Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ez nagy szégyen...

Szerintetek ez nagy szégyen rám nézve?

Figyelt kérdés
Egy kis büfében dolgozom egy műszakban egyedul,pár hete észrevettem,hogy a főnököm pikkel rám. Tegnap este alig volt már apró a kasszában ezért váltottam a penztárcàmból,ma reggel amikor bejottem dolgozni azzal fogadott,hogy megloptam és semmi magyarázkodást nem kér,adjam vissza kulcsomat.Nem izgulok,mert bárhol találok ilyen munkát,viszont egy kb 10 ezer fős kisvárosban lakunk és nagyon szégyellem magam,hogy most valószínű minden vendégnek elfogja ecsetelni,hogy miért rúgott ki,aminek igazából valóságalpja sincs,de mindenki neki fog hinni és tolvajnak fognak nézni az emberek. Vagy ezt én gondolom túl?
2023. jan. 13. 11:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nos, olyan nincs, hogy valaki csak úgy kirúg.

Ha egyoldalúan mondott fel, akkor azt meg kell indokolnia. Ennek szerepelnie kell a felmondási papíron. Amennyiben az nem helytálló, úgy a munkaügyi bírósághoz is lehet fordulni, és rágalmazásért pedig meg lehet tenni a feljelentést.

A közös megegyezést meg nem vagy köteles elfogadni.

2023. jan. 13. 11:44
 2/15 A kérdező kommentje:
Az első órában nagyon kiakadtam,hogy mihez kezdjek,de tényleg rengeteg vendéglátós hely van a közelben,ahova azonnal felvesznek,úgyhogy ezen nem aggódom. Sajnos napibejelentéssel voltam bejelentve és megindokolta a felmondás okát, én ezt nem is szeretném firtatni vagy feljelenteni,csak nem szeretném,ha áll hírt terjesztene rólam. Ez ezzel a legnagyobb problémám.
2023. jan. 13. 11:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"ezt nem is szeretném firtatni"

"csak nem szeretném,ha áll hírt terjesztene rólam"

. Ez így ellentmondás, mivel Te most hallgatólagosan elfogadtad az indoklást.

2023. jan. 13. 11:56
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha azzal indokolta, hogy loptál, pedig nem igaz, mindenképpen jelentsd fel. Nem is e miatt az állás miatt, hanem, hogy más helyre nehogy azért ne vegyenek fel, mert lopós híredet kelti. És mindenki azt mondaná (teljes joggal!), hogy nyilván igaz lehetett a vád, ha nem támadtad meg ezt a felmondást ill. nem jelentetted fel őt rágalmazásért.
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez akkor is rágalmazás.
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
5: Ha én négyszemközt mondok valakinek valamit a szemébe, az nem rágalmazás.
2023. jan. 13. 12:11
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem tudja ő se és én se bizonyítani,hogy kinek van igaza. És nem szeretnék ez miatt rendőrségre mászkálni,találok 2 nap alatt munkát,csak nem szeretném,ha így néznének rám az emberek. Az egyik barátnőm szerint ezt felejtsem el,csak túlgondolom és a vendéglátásban mindenki ezt csinalja,de én nem vagyok ilyen
2023. jan. 13. 12:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"csak nem szeretném,ha így néznének rám az emberek"

. De nem érted, hogy éppen emiatt fognak így nézni, mert nem állsz ki magadért?

Még mindig nem mondtad, mi volt a hivatalos indoklás.

2023. jan. 13. 12:25
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

A vendéglátósok kommunikálnak egymás között és ismerik egymást. Főleg egy kis városban. (A tulajokra gondolok.)

Itt például van vagy 7 olyan hely ahol van menü és összebeszélnek hogyha valaki emelne akkor mindenki fog. (16 ezres város)

Szóval én a helyedben aggódnék azon hogy ott helyben máshova nem fogok kelleni így, ha rossz hírem keltik.

2023. jan. 13. 12:29
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudja ő se és én se bizonyítani,hogy kinek van igaza."

Persze!

Csakhogy!

Aki vádol, annak kell bizonyítania az állítását!

Ha nem tudja bizonyítani, akkor erre való hivatkozással semmilyen szankciót nem alkalmazhat veled szemben.

Hiába találsz 2 nap alatt állást. Még ha határozatlan idejű munkaszerződést is kötnének veled, lesz 3 hónap próbaidő. Azalatt a fülükbe juthat a vád, és az is, hogy szó nélkül tudomásul vetted. Ebből minden főnök azt a következtetést vonná lesz, hogy nyilván igaz volt a vád. És próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghat. És hónapokkal később már tényleg hülyeség lenne rendőrségi feljelentést tenni emiatt, a mostani munkahelyedről való elbocsátásodat pedig már meg sem támadhatod bíróság előtt.

2023. jan. 13. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!