Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nettó 250.000Ft forint fizetés...

Nettó 250.000Ft forint fizetés 2023-ban annyit ér mintha 100-150.000Ft ért dolgozna az ember 2016-ban?

Figyelt kérdés

Azt érzem egyre kilátástalanabb a helyzet az országban, amiről 80% ban a kormány elhibázott döntései csok, rezsicsökkentés, gáz biznisz, ársapka, ukránoknak 75 milliárd segély.

Csok miatt irreálisan sokba kerülnek az ingatlanok 2-3x annyiba, rezsicsökkentés= emelt áron kaptuk az energiát évekig

ársapka= nincs cukor, se olaj a boltok polcain és jóval többe kerül ez által minden többe kerül.

2023. jan. 4. 05:35
 51/91 anonim ***** válasza:
16%
Akkor leírom az én esetemet. Szüleim révén lakás adott, hitel nincs. Egyedül élek, a rezsi megvan minimálban. Se kutyám, se macskám se csajom. Kocsim nincs, pontosabban volt, de mi a f..sznak, ha nem létszükséglet, eladtam. Emelett nem iszok, nem dohányzok, tulajdonképpen nem megyek sehova, utálok bulikba menni stb. Nem költök ruhákra, csak lógjon rajtam valami sz...r, utálom a divatot. Fodrászom megvan faterom személyében, akinek csak egy sörrel kell fizetnem érte. Amire szükségem van az internet, a gamer laptopom. Telefonálni utálok, így értelemszerűen ez se számottevő költség. Nem főzök, a gázt kiköttettem a pi...ába, mert minek. Van egy mikróm aztán ennyi. Főttet anyáméknál eszek hétvégente. Egyébként meg megfelel a zacskósleves+budget felvágott+konzerv történet. Az esetleírás után kb. a teljes havi költségem nem több 100 ezer Ft-nál. Fizetésem soha se volt több 250 nettónál. Tudom én egy külön állatfaj vagyok, de én inkább a megtakarított pénzemet külföldi utazásokra költöm. Most lehet lepontozni...😀
2023. jan. 5. 01:36
 52/91 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó voltam.

Még annyi, hogy nyilván nem mondom, hogy ez normális, ahogy én élek, csak gondoltam leírom, hogy ilyen állat is létezik mint én.😀

2023. jan. 5. 01:44
 53/91 anonim ***** válasza:
100%
51, Nem kell ezért lepontozni, ha a "lakás adott, hitel nincs", akkor simán ki lehet jönni, a te életviteleddel pláne. :) Te legalább belátod és elismered, hogy ez az oka, nem a melled vered, hogy az a hülye, akinek nem megy így. 🤷‍♀️
2023. jan. 5. 06:49
 54/91 anonim ***** válasza:
100%

Na nézzük: Vidéki nagyvárosra számítva:

Ha egyedül élsz, saját lakás nélkül 250 ezer nettóból:

Albérlet: 100 ezer, Rezsi 50 ezer, net és egyéb költségek: 10 ezer.

Ez 160 ezer. Maradt 90 ezer forintod 30 napos átlag időre. Ez napi: 3 ezer forint amit elkolthetsz kajára. Egy ebéd 2 ezer forint legalább ha főzől akkor is. Reggelire és vacsorára marad 500-500 forintod.

És akkor nem vettél se üdítőt, se sört, se cigit, se ruhát, nem mentél el szórakozni, félrerakni nem tudsz...

Ez azért gáz szerintem

2023. jan. 5. 08:52
 55/91 anonim ***** válasza:
18%

"Egy ebéd 2 ezer forint legalább ha főzől akkor is"

Ezt ki tudod fejteni? Én még normális étkezdében is tudok olcsóbbat Bp-en.

Ha ott 1500-ból simán kajálsz, akkor a főzés még olcsóbb.

Ismerek embert, aki egy ezresből több alkalomra elegendő ételt tud összerakni.

2023. jan. 5. 09:16
 56/91 anonim ***** válasza:
23%

54

Albérlet is kijöhet olcsóbban

Pl van rokonom akik 3-an laknak egy előszobából mind külön nyíló 1 és 2 félszobás erkélyes lakásban összesen 120 ezerért.

2023. jan. 5. 09:24
 57/91 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ott 1500-ból simán kajálsz, akkor a főzés még olcsóbb."

Mert nagy mennyiségben csinálják. Látszik h te még szülőkkel laksz és nem kereső vagy. Nem vagy tisztába az árakkal. Tudod mennyibe kerül fél kiló csirkemell? És ez még csak a hús...

2023. jan. 5. 11:23
 58/91 anonim ***** válasza:
100%
56: És nyilván úgy akarsz egész életedben élni hogy 3 man laktok egy albérletbe...igazan fasza élet.
2023. jan. 5. 11:24
 59/91 anonim ***** válasza:
28%

Ha összességében nézed a dolgokat saját magadnak főzni még mindig sokkal olcsóbb, mint bárhol máshol enni.

2000-ből ha megfőzöl, abból jó pár napig eszel.

2023. jan. 5. 11:28
 60/91 anonim ***** válasza:
0%

"Mert nagy mennyiségben csinálják"

Tehát azért 3-4 ezer forint egy pizza, ami otthon elkészítve töredék annyi, mert nagy mennyiségben csinálják.

Hogy is mondtad? "Látszik, hogy" nem vagy valami okos.

"Látszik h te még szülőkkel laksz és nem kereső vagy."

Nem és de.

2 forintból meg tudom oldani, hogy 1 ember kb. 2-3 napig egyen. Nyilván nem minden étkezésre, viszont ebédre mindenképp.

"Nem vagy tisztába az árakkal. Tudod mennyibe kerül fél kiló csirkemell? És ez még csak a hús"

Tudom, és nem látom az összefüggést. Ha te húst hússal eszel, akkor oké, de normális ember nem csak azt eszik, sőt van étkezés, amikor egyáltalán nem egyik semmennyit.

2023. jan. 5. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!