Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha introvertált vagy akkor a...

Ha introvertált vagy akkor a legtöbb munkahelyen sokkal keményebben kell dolgoznod és nagyobb tudásod kell legyen mint a többieknek, hogy ne túrjanak ki onnan?

Figyelt kérdés
Kivétel ha extra szép introvertált vagy.
2023. jan. 19. 11:57
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

#19: introvertált vagyok, de soha sehonnan nem túrtak ki. Meg Te is leírtad, hogy máshol nem tapasztaltad ezt.

Szóval az első mondatod félrevezető.

2023. jan. 19. 18:19
 22/41 anonim ***** válasza:
Attól függ mit értünk introvertált alatt,ha full életképtelen vagy,0 szociális érzékkel akkor lehetnek gondok de ha annyiban jelenik meg hogy nem pofázol mintha muszály lenne akkor nem lesz baj
2023. jan. 19. 19:04
 23/41 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg: ne hagyjuk magunkat.
2023. jan. 19. 19:04
 24/41 A kérdező kommentje:

22

Ha nincs szociális érzéked akkor kitúrnak?

2023. jan. 19. 20:16
 25/41 anonim ***** válasza:

Introvertáltként annyira bosszantanak ezek az összemosások. Egyszerűen sértő.

Ha nincs szociális érzéked akkor kitúrnak, ez igen, ez lehet helyes, de ennek semmi köze az introvertáltsághoz.

2023. jan. 19. 22:01
 26/41 anonim ***** válasza:

Meglehet, ez a vezetőségen múlik.

Én is introvertált vagyok, az első munkahelyemen volt olyan kolléga aki próbált fúrni / milyen csendben elvégzem a munkám míg ők jót szórakoznak hahaha és hasonlók/, de az értelmesebb kollégák kiálltak mellettem, volt aki beszólt neki, hogy legalább nem zavarok senkit a munkában. Ezenkívül az aluliskolázottabb irodavezető is valamit kavarhatott a hátam mögött, mert egyszer a főnököm megdicsért, amiért jól végzem a munkám és lepereg rólam egyesek áskálódása.

Közben az évek alatt rájöttem, hogy azért nem árt kicsit túllendülni a komfortzónádon és nyitni feléjük, úgy a kötekedők kijátszhatók.

Ezenkívül van olyan munkahely, ahol akár a fejed tetejére is állhatsz, a vezetőség csak az extrovertált, napi 8+ órában csapatban és közösségben mozgó embereket értékeli még annak ellenére is, hogy neked feleannyi idő alatt megvannak a feladatait.

2023. jan. 21. 15:26
 27/41 anonim ***** válasza:

Közel 3 éve home-officeban vagyok. 2.5 éve átkerültem cégen belül egy másik munkakörre egy tök új csapathoz. Vannak vagy 40en, bár pontosan nem tudom hányan.

Rendszeresen járogatnak be az irodába. Én sosem voltam még bent velük. A meetingeket a kamerát sosem kapcsolom be, elvétve szoktam hozzászólni bármihez is. Egyetlen egyszer találkoztam a csapatommal, akkor rámcsodálkoztak, hogy így nézek ki. Egy korábban már ismert csapattaggal beszélgettem végig majd kb 2 óra múlva leléptem.

Ha munka van, lehet rám számítani, ott vagyok, csinálom, besegítek másoknak. Minden egyébbel hagyjanak békén.

A kutyát sem zavarja, hogy ilyen vagyok. Még némi elismerést is kaptam egy csapattagtól a belső pontadós rendszerünkben a megbízható munkámért.

Szóval szerintem nem túrják ki a hozzám hasonlókat. Mondjuk ez nem is igazán introvertáltság, ez feléjük lényegében aszociálisság. Szerintem ha meghalnék, csak a hónap végi kimutatásnál tűnne fel bárkinek:D

2023. jan. 22. 00:22
 28/41 A kérdező kommentje:

25

“ Ha nincs szociális érzéked akkor kitúrnak, ez igen, ez lehet helyes, de ennek semmi köze az introvertáltsághoz.”

De miért, ha szociális érzéked hiányosságai miatt (emelett elvégzed a munkád rendesen) túrnak ki az mitől jobb mint ha az introvertáltságod miatt túrnának ki?

2023. jan. 22. 09:56
 29/41 anonim ***** válasza:

28, azért, mert csak azt lehet kitúrni, akinek nincs önérvényesítő képessége. Egy egészséges introvertáltnak viszont ugyanúgy megvan az önérvényesítő képessége, mint egy egészséges extrovertáltnak. Ez nem ezen múlik.

A szociális képességek alulműködése viszont független az intro- vagy extrovertáltságtól. Léteznek szociálisan fejletlen extrovertáltak is. Szeretnek társaságban lenni, de rosszul mérik fel a többiek igényeit stb. Ennek ellenére jól érzik magukat társaságban és ha nem szándék túl mély kapcsolatokat létrehozni, a többieket sem zavarja, hogy az illető nem érti meg őket túl mélyen. Az ilyen alakok ökéletesek bulizós havernak.

De simán előfordulhat, hogy ha önérvényesítésre kerül sor - pl meggyőzni a többieket mi legyen a program - leszavazzák a pcsába.:D

Szóval nem, a szociális képességek és azt introvertáltság nem függ össze. Előbbi miatt meg tudnak fúrni, utóbbinak semmi köze az egézhez.

2023. jan. 22. 10:37
 30/41 anonim ***** válasza:
Ez nem introvertáltság, hanem a szokásos szorongós-görcsölős neurotikus hiszti
2023. jan. 22. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!