Nettó 250.000Ft forint fizetés 2023-ban annyit ér mintha 100-150.000Ft ért dolgozna az ember 2016-ban?
Azt érzem egyre kilátástalanabb a helyzet az országban, amiről 80% ban a kormány elhibázott döntései csok, rezsicsökkentés, gáz biznisz, ársapka, ukránoknak 75 milliárd segély.
Csok miatt irreálisan sokba kerülnek az ingatlanok 2-3x annyiba, rezsicsökkentés= emelt áron kaptuk az energiát évekig
ársapka= nincs cukor, se olaj a boltok polcain és jóval többe kerül ez által minden többe kerül.
Utolsó voltam.
Még annyi, hogy nyilván nem mondom, hogy ez normális, ahogy én élek, csak gondoltam leírom, hogy ilyen állat is létezik mint én.😀
Na nézzük: Vidéki nagyvárosra számítva:
Ha egyedül élsz, saját lakás nélkül 250 ezer nettóból:
Albérlet: 100 ezer, Rezsi 50 ezer, net és egyéb költségek: 10 ezer.
Ez 160 ezer. Maradt 90 ezer forintod 30 napos átlag időre. Ez napi: 3 ezer forint amit elkolthetsz kajára. Egy ebéd 2 ezer forint legalább ha főzől akkor is. Reggelire és vacsorára marad 500-500 forintod.
És akkor nem vettél se üdítőt, se sört, se cigit, se ruhát, nem mentél el szórakozni, félrerakni nem tudsz...
Ez azért gáz szerintem
"Egy ebéd 2 ezer forint legalább ha főzől akkor is"
Ezt ki tudod fejteni? Én még normális étkezdében is tudok olcsóbbat Bp-en.
Ha ott 1500-ból simán kajálsz, akkor a főzés még olcsóbb.
Ismerek embert, aki egy ezresből több alkalomra elegendő ételt tud összerakni.
54
Albérlet is kijöhet olcsóbban
Pl van rokonom akik 3-an laknak egy előszobából mind külön nyíló 1 és 2 félszobás erkélyes lakásban összesen 120 ezerért.
"Ha ott 1500-ból simán kajálsz, akkor a főzés még olcsóbb."
Mert nagy mennyiségben csinálják. Látszik h te még szülőkkel laksz és nem kereső vagy. Nem vagy tisztába az árakkal. Tudod mennyibe kerül fél kiló csirkemell? És ez még csak a hús...
Ha összességében nézed a dolgokat saját magadnak főzni még mindig sokkal olcsóbb, mint bárhol máshol enni.
2000-ből ha megfőzöl, abból jó pár napig eszel.
"Mert nagy mennyiségben csinálják"
Tehát azért 3-4 ezer forint egy pizza, ami otthon elkészítve töredék annyi, mert nagy mennyiségben csinálják.
Hogy is mondtad? "Látszik, hogy" nem vagy valami okos.
"Látszik h te még szülőkkel laksz és nem kereső vagy."
Nem és de.
2 forintból meg tudom oldani, hogy 1 ember kb. 2-3 napig egyen. Nyilván nem minden étkezésre, viszont ebédre mindenképp.
"Nem vagy tisztába az árakkal. Tudod mennyibe kerül fél kiló csirkemell? És ez még csak a hús"
Tudom, és nem látom az összefüggést. Ha te húst hússal eszel, akkor oké, de normális ember nem csak azt eszik, sőt van étkezés, amikor egyáltalán nem egyik semmennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!