Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire "folytok bele" a...

Mennyire "folytok bele" a munkahelyetek szociális életébe?

Figyelt kérdés

Nyilván megy bent a beszélgetés, eszmecsere, néha napján egy evészet vagy ivászat, esetleg egyéb.

Ti mennyire folytok mind ebbe bele?

Nálunk néha zokon veszik hogy miértnem tartom magam jobban a csapat részesévé. Mindemellett tudom róluk hogy ki milyen: kibeszél mindenkit a háta mögött, de a szemedbe mosolyog. Állandóan megy a trágárkodó típusú bunkóskodás, viccelődés, ami egy kis ideig vicces de még akkor sem hagyják abba amikor már nem az. Kíváncsiskodnak állandóan, okoskodnak, én meg ebből nem kérek még munkaidőn kívül is.

Ti hogy vagytok vele?

2023. jan. 28. 22:53
1 2
 11/14 anonim válasza:
16 éve vagyok egy kis helyen (max 20 fős) és soha, 1x sem fordult elő hogy munkaidőn kívül bárkivel is bárhova elmentem volna, találkoztam volna. Soha, 1x sem. Munkaidő lejár onnantól másnapig csá, mindenki „halott „ számomra.
2023. jan. 29. 11:23
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

Fiatalabb koromban beszélgettem, vegyültem. Barátságos voltam. Eredmény : minden balf4sz jelölgetett facebookon, dugni akartak, pletykáltak, kitárgyaltak.

Ma már inkább vagyok bunkó. Nem haverkodni járok be, hanem a pénzért. Forduljon fel mindegyik, az sem érdekelne.

2023. jan. 29. 12:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem viszem túlzásba, - elsődlegesen munkahelyként tekintek a munkahelyemre és az érzelmeket, alkalmakat próbálom nem ott megélni.

Ellentétek mindig lesznek, - mert én nem fogadom el, ha az alkalmazkodást csak egyoldalúan tekintik természetes viselkedés formának. Bárkivel képes vagyok együttműködni a munkám során, de csak kétoldalú megközelítés mentén.

Sok emberben nincs meg erre a szándék, ezért távol tartom magam az álszent szerepjátékoktól, ha módomban áll. A felsoroltak miatt nem veszek részt szívesen és önszántamból "csapatépítőkön", álszent "ünnepléseken", ha lehet, mert vallom, hogy nem egy pohár alkoholmentes pezsgőtől és egymás rendszeres, tartalmatlan körbe udvarlásától fog hatékony és együttműködő közösséggé kovácsolódni egy munkahelyi közösség.

Volt idő, amikor elkezdte erőltetni nálunk a főnökség a "csapatépítőket", de felnyitottam a szemüket, - hogy a problémák nem egy fürdőkád pacal pörkölt közös felzabálásától fognak megoldódni, hanem attól, hogy odabent, helyben és azonnal megkeressük a megoldásuk módját, ill. meg is oldjuk azokat, ha tehetjük. Nem nagyon akarták elfogadni, de végül belátták, hogy a közös zabálással, ivászattal egybekötött képmutatás sehová nem vezet.

Ez a "csapatépítősdi" is nyugatról lett behurcolva, - mint oly sok más hülyeség is, - de azt mindig figyelmen kívül hagyják az ilyen és hasonló dolgokat erőltetők, hogy ez egy teljesen más környezet, amely nem feltétlenül alkalmas arra, hogy befogadja ezeket, mivel itt teljesen más az emberek életszemlélete, más az emberek gondolkodása, morálja, szellemi igénye és a környezet is más, amiben élnek.

2023. jan. 31. 07:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Mivel az ébren töltött hasznos időd nagyobbik részét a munkahelyeden töltöd, a lehető legjobb, ha jóban vagy a munkatársaiddal.
2023. febr. 26. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!