Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltató fénymásolhatja a...

A munkáltató fénymásolhatja a személyi igazolványt vagy nem teheti meg?

Figyelt kérdés

Ha rossz a kategória, akkor elnézést kérek, nem tudtam ezen kívül milyen kategóriába írjam.

A munkáltatónak van joga a személyi igazolványt fénymásolni?

Nem elég ha a személyi igazolvány száma megvan, mutatom: "tényleg ez a szám"?

2023. febr. 3. 15:59
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%

3

És mi köze a bankkártyának az utaláshoz?

2023. febr. 3. 19:55
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
11: Valamivel igazolnod kell, hogy tényleg a saját számlaszámodat adod meg. Jó, gondolom, ha valaki ragaszkodik, hogy nem a kártyát adja oda másolásra, hanem a banki szerződését, nyilván elfogadják. De előbbi sokkal egyszerűbb.
2023. febr. 3. 20:06
 13/34 anonim ***** válasza:
63%

12

Hogyan igazolod a bankkártyával, hogy a saját számlaszámodat adtad meg? Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2023. febr. 3. 20:12
 14/34 anonim ***** válasza:
79%

A bankkártyáról sehogy nem derül ki a számlaszámod, szóval ez nettó hülyeség.

Bankkártyát épeszű ember nem hagyja, hogy lefénymásolják, mivel a fizetéshez magának a kártyának semmi köze. Ellenben simán visszaélhet vele bárki.

2023. febr. 3. 20:13
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem, arra bankszámla kivonatot szoktak kérni. Semmi szükség a bankkártyára a számlaszámod igazolásához.
2023. febr. 3. 20:14
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Lehet okoskodni, meg lepontozni, de ez akkor is így van. Amikor először kérték tőlem, én is furcsállottam, bementem a bankhoz megkérdezni, hogy ez normális-e, és azt mondták, igen, kérhetik azért, hogy lássák, tényleg nekem utalnak-e. Hogy ez pontosan milyen logikát takar, arról ne engem kérdezzetek, ezt mondták, ez a lényeg!

14: Hogy lehetne visszaélni egy kártya fényképével?

2023. febr. 3. 21:08
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
14: Nem tudom, neked milyen kártyád van, az enyémen rajta van a számlaszámom.
2023. febr. 3. 21:10
 18/34 anonim ***** válasza:
0%
Azt nem mondtam, nem Magyarországon, hanem Hollandiában élek, már 15 éve. Ahogy most rákerestem, az otthoni bankkártyákon csakugyan nincs rajta a bankszámlaszám. Jól van, tévedni és az idő múlásával felejteni emberi.
2023. febr. 3. 21:23
 19/34 anonim ***** válasza:
Nincs szükség személyihez. Semmilyen papírra nem kell. Taj, Lakcím és adókártya kell csak.
2023. febr. 4. 08:43
 20/34 A kérdező kommentje:
Aki a bankkártyás fénymásolást írta: gondolom CVC kód van rajta és azzal esetleg vissza lehetne élni, bár talán már ott is van kétlépcsős azonosítás a fizetés végrehajtásakor is.
2023. febr. 4. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!