Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Veletek volt már olyan, hogy...

Veletek volt már olyan, hogy papíron szabadságon voltatok, de a főnök mégis munkára kötelezett? Valóban megesik az ilyen?

Figyelt kérdés

Tehát hogy voltak fennmaradt szabadságnapok, amiket a főnöknek ki kellett adnia még az év lejárta előtt, mert ugye nem nem vihető át a következő évre. És hogy papíron kiadta, hogy hivatalosan rendben legyen, de nektek be kellett mennetek dolgozni.

Velem még nem volt ilyen, de hallottam, illetve itt is olvastam már ilyen eseteket. Ez tényleg megesik? És hogy néz ez ki pontosan? Aláíratja veled a papírt a kiadott szabiról, és közli, hogy ettől függetlenül ugyanúgy menned kell befele? Nekem aztán mondhatná. Ha aláírtam a szabit, akkor szabin vagyok, és pont.

2023. jan. 10. 09:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy helyem ahol év vége felé ki akartam venni a megmaradt 8 nap szabimat.

erre szólnak hogy nincs már szabim, de 1 nap se!

erre mondom hogy lehet hát direkt tartogattam a 8 napot év végére.

Előrekerült a szabis nyilvántartás hát kiderült hogy szeptemberben kiírtak nekem 8 napot, de nem is szóltak semmit, és úgy jártam be egész hónapban hogy nem is tudtam róla, szabin vagyok!

A bérlapon se szerepelt.

A csörte vége az lett hogy a 8 napot akkor se kaptam meg, az elúszott, ellopták benyelték, én meg felmondtam.

2023. jan. 11. 09:18
 22/29 A kérdező kommentje:
21: És ezellen nem lehetett volna valahogy fellépni. Perrel, munkaügyi bírósággal? Hisz ez eléggé szemtől pofába csalás.
2023. jan. 11. 09:38
 23/29 A kérdező kommentje:
Első mondatom végén kérdőjel.
2023. jan. 11. 09:38
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan volt , hogy decemberre 22 nap szabadságom maradt , de sok volt a munka , ezért papíron szabadságon voltam , de gyakorlatilag meg dolgoztam , majd az új évben , januárban tölthettem le a szabadságomat és akkor pedig papíron dolgoztam .

De olyan is volt mikor otthon szabadságon voltam , és a főnök berendelt dolgozni .

Olyan is volt , mikor gondoltak egyet és 9 napomat kiírtak , volt s nincs módszer .

Olyan is volt hogy beteg voltam , lázas meg minden és berendeltek , ha nem jössz , akkor többet nem is kell hogy gyere fenyegetésre .

Vagy mikor szintén beteg voltam és az orvos azt mondta , hogy nem vitatkozik velem , ő kiír táppénzre , mert olyan beteg vagyok . Majd telefonáltak a cégtől , hogy javasolják inkább hogy szabadságot vegyek ki , mire én mondtam hogy beteg vagyok , ezért táppénzre megyek . Ere az volt a reakció , hogy rendben , te akartad , majd lecsapták a telefon kagylót s kiírtak 10 nap szabadságomat , de mivel annyim nem volt , ezért a következő éviből is kiírtak 2 napomat .

Pár dolgot megéltem már ahhoz , hogy meg tapasztaljam hogy sajnos az alkalmazott munkás ember , manapság egy senki !

2023. jan. 15. 00:25
 25/29 NTBS ***** válasza:
100%
Igen előfordult, később kiadták. Olyan nincs, hogy a bérlapon nem szerepel a szabadság. Az külön számolják el.
2023. jan. 25. 13:22
 26/29 anonim ***** válasza:
Nem kötelezhet munkára. Szabadságon nem vagyok elérhető.
2023. júl. 31. 06:22
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha nem adja ki, akkor ki kell fizetnie.

Ha betegállományban vagy, akkor fizeti a táppénzedet.

Amit a főnököd csinált, az sikkasztás.

Arra apellál, hogy többe kerülne neked a per, mint

amennyi kártérítést kapnál.

A betegállományt az orvos igazolja, vagyis kiír.

Ha arra az időre szabadságra írt ki a főnököd, akkor

az törvénytelen. Simán megítéli a bíróság a szabadságod kifizetését.

Persze visszamenőleg, úgy adminisztrál, ahogy akar.

2023. júl. 31. 06:26
 28/29 anonim ***** válasza:
Tanulva előző munkahelyi esetekből, ma már nincs az a főnök, aki szabadság vagy szabadnap alatt elérne engem. Jogom van nem észrevenni, ha keresett, vagy kikapcsolni a telefont.
2023. júl. 31. 08:10
 29/29 A kérdező kommentje:
28: De nem erről szól a kérdés. Hanem arról, amikor kiírják a szabit, de ténylegesen nem mehetsz el, akkor is dolgoznod kell.
2023. júl. 31. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!