Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem sikerül leküzdenem...

Miért nem sikerül leküzdenem a szociális fóbiámat, ha hetente új embereket kell megismernem a munkahelyem során? 20L

Figyelt kérdés

Alapvetően szorongok már a rövidebb találkozásoktól is, de még jobban, ha arra gondolok, hogy bántani fog az az illető engem. Már 2x történt ilyesmi alig 2 hónap alatt és ebből az egyik konkrétan súlyos eset volt, hogy már elsírtam magam.

A hangom nagyon gyerekes lesz és idegesítő, nem merek beszélni, szem kontaktus egyáltalán nincs, mindig azt hiszem, hogy utálnak engem.

Azt hittem, hogy ez majd elmúlik, mert úgy győzöd le a félelmed, ha szembemész vele.

2022. jan. 10. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Jársz szakemberhez a szoc.fóbiád miatt?
2022. jan. 10. 15:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem. Egyet ismerek, vele beszéltem, de nem erre szakosodott. Tőle is félek segítséget kérni, hiába tudom, hogy ez a dolga.
2022. jan. 10. 15:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Ha eddig nem javult, akkor kérjek tőle segítséget? Én valóban bíztam abban, hogy jobban fogok lenni.
2022. jan. 10. 15:04
 4/12 anonim ***** válasza:
70%

2: Keress egy pszichiátert, beutaló nélkül is mehetsz!

Gondolom, nem szeretnéd így leélni az egész életedet, ilyen rettegésben...

Hidd el, hogy egy jó szakember tud segíteni.

5/12 A kérdező kommentje:
Agykontrollt is próbáltam már.
 6/12 anonim ***** válasza:
33%
3: mit jelent az, hogy "eddig"...?? Hányszor voltál, és milyen szakembernél? Mióta jársz hozzá?
2022. jan. 10. 15:05
 7/12 A kérdező kommentje:
6# Csak kétszer volt online videóhívás az utóbbi fél év alatt. Nem egy országban vagyunk és ezért online-os a dolog. Először az alkesz anyum miatt beszéltem vele, azután az exem hiánya miatt kerestem fel. A terapeuta toxikus emberek áldozataival foglalkozik. Erre szakosodott.
2022. jan. 10. 15:08
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

Ne pszichiáterhez menj először, ők leginkább gyógyszeres kezeléssel foglalkoznak (tapasztalataim alapján). Próbálj olyan szakpszichológust találni, aki kifejezetten specializálódott erre (vannak pszichológus kereső oldalak, és nagyon sok szakember közül válogathatsz). Ha félsz a találkozástól, van, akinél lehetőséged van online beszélgetésre is.

Nekem sajnos elég súlyos esetem volt, így gyógyszert szedek rá. De csak akkor szedj, ha más nem segít!

2022. jan. 10. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

7: hát ez sajnos kb. SEMMI. :( EGy mély szorongós állapot meggyógyítása hosszú hónapokba is telhet...

Nem Magyarországon élsz? Vagy a terapeuta külföldi? Valódi szakember, vagy valami önjelölt kókler?

2022. jan. 10. 15:20
 10/12 A kérdező kommentje:

9# Én vagyok külföldi és csak most vettem rá magam, hogy németórákra járjak, szóval az itteni pszichológusok kilőve.

A kókler alatt mit értesz? Egy random ember, aki segítene nekem? 1 online haverom van, de érzelmi támaszt nem tud nyújtani. Volt egy másik is, de ő soha nem keresett fel. Mindig én voltam az, aki túl sokat adott, szóval visszább vettem én is.

2022. jan. 10. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!