Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Abban az esetben felmondhatok...

Abban az esetben felmondhatok azonnali hatállyal, ha eddig nem kellett bejárni dolgozni, most pedig heti 3x bekéne?

Figyelt kérdés

Amikor 2 éve elkezdtem ott dolgozni, egyszer sem kellett bejárni, ami azért is volt jó, mert én 180km-re lakok a munkahelytől.

Azonban novemberben új vezetőség jött, akik bejelentették, hogy februártól heti 3x bekéne járni mindenkinek kivétel nélkül.

Én ezt nem tudom vállalni, és ha eredetileg 2 éve így lett volna, nem is vállaltam volna be, mivem 3 hónap a felmondási időm, el nem tudom képzelni, hogy 3 hónapig ennyit utazzak oda vissza.

Ebben az esetben azonnali hatállyal fel lehet mondani?

2023. jan. 26. 18:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
73%
Mondd nekik hogy bemész de az utazási költséget fizessék. :) Autóval az mocsok drága lesz nekik jelenlegi üzemanyag árakkal.
2023. jan. 26. 22:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Azonnali hatállyal alapvetően nem lehet felmondani azért,mert be kell járni heti 3x. Azonnali hatály akkor lehet,ha olyat kérnek,ami a szerződésedben leírtakkal ütközik, vagy olyan szélsőséges esetben, hogy pl nincsenek biztosítva a megfelelő munkakörülmények (életveszélyes a hely), bántalmazásnak vagy kitéve, visszaélnek az adataiddal, nem fizetnek ki stb -de ezeket bizonyítani is kell,nem bemondásra megy ez.

Beszélj a főnököddel, hogy nem lehetne-e mégis kivételt tenni veled valahogy. Beszéljetek a munkába járás támogatásáról, ne saját kontóra utazz, elvileg valamennyit állniuk kell . Ha nem működik a dolog, és nem jössz ki jól belőle,akkor mondj fel,3 hónap nem kevés idő új munkahelyet találni. Vannak távmunka lehetőségek biztosan.

2023. jan. 27. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!