Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltató fénymásolhatja a...

A munkáltató fénymásolhatja a személyi igazolványt vagy nem teheti meg?

Figyelt kérdés

Ha rossz a kategória, akkor elnézést kérek, nem tudtam ezen kívül milyen kategóriába írjam.

A munkáltatónak van joga a személyi igazolványt fénymásolni?

Nem elég ha a személyi igazolvány száma megvan, mutatom: "tényleg ez a szám"?

2023. febr. 3. 15:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%
20: Síma bankkártyán nincs CVC-kód, csak a dombornyomotton és a hitelkártyán. És igen, fizetéskor meg kell nyitni telefonon a bank alkalmazását
2023. febr. 4. 11:28
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Minek kéne a bankkártyát fénymásolni? Számlaszámra utalnak, annak semmi köze a kártyához.
2023. febr. 4. 12:26
 23/34 anonim ***** válasza:
Amúgy meg akár az apád vagy a feleséged számláját is megadhatod a munkáltatónak. Semmi köze, hogy hová utal. Nem is lényeges neki. Amit leadsz oda utalnak és ennyi.
2023. febr. 4. 12:28
 24/34 anonim ***** válasza:
22-23: Erről kérdezd a helyeket, ahol eddig így dolgoztam. Mondom, engem hiába nyaggattok.
2023. febr. 4. 13:07
 25/34 anonim ***** válasza:
85%

"És igen, fizetéskor meg kell nyitni telefonon a bank alkalmazását"

Nem feltétlen.

Nálam nagyjából 50-50%-ban kér telefonon megerősítést.

Szóval ha valaki hozzáférne a kártyámon szereplő számokhoz, nagyjából 50%-os eséllyel tudná egyszer használni.

2023. febr. 4. 13:55
 26/34 A kérdező kommentje:

Régen nekem a sima Visa Electron kártyán is volt CVC kód (vagy lehet hogy akkor CVV kódnak hívták), de volt a háromjegyű kód, ez a lényeg.

Ezért kétségeim vannak hogy tényleg csak a dombornyomotton van -e.

Ugyanúgy elfogadták neten fizetőeszközként (OTP Visa Electron).

2023. febr. 4. 15:08
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a dombornyomotton van rajta a CVC kód, hanem az összes bankkártyán. Még a prepaid ajándékkártyákon is. Én nem tudom miért terjesztik itt a hülyeséget.

Egyébként a Visa CVV-nek, a Mastercard CVC-nek hívja. De minden kártyájukon rajta van.

2023. febr. 4. 19:18
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

27: Tessék, a bankkártyám hátoldala! Látsz rajta bármilyen kódot?

[link]

2023. febr. 4. 19:31
 29/34 anonim ***** válasza:
85%
Itt még mindig magyarországi bankkártyákról, munkáltatókról beszélünk, és Magyarországon minden bankkártyán van CVC/CVV kód. Elhiszem, hogy a tiéden nincs, de tök lényegtelen a te külföldi helyzeted a kérdező szempontjából.
2023. febr. 4. 21:21
 30/34 anonim ***** válasza:
88%

28

Ez se nem Mastercard, se nem Visa, hanem egy fos Maestro kártya. Volt is vele gond régebben az online fizetésnél. Voltak webáruházak amik el se fogadták, volt ami felismerte hogy Maestro és olyankor nem kérte a CVC kódot.

Az újakra egyébként már ők is raknak.

2023. febr. 5. 00:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!