Veletek volt már olyan, hogy papíron szabadságon voltatok, de a főnök mégis munkára kötelezett? Valóban megesik az ilyen?
Tehát hogy voltak fennmaradt szabadságnapok, amiket a főnöknek ki kellett adnia még az év lejárta előtt, mert ugye nem nem vihető át a következő évre. És hogy papíron kiadta, hogy hivatalosan rendben legyen, de nektek be kellett mennetek dolgozni.
Velem még nem volt ilyen, de hallottam, illetve itt is olvastam már ilyen eseteket. Ez tényleg megesik? És hogy néz ez ki pontosan? Aláíratja veled a papírt a kiadott szabiról, és közli, hogy ettől függetlenül ugyanúgy menned kell befele? Nekem aztán mondhatná. Ha aláírtam a szabit, akkor szabin vagyok, és pont.
Olyan van, hogy valaki nem adja ki a szabadnapot. A munkáltató rendelkezhet a szabadnapjaid bizonyos százalékával, megszabhatja, hogy mikor veszed ki.
Olyanról nem tudok, hogy ki van adva a szabadság és mégis berendelnek (hacsak nem lett megbeszélve, hogy azalatt az idő alatt készenlétes vagy). Én elvből kinyomom a mobilt és kijelentkezek teamsről, ha szabin vagyok. Úgy hagyok ott mindent, hogy ne kelljen utánam kajtatni. Ennyi erővel a világ másik felén is lehetnék.
10: Na jó, ez már trollkodás! Ennyire értetlen nem lehetsz.
De még egyszer: Arról beszélek, amikor a főnök kiadja az év hátralévő részére fennmaradó szabadnapokat, de ténylegesen soha semmilyen formában nem veszi ki őket a dolgozó. Teljesen úgy van elkönyvelve, hogy akkor szabadságon volt, a napokat elhasználta. Ha a következő évben szabira megy, az már annak az évnek a napjaiból lesz levonva. Írtak már itt ilyen eseteket. És ez csalás.
"De még egyszer: Arról beszélek, amikor a főnök kiadja az év hátralévő részére fennmaradó szabadnapokat, de ténylegesen soha semmilyen formában nem veszi ki őket a dolgozó. Teljesen úgy van elkönyvelve, hogy akkor szabadságon volt, a napokat elhasználta. Ha a következő évben szabira megy, az már annak az évnek a napjaiból lesz levonva. Írtak már itt ilyen eseteket. És ez csalás."
Ha órabéres lenne, csalás lenne. De nem az. Szíve joga nem menni szabira ugyanazért a pénzért, ha ilyen hülye. Nem kötelesek átvinni a következő évre a szabadnapokat vagy kifizetni túlórának.
#16 igen-igen, vagy pedig olyan kötbérrel és levonással fenyegeti az embereket, hogy kénytelenek lemondani a szabadságaikról, vagy betegen\covidosan is bejárni dolgozni.
Csak ugye aki nem dolgozott még ilyen helyen, az csak eltrollkodni tudja a kérdést.
En voltam ilyen helyen
Ez arrol szól hogy n vagy rendesen bejelentve ezert teheti meg a főnök "UR"
Es megteszi mert ha nem tenyleg kirug. Hisz hivatalosan te csak 2vagy 4 orat dolgozol nem 12 őt.
Erted?
Es ezt senki nem ellenőrzi, ez a szomorú.
Az egész vendéglátás ilyen minden helyen itt igy csinalnak vagy napi bejelentessel.
Sot ha 6hora alkalmaznak meg tamogatast is kapnak.
Tehat 6ho utan ugyis ki vagy rugva
Es akkor jovo evben ujra felveszik a tamogatast es taraam: ingyen munka nekik.
Ez a magyar vendéglátás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!