Nettó 250.000Ft forint fizetés 2023-ban annyit ér mintha 100-150.000Ft ért dolgozna az ember 2016-ban?
Azt érzem egyre kilátástalanabb a helyzet az országban, amiről 80% ban a kormány elhibázott döntései csok, rezsicsökkentés, gáz biznisz, ársapka, ukránoknak 75 milliárd segély.
Csok miatt irreálisan sokba kerülnek az ingatlanok 2-3x annyiba, rezsicsökkentés= emelt áron kaptuk az energiát évekig
ársapka= nincs cukor, se olaj a boltok polcain és jóval többe kerül ez által minden többe kerül.
Te egyedül akarsz gyereket nevelni? Csak hogy egy személy fizetését említed csak.
"Jó neked hogy két falattól jól laksz. Az emberek 99% viszont nem."
Kifejezetten sokat eszem. Többet, mint az átlag magyar és amellett felesleges magadba nyomni étkezésenként fél kiló húst.
Az kb. a tányér felét kiteszi, mégha a legjobb éttermekbe mész, akkor sem fél kiló hús lesz a tányérodon.
Egyébként ha már egészséges életmód. Az ajánlott húsmennyiség étkezésenként az 10 deka. Szóval ha van 1 kiló húsod, akkor az kb. 10 étkezés. Vagyis étkezésenként 125 forint a hús ára, ha hatósági árral nézzük.
"Kár vitatkozni a 250ezres fizubol élővel🙂ezért tart itt ez az ország mert még ilyen magas árak mellett is előadja h kell sporolni."
Szerintem valahol a kettő között van az igazság. Nem kötelező természetesen, de lehet spórolni rengeteg mindenen, amire azt gondolod, hogy szükséged van rá, de igazából csak a fogyasztói társadalom hatása miatt veszed meg, költesz rá. Miért lenne létszükséglet megvenni 1-2 évente a legújabb telefont vagy miért létszükséglet 3000Ft-ért pizzát rendelni. Miért kell autót fenntartanod, ha kb. 30 perc séta távolságban van a munkahelyed stb. Ezeket mindenki magának tudja átgondolni, hogy mik azok a dolgok, amikre ténylegesen szüksége van. Én elég minimalista vagyok, azt elismerem. Nem azért mert nem tehetném meg, hogy "igényesebben" egyek vagy öltözködjek, egyszerűen mint hátizsákos utazó, nekem látnom kell, ezért utazásokra költöm, amit megspórolok. (én vagyok a "lakás adott hitel nincs" pár oldallal visszább)
Másrészről viszont persze, nem azt mondom, hogy nem lenne jó nyugati fizetéseket kapni, de nyilván szükség van olcsó munkaerőre a Szarbánék meg kihasználják ezt. Így aki nyugati fizetést akar szimplán kimegy innen a francba, vagy mindenki informatikus lesz vagy burkoló.
Egyáltalán nem tagadom az ország pénzügyi helyzetét, de - nem albérlettel - 235-ezerből viszonylag vígan elvagyok. Vagyis 217-ezerből, mert 28E hitelem van. Illetve egy helyzetben lementem a kártyámmal mínuszba, de azóta k.b. ugyanott stagnálok mínuszban és azt nem tekintve szinte pont a 235-ösből jövök ki. Jövőre meglátjuk a továbbiakat, ha nől a bérem és lejár a hitelem márciusban. S fehér kenyér helyett kifejezetten rostdús étrenden vagyok tele zöldségekkel, emellett nádcukrot fogyasztok, az évben 5-ször mentem 2-3 napokra üdülni. Albérlettel már tényleg nem működne nekem sem. Egyedül alkoholról mondtam le, havonta egyszer iszok, régen hetente ittam.
Igazából 1 évvel ezelőtt még sokkal jobban is elvoltam, akkor a boltokkal nem voltak ilyen gondok, párommal kapcsolatos gond miatt voltak nagy kiadásaim, azokat is simán tudtam még finanszírozni, nekem akkor jött egy törés anyagiakban, és erre jött a bolti helyzet. Tény, hogy meg kell gondolni és számolgatni. De így is üdültem ötször, tehát - albérlet nélkül - megoldható 220E alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!