Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi jogon kérdezi meg tőlem az...

Mi jogon kérdezi meg tőlem az üzemorvos, hogy szedek -e gyógyszert, illetve pszichiátriai kezelés alatt állok még?

Figyelt kérdés
Mivel a lapon azt jelöltem be, hogy nincs szorongásom, illetve nem szedek gyógyszert, de ő látta a felhőben, hogy évekkel ezelőtt jártam ilyen kezelésre, de csak egy szorongásoldót írattam fel. Neki, pedig szüksége van egy olyan papírra, hogy én nem szedek gyógyszert, illetve nem állok pszichiátriai kezelés alatt.

2023. jan. 25. 14:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%
A korábban hozzászólóknak igazuk van. Az ő felelőssége lesz az, ha veled történik valami, emiatt elveszítheti az állását és tönkremehet az élete. Plusz ezt nem kell magadra venni. Bárki ment volna be és látta volna a kórtörténetet, rákérdezett volna. Attól, hogy a részletek korlátozva vannak nyilván ez a rész azért nincs, mert más orvosoknak is fontos látniuk. Plusz ott van az orvosi titoktartás is. Attól, hogy látta és rá is kérdezett nálad, arról soha senki más nem fog tudni.
2023. jan. 25. 19:35
 22/30 anonim ***** válasza:
96%

Meg KELL kérdeznie.

Tőlem azt is megkérdezte, mi az oka annak, hogy ledobtam pár kilót - miután megmért.

2023. jan. 25. 20:33
 23/30 A kérdező kommentje:
Milyen érdekesek vagytok ti... Bezzeg, ha az ellenkezőjét kérdeztem volna, hogy az orvos miért nem kérdezett meg semmit.. Akkor jöttek volna a mi köze lenne hozzá stb. kommentek.
2023. jan. 25. 22:02
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
23: én biztos nem azt válaszoltam volna, mert tudom, hogy mi egy üzemorvos feladata, és látom, hogy aki nem kérdez semmit, az egy lébecoló, lazsáló dilettáns.
2023. jan. 25. 22:04
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kérdezett volna semmit,az gáz. Ő dönti el, hogy egészségügyileg alkalmas vagy-e munkára. Vannak kiégett, borzalmas üzemorvosok: volt szerencsém olyanhoz,aki nem kérdezett semmit, csak vérnyomást mért, és a szememet megnézte (mert szemüveges vagyok). Még én éreztem rosszul magam,mert be mertem menni a vizsgálatra. Ez nem elfogadható. De volt olyan is,aki végigkérdezett mindent,amit lehet: szüleim , tesóm egészségügyi állapota, étkezési és sportolási szokások, volt-e ájulásom valaha (!), műtétek stb . Ő volt a jó, empatikus és lelkiismeretes volt.
2023. jan. 26. 08:34
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez a dolga azért kérdezi meg
2023. jan. 26. 09:05
 27/30 anonim ***** válasza:
96%
Az hogy előtte egy másik üzemorvos ezt nem kérdezte meg mert le sz@rta a munkáját az nem azt jelenti hogy nincs joga ezt az üzemorvosnak meg kérdezni,minden joga meg van hozzá és ez a normális hogy megkérdezi.
2023. jan. 26. 09:39
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Az üzemorvosnak, joga és kötelesége ki vizsgálni! És ehhez joga van az EESZT-be is bele néznie! És kérdéseket is joga van az üzemorvosnak feltennie neked az egészségügyi állapotodról. Megtagadhatod a válaszadást. De akkor maximum nem adja meg az üzemorvosi engedélyt a munkádhoz. Vagyis ha nem működsz együtt az üzemorvossal, akkor magyarán kirúghatnak.
2023. febr. 21. 14:43
 29/30 anonim ***** válasza:
94%

Egyébként nekem is vannak pszichés problémáim, járok terápiára (igaz, gyógyszert nem szedek erre), de miután elmondtam neki, mizu, és megállapította, hogy akkor ez nem érinti a munkaképességem, a továbbiakban nem kérdezett semmit erről.

Gondolom, azért nézte meg, hogy milyen gyógyszert szedsz, hogy nehogy veszélybe sodorjon téged, vagy másokat. Pl. szedatív, álmosságot, szédülést okozó szerekkel nem viztos, hogy jó ötlet engedni téged buszt vezetni, vagy darut kezelni. Lehet, hogy te tök jól reagálsz ezekre a gyógyszerekre, és nálad nincs ilyen mellékhatása, de utána kell néznie, és ki kell téged kérdeznie, mert volt már egy csomó baleset ebből.

2023. febr. 21. 18:28
 30/30 anonim ***** válasza:
Tanulság. Legközelebb üzemorvos előtt, az eeszt-det állítsd át "hozzáférést teljesen tiltó állapotra"… így nem fog látni semmit.
2023. ápr. 20. 06:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!