Mi az oka az egyes szakmák/munkahelyek elnőiesedésének?
Figyelt kérdés
Szerintetek mi lehet ennek az oka? Pl a köztudatban a HR, illetve talán a pénzügy miért számítanak olyan területnek, ahol sokkal gyakoribbak a nők, és sokkal elfogadottabbak is?2023. febr. 1. 11:59
11/16 anonim válasza:
10:
mondjuk pont nem a jogászokról beszéltem vagy tanárokról.
12/16 anonim válasza:
11, igen, de a kérdés az elnőiesedett szkamákról szólt. Az, hogy te másról beszéltél, az a te dolgod:D
13/16 anonim válasza:
12: látom, ne erősséged a szövegértés, és nem tudom, mit kötözködsz (gondolom, unatkozol kávéfőzés közben a munkahelyen), mert senki nem szólt hozzád.
IRODAI munkákról is beszéltem, amibe beletartozik a HR is, ami sztem azért is nőiesedett, mert szívesebben vesznek fel csinos fiatal nőket.
az, hogy neked nem tetszik a véleményem, vagy nem értesz egyet, te dolgod, nem azért válaszoltam a kérdésre, h kötekedésekre válaszoljak, úgyhogy akadj már le rólam.
14/16 anonim válasza:
Jó, igazad van, jogodban áll baromságokat írni, bocsi.
15/16 anonim válasza:
Alapvetően egy férfias férfit nem érdekel a papírmunka, így se a HR, se a pénzügy :) A nők pedig jóval kisebb arányban érdeklődnek/értenek a gépészethez, informatikához, építészethez, na meg ahogy előttem írták ezek bonyolultabbak, nagyobb felelősséggel járnak és sokkal több energia, időbefektetés kitanulni. Ebből adódóan míg az egyetemen a gépészmérnök szakon 90%-ban fiúk voltak, a közgáz szakon épp a fordított arány volt megfigyelhető. Elnézve a munkahelyemen a közgazdász kollégákat, mind kis aktatkukac :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!