Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet 3 meg 4 műszakban...

Hogy lehet 3 meg 4 műszakban dolgozni hogy az ember ne készüljön ki hosszabb távon?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a 3 műszak általában abból áll hogy 3 nappal, 3 éjszaka 3 nap pihenő, míg a 4 műszakos munkarend 4 nap nappal, 4 éjszaka, 4 nap pihenő, bocsánat ha rosszul tudom. Illetve lehet van olyan is ahol zsinórban egyik héten délelőttös, másik héten délutános, harmadik héten meg éjszakás munkarendben dolgoznak. Így zsinórban 3-4 napokat is éjszakázik az ember egymást követően úgy, hogy éjszaka semmit sem alszik. Nem készül ki az ember szervezete hogy éjszaka dolgozik, reggel végez, aznap éjszakára meg megy vissza és így telik el 3-4 napja?

2023. febr. 9. 00:28
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Én nem dolgoztam ilyen beosztásban, de olyanban igen hogy 2 éjszakás beosztás követte egymást, de nekem már a 2. éjszakás is fárasztó volt, mivel eleve 4-5 óra nappali alvás az nagyon kevés hogy az ember egy éjszakás műszakot kipihenjen. Ezért is merült fel a kérdésem.
2023. febr. 9. 00:29
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Éjszaka így is kéne 3 óra alvás munkában.
2023. febr. 9. 00:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
3 műszak:éjszaka-délután-délelőtt. Nálunk hetente váltakoznak.
2023. febr. 9. 00:40
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
A 3 műszak általában úgy van hogy heti 8 óra egyik hét delelott utana ejszaka utana meg delutan és igy váltakozik folyamatosan mint egy soha véget nem érő körforgás! Persze nálunk ugy volt hogy sokszor kellett hétköznap 12 óráni tehát éjszakás héten este 6tól reggel 6ig. Illetve hétvégén is be kellett menni. 2 évig birtam ezt... hozzáteszem targoncásként dolgoztam igy és sokszor még tulórával sem értem el a nettó 300at szoval nem bántam hogy eljöttem! A 4 műszak meg általában 4nap 12 órázás aztán 1-2 nap pihenő...reggrl 6tól este6ig vagy este 6tól reggel 6ig folyamatos váltó műszak... normál ember nemsokáig birja ezeket... mondom 2 évig csináltam a 3 muszakot tulórákkal...kórházba is kerültem vele kimerültséggel!
2023. febr. 9. 00:45
 5/21 A kérdező kommentje:

2-es, szerintem nincs olyan gyári munka ahol lenne éjszaka 3 óra alvás, az meg hogy mit kellene, hetekig lehetne sorolni. :D

Ettől függetlenül köszönöm a válaszod.

3-as, köszi a kiigazítást, akkor nem tudom az milyen munkarend hogy 3 nap nappal, 3 nap éjszaka, 3 nap pihenő, mert ilyen is van.

2023. febr. 9. 00:45
 6/21 anonim ***** válasza:
4es vagyok elirtam...heti 40 óra napi 8 ora
2023. febr. 9. 00:48
 7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es a válaszod. Az biztos hogy nagyon kimerítő, engem 2 közvetlen éjszakás műszak is piszkosul kimerített, ott is hagytam ezt a munkahelyet a fenébe. Nem éri meg hogy az ember kikészítse magát, azért hogy mások még gazdagabbak legyenek. A munkást ha meg már nem bírja vagy akár kórházba kerül, vagy kialakul valami komoly betegség, pl. szívbetegség, idegrendszeri betegség és már nem alkalmas az adott munkavégzésre, eldobják mint egy használt wc papírt.
2023. febr. 9. 00:49
 8/21 anonim ***** válasza:
4es vagyok! Ahogy mondod! Volt is egy kollega idősebb régóta fájt a lába táppénzre került a lábával sokidőre több hónapra és el is küldték pedig régóta ott dolgozott...sajnáltam csórit! A 3 meg 4 műszak embertelen. Az ilyen helyekre mindig keresnek embert mert boldog-boldogtalan ott hagyja... Most találtam nagy nehezen egy 2 műszakos munkát remélem beválik mert nagyon nem szeretnék visszamenni éjszakázgatni ...
2023. febr. 9. 01:07
 9/21 anonim ***** válasza:
Deleott delután és 8 óra! Erre mèg azt mondom oké! De az hogy ejszaka 12 órazzak meg dolgoztatnak hétvégén szombat vasárnap ráadásul 3 műszakban nah az e buli nekem!
2023. febr. 9. 01:09
 10/21 anonim ***** válasza:

Így van.

Vigyázz az egészségedre.

Sajnos normál dolog olyan munkahely, ahol pár év alatt elhasználnak, aztán kidobnak.

2023. febr. 9. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!