetett hogy a többi árut kiszedje és behozza a lemaradását. Emellett volt száraz osztály, hűtött termékek osztálya és a fagyasztott áruk osztálya. Forogtunk naponta, az osztályok között, a fagyasztó volt a legszarabb mert ott -20 volt. Amikor meg 8 órában ott kell dolgoznia az embernek, főleg ha nyár van és végzés után átfagyva kijön az ember a +38 fokba az ütős volt, meg gondolom hihetetlenül megterhelő és káros is a szervezetnek. Itt is minimálbérért melóztak az emberek, de a cég főnökének 40-50 milliós lexus autója volt. Vagyis amit a dolgozók kínkeservesen elvégeztek melót, ő ebből szedte meg magát. De gondolom a Tesconál meg minden más kereskedelmi meg gyári munkánál is ez a helyzet. A munkás minimálbérért jobb esetben kicsi magasabb bérért gürizik, a főnökök meg szarrá keresik magukat a munkások munkájából. Ráadásul ez hazánkban van, nem valami elmaradott afrikai országban vagy régióban. Ott meg még ennél is szarabb a helyzet. Ami a 21. századra vetítve finoman szólva is szégyen és gyalázat.

Ez a világ a modern rabszolgaság világa. Így fordulhat elő az, hogy a világ leggazdagabb 40 emberének annyi a vagyona mint a Földön a legszegényebb 4 milliárdnak. Ezen érdemes kicsit elgondolkodni bár hihetetlen ebbe még belegondolni is, az meg még csak ráadás hogy a szegények és gazdagok közötti szakadék egyre csak nő és mélyül. És akkor dumálnak itt igazságos társadalmakról, jogállamiságról, meg demokráciáról, a valóság meg teljesen más.

2023. febr. 9. 13:12
 18/21 anonim ***** válasza:

MagyaRószág!

Amit az álmomban láttam! Magyarország!

2023. febr. 9. 14:26
 19/21 anonim ***** válasza:
A gőzgép és a fosszilis legnagyobb eredménye ránk nézve a plusz egy műszak az éjjel.
2023. febr. 9. 14:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, majd letárgyalja viktor, hogy jogállam vagyunk. Csak a kiherélt munka törvénykönyvét függesztették fel, nem az akkugyár építéseket.

Nálunk a környékbeli egy nagy mellé most két szomszédos településre további kettő jön.

2023. febr. 9. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!