Mit tegyek, ha a szociális szorongásos vagyok, és emiatt mindenkinek az jön le a munkahelyemen bizonyára, hogy egy buta, béna lány vagyok. Ügyetlenkedek, ha többen vagyunk,vagy elrontok vmit mert annyira zavarban vagyok?
20:10-es vagyok
Köszönöm a kiegészítést.
Mit tettél eddig a javulás érdekében?
Miért vagy képtelen -saját belátásod szerint- tartós javulásra?
Szakembernél voltál-e? Miért nem?
Én is küzdök hasonló problémákkal, emellett még autista is vagyok, de mégis azt gondolom, hogy megbélyegezni magad, hogy képtelen vagy jelentős javulásra, és elvárni, hogy a világ köréd alkalmazkodjon, elég gáz.
Engem is hülyének és butának néz az emberek többsége jelenleg, aki nem ismer meg közelebbről. És sokszor kínosan érzem magam olyan társaságban, ahová nem tudok egyből beilleszkedni. Tehetném azt is, hogy megbélyegzem magam, hogy hát igen, nekem szociális szorongásom van, ezért vagyok ilyen, meg autista is vagyok, ezért nem tudok beilleszkedni, ehelyett inkább gyakorlom a dolgot, megpróbálok tenni érte, hogy ez változzon.
Mindenki tud fejlődni, ha pedig tényleg nem megy hosszú időn át a fejlődés, még annak ellenére sem, hogy gyakorlod, érdemes szakembert felkeresni, hogy megkeresse a problémád gyökerét.
De igazából, ha gyakorol az ember valamit, akkor abban egy idő után magabiztos lesz, ez igaz a szociális dolgokra is. Nálam vannak még helyzetek, amikben tényleg balfsz vagyok, de van amikben javultam, mert mertem gyakorolni ahelyett, hogy megbélyegezzem magam.
06:18-as vok
Köszi, kedves 20:06-kor kelt válasz adója, a hozzászólásodat. Te legalább teszel magadért valamit. Sajnos a kérdező 4db, egyszerű kérdésre se tudott válaszolni. Ha nem ismerjük az állapotát, hogy is lehetne hasznos tanácsot adni neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!