Abban az esetben felmondhatok azonnali hatállyal, ha eddig nem kellett bejárni dolgozni, most pedig heti 3x bekéne?
Amikor 2 éve elkezdtem ott dolgozni, egyszer sem kellett bejárni, ami azért is volt jó, mert én 180km-re lakok a munkahelytől.
Azonban novemberben új vezetőség jött, akik bejelentették, hogy februártól heti 3x bekéne járni mindenkinek kivétel nélkül.
Én ezt nem tudom vállalni, és ha eredetileg 2 éve így lett volna, nem is vállaltam volna be, mivem 3 hónap a felmondási időm, el nem tudom képzelni, hogy 3 hónapig ennyit utazzak oda vissza.
Ebben az esetben azonnali hatállyal fel lehet mondani?
Azonnali hatállyal alapvetően nem lehet felmondani azért,mert be kell járni heti 3x. Azonnali hatály akkor lehet,ha olyat kérnek,ami a szerződésedben leírtakkal ütközik, vagy olyan szélsőséges esetben, hogy pl nincsenek biztosítva a megfelelő munkakörülmények (életveszélyes a hely), bántalmazásnak vagy kitéve, visszaélnek az adataiddal, nem fizetnek ki stb -de ezeket bizonyítani is kell,nem bemondásra megy ez.
Beszélj a főnököddel, hogy nem lehetne-e mégis kivételt tenni veled valahogy. Beszéljetek a munkába járás támogatásáról, ne saját kontóra utazz, elvileg valamennyit állniuk kell . Ha nem működik a dolog, és nem jössz ki jól belőle,akkor mondj fel,3 hónap nem kevés idő új munkahelyet találni. Vannak távmunka lehetőségek biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!