Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha introvertált vagy akkor a...

Ha introvertált vagy akkor a legtöbb munkahelyen sokkal keményebben kell dolgoznod és nagyobb tudásod kell legyen mint a többieknek, hogy ne túrjanak ki onnan?

Figyelt kérdés
Kivétel ha extra szép introvertált vagy.
2023. jan. 19. 11:57
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
10%
Hát pedig kitúrják az introvertáltakat, mert nem olyanok mint ők. Nekem több verseny és munkatapasztalatom van adott szakmaban, 2 diplomával.De persze a fél diplomás extravertalt mindent is jobban tud, főleg lyukat beszélni mások és a vezetőség hasaba. Aztan persze koppan a vezetőség és visszahivja a kiturt introvertáltat, mert a nagypofaju extravertalt nem vált be. Igen, megjártám. Nem, nem mentem vissza oda, ahol ennyire becsülik meg a munkám.
2023. jan. 19. 12:30
 12/41 anonim ***** válasza:

Pontosan. Egy introvertáltat nem bénít meg a hétköznapi tevékenységeiben az introvertáltsága, mert ez egy személyiségvonás, ami azt feltételezi, hogy csak egy tulajdonság, nem mentális betegség.

A szociális fóbia, együttműködési képtelenség, beilleszkedési zavarok, kommunikációs zavarok, szorongás viszont mind rendellenesség.

Alapvetően az az egészség és a betegség határa, hogy az illetőt az adott dolog akadályozza-e abban, hogy teljes életet éljen. Egy introvertáltat nem fog az introvertáltsága, mert ez nála csak preferenciákat jelent.

2023. jan. 19. 12:31
 13/41 A kérdező kommentje:

12

“ A szociális fóbia, együttműködési képtelenség, beilleszkedési zavarok, kommunikációs zavarok, szorongás viszont mind rendellenesség.”

Mit takar a “beilleszkedési zavar”?

2023. jan. 19. 12:33
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Én is introvertált vagyok, mégis elégedettek a munkámmal és megbecsülnek. Nem sok vizet zavarok a társaságban, nagyon ritkán megyek velük ebédelni, de szívesebben eszem meg magamban a kajámat a konyhában, a mobilom görgetése közben. Ha a feladataimban elakadok, nyilván nem égetek pénzt és időt azzal, hogy nem merek másokhoz szólni meg nyilván nem tagadom meg a munkát, ha az épp arról szól, hogy prezentáljak, de ahogy a főnököm szokott fogalmazni, az én hangomat csak akkor hallani, amikor szükség van rá.
2023. jan. 19. 12:33
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

"Ha introvertált vagy akkor a legtöbb munkahelyen sokkal keményebben kell dolgoznod és nagyobb tudásod kell legyen mint a többieknek, hogy ne túrjanak ki onnan?"

Ahol fúrkálás meg kitúrás előfordulhat, az a közösség mentálisan rothad és - szerintem - azért nem is kár...

2023. jan. 19. 12:36
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Egy introvertált is tökéletesen alkalmas szociális kapcsolatok építésére és fenntartására, érdekérvényesítésre, magáért kiállásra. Egyszerűen azért, mert az introvertáltság ezeket a területeket egyáltalán em érinti.

Ha mások áskálódnak ellened és te hagyod magad, az nem az introvertáltságodon múlik, hanem az önérvényesítési képességed hiányán.

2023. jan. 19. 12:37
 17/41 anonim ***** válasza:
Baromira nem, introvertált vagyok, férfi, és ronda. Mégis jól halad a karrierem, én jutottam cégen belül a legtöbbet előre az utóbbi pár évben.
2023. jan. 19. 12:43
 18/41 anonim ***** válasza:
Az introvertált nálam nem azt jelenti, hogy nem kommunikál egyáltalán.
2023. jan. 19. 17:19
 19/41 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Miért lettem 0-ra pontozva azért, mert leírtam a tapasztalatom? Azóta a másik munkahelyemen nincs ilyen probléma. De az előzőnél megéltem ezt.
2023. jan. 19. 17:21
 20/41 anonim ***** válasza:
19, mert az önérvényesítés hiánya nem egyenlő az introvertáltsággal. Eg yintrovertált is ki tud állni magáért gond nélkül. Te viszont az introvertáltságra vezeted le a dolgot, miközben annak semmi köze ehhez.
2023. jan. 19. 17:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!