Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a csapból is az folyik,...

Ha a csapból is az folyik, hogy a mérnökök és informatikusok és közgazdászok annyira keresettek, akkor miért tart hosszú hónapokig az álláskeresés?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy élelmiszermérnök és villamosmérnök nem említhetők egy lapon, csakúgy, mint sok közgazdász szak sem, de próbáljunk meg az arany középútra koncentrálni. Nézegettem álláshirdetéseket és több olyat is találtam, ami már 2-3 hónapja lett meghirdetve. Ilyenkor felmerült bennem, hogy vagy ennyire nincs jelentkező (amit enyhén szólva kétlek) vagy ilyen magasak a jelentkezőkkel támasztott elvárások. Mit gondoltok? Van valakinek személyes tapasztalata?

2023. jan. 9. 11:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Értem, amit mondasz, de ilyen alapon akkor egy pályakezdőről például sose derülhet ki, hogy milyen potenciáli van benne.
2023. jan. 10. 13:58
 12/24 anonim ***** válasza:
De, kiderül. Elmegy gyakornoknak szar pénzért és szerez tapasztalatot, ahogy mi is tettük. Vagy fel tud mutatni referenciamunkákat az interjún. Vagy megoldja rendesen a tesztfeladatot, amit kiküldenek.
2023. jan. 10. 14:02
 13/24 A kérdező kommentje:
Már ha szóba állnak egyáltalán vele a munkáltatók..
2023. jan. 10. 14:50
 14/24 anonim ***** válasza:
33%
Cicuska, nem kell ez az idióta hangulatkeltés. Én is voltam pályakezdő az egész évfolyamommal együtt, ráadásul nem is olyan régen. Ne legyél már ilyen rohadt életképtelen hisztigép.
2023. jan. 10. 14:53
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Saját villamosmérnöki tapasztalat. Az álláskereső portálokon a szar pozíciók vannak meghírdetve. így a nagy fluktuáció miatt folyamatosan kinnt van az álláshirdetés.
2023. jan. 10. 15:08
 16/24 A kérdező kommentje:
Cicuska az édesanyukád maximum.😃 Köztudott, hogy a pályakezdők dupla hátrányból indulnak a legtöbb helyen.
2023. jan. 10. 15:47
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Aprópénzért kezdtem el dolgozni. Most már én mondom meg mennyit kérek. ;).
2023. jan. 10. 17:59
 18/24 anonim ***** válasza:

De te mi a f*szomról beszélsz? :D Van fogalmad róla, hogy mások más szakmában akár egy évig keresnek állást? Itt pályakezdőként annyi atrocitás ér, hogy 2 hét helyett 2 hónap alatt találsz állást. Ne hülyéskedj már.

2023. jan. 10. 20:20
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
Én a szakmába 8 hónapig kerestem állást, de nem találtam. Még vissza se irtak, pedig legalább 1000 helyre adtam be önéletrajzot. Informatika tegyük hozzá. Aztán agrár szektorba elhelyezkedtem, úgyhogy semmi közöm hozzá, csak belecsöppentem. 1 év munka után levelezőn el is végeztem egy hozzá kapcsolódó szakot. Szóval feldughatják IT cégek:)
2023. jan. 10. 20:30
 20/24 anonim ***** válasza:
Hol/hogy kerestek? Nálunk a többség már egyetem utolsó évében sikeresen elhelyezkedett. Valamilyen alap nyelvismeret (C#/Python/Java/C++), amire kicsit rádolgozott még az egyetemen tanultak mellett, kis SQL/linux/excel/git ismeret, alap algoritmusok ismerete és közép angol. Nagyon maximum fél-1 év diákmeló előtte és 1-2 projekt jellegű munka, amit giten be tudott mutatni az illető. Igaz, 200-300 000 ft körüli bérrel indultunk. Volt, aki kevesebbel.
2023. jan. 10. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!