Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha kérdeznek, mondjam az igazat?

Ha kérdeznek, mondjam az igazat?

Figyelt kérdés

A közvetlen főnököm nagyon rossz emberileg. Egy kicsit én sajnálom, mert tűzzel vassal akarja elérni, hogy tiszteljék, és szúrja a szemét, hogy engem kedvelnek a munkatársak. Nagyon sokszor piszkál, beszólogat, kritizál. Nem a munkámat, mert a szakmai feladatunk teljesen eltér és abba nem tud beleszólni. Viszont egy év alatt 4 ember mondott fel egymás után ugyanazon a pozíción miatta.

Mindenkit gúnyol a háta mögött és emberileg elég nagy nulla. Belül nagyon önbizalom hiányos és nincs semmi önismerete. Az összes piszkálódását valahogy úgy csinálja, hogy úgy tűnik, jóban vagyunk. Pl azt mondja, hogy csak viccelt, vagy hogy csak az én érdekemben csinálja, hogy fejlődjek.

A hr-es behívott, és kérdezte, hogy milyen a főnököm, mert úgy látja, hogy feszült a csoport, meg hogy valami nem stimmel nálunk. Azt mondta, hogy szeretne interjút csinálni, ahol névtelenül elmondhatjuk, hogy mi a helyzet. Viszont ezen a főnökön kívül összesen 3-an vagyunk a csoportban, szóval egyértelmű név nélkül is, hogy ki mit mond.

Szerintem rossz ember és rossz főnök, de szánom is, mert annyira világtalan és biztosan összeomlana, ha kirúgnák. Illetve látszólag jóban vagyunk, legalábbis nincs nyílt konfliktus, ezért kicsit hátba támadásnak érezném, ha elmondanám az igazságot róla.

Mit kéne tennem?

2023. febr. 7. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem lennék őszinte. A főnök - ahogy írtad - rá fog jönni, ki mondott róla rosszat. De én abban se vagyok biztos, hogy a HR-es nem mondja meg kerek-perec.

Mondd meg, hogy neked semmi bajod vele. Akinek van, mondja meg az.

Nekem volt már ebből rossz tapasztalatom: név nélkül kérdezték, kinek milyen észrevétele van a tanfolyamok szervezéséről. SAjnos őszinte voltam és mérges. Utána a főnőköm főnökét hívták fel, hogy mit képz

2023. febr. 7. 14:00
 2/4 anonim ***** válasza:

hogy mit képzel ez az X. magáról, hogy ilyeneket ír le.

Ennyit a névtelen véleménykérésről.

(előzőt véletlenül elküldte)

2023. febr. 7. 14:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Hátbatámadás? Szerintem egálban lennétek, ahogy leírtad. Nem érdemes, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen egy "nulla" miatt. A kérdés itt az: vállalod-e a következményeket? Mert arra számíthatsz, hogy megtudja, és ettől még szemetebb lesz, alád vág, egyebek. Ha bírod az ütéseket, akár még jól is jöhetsz ki belőle később. De úgyis érezni fogod, mi lesz számodra a legjobb megoldás. Az, amit először éreztél s gondoltál.
2023. febr. 7. 14:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Na, az ilyen névtelenül mennek be a válaszok, a világ legnagyobb kamujai. Egy ilyen személyes interjúnál meg aztán pláne. Az ilyeneken, csak jókat szabad mondani, alap. Amúgy én nem vesződnék egy ilyen melóhelyen, hanem új hely után néznék.
2023. febr. 7. 14:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!