Miért nem sikerül leküzdenem a szociális fóbiámat, ha hetente új embereket kell megismernem a munkahelyem során? 20L
Alapvetően szorongok már a rövidebb találkozásoktól is, de még jobban, ha arra gondolok, hogy bántani fog az az illető engem. Már 2x történt ilyesmi alig 2 hónap alatt és ebből az egyik konkrétan súlyos eset volt, hogy már elsírtam magam.
A hangom nagyon gyerekes lesz és idegesítő, nem merek beszélni, szem kontaktus egyáltalán nincs, mindig azt hiszem, hogy utálnak engem.
Azt hittem, hogy ez majd elmúlik, mert úgy győzöd le a félelmed, ha szembemész vele.
2: Keress egy pszichiátert, beutaló nélkül is mehetsz!
Gondolom, nem szeretnéd így leélni az egész életedet, ilyen rettegésben...
Hidd el, hogy egy jó szakember tud segíteni.
Ne pszichiáterhez menj először, ők leginkább gyógyszeres kezeléssel foglalkoznak (tapasztalataim alapján). Próbálj olyan szakpszichológust találni, aki kifejezetten specializálódott erre (vannak pszichológus kereső oldalak, és nagyon sok szakember közül válogathatsz). Ha félsz a találkozástól, van, akinél lehetőséged van online beszélgetésre is.
Nekem sajnos elég súlyos esetem volt, így gyógyszert szedek rá. De csak akkor szedj, ha más nem segít!
7: hát ez sajnos kb. SEMMI. :( EGy mély szorongós állapot meggyógyítása hosszú hónapokba is telhet...
Nem Magyarországon élsz? Vagy a terapeuta külföldi? Valódi szakember, vagy valami önjelölt kókler?
9# Én vagyok külföldi és csak most vettem rá magam, hogy németórákra járjak, szóval az itteni pszichológusok kilőve.
A kókler alatt mit értesz? Egy random ember, aki segítene nekem? 1 online haverom van, de érzelmi támaszt nem tud nyújtani. Volt egy másik is, de ő soha nem keresett fel. Mindig én voltam az, aki túl sokat adott, szóval visszább vettem én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!