Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nettó 250.000Ft forint fizetés...

Nettó 250.000Ft forint fizetés 2023-ban annyit ér mintha 100-150.000Ft ért dolgozna az ember 2016-ban?

Figyelt kérdés

Azt érzem egyre kilátástalanabb a helyzet az országban, amiről 80% ban a kormány elhibázott döntései csok, rezsicsökkentés, gáz biznisz, ársapka, ukránoknak 75 milliárd segély.

Csok miatt irreálisan sokba kerülnek az ingatlanok 2-3x annyiba, rezsicsökkentés= emelt áron kaptuk az energiát évekig

ársapka= nincs cukor, se olaj a boltok polcain és jóval többe kerül ez által minden többe kerül.

2023. jan. 4. 05:35
 41/91 anonim ***** válasza:
100%

"Ha keveset telefonálok"

Jah, értem a félreértés tárgyát.

Feltöltő kártyás a mobilom, mindig annyit töltök rá amennyit használok, így nem költök rá se fölösleges kihasználatlan netet, se kihasználatlan telefonálás sincs.

De egyébként se nagyon használom, így sokszor csak a kötelező évi 1-szeri feltöltést csinálom és még abból is maradni szokott.

2023. jan. 4. 14:12
 42/91 anonim ***** válasza:
92%

Nem az a baj, hogy elégedett vagy az életeddel, hanem ez a stílus, amivel itt előadod, hogy a 250 milyen jó fizetés, és hogy folyamatosan a minimalista szinttel hasonlítgatsz mindent.

Ki nem szarja le, hogy a minimálbérhez mennyivel jobb? Attól még szar.

Okoskodsz, hogy nem az orvosi meg politikusi fizetéshez kell hasonlítani, de akkor miért kell a minimálbérhez meg a bérminimumhoz? Te hasonlítgatsz bármihez is.

Én meg nem nettó 250-et keresek, hanem 600-at, tehát én továbbképeztem magam, köszi.

Viszont vannak sokan, akik nem Budapestre születtek, nem kaptak lakást és nincs lehetőségük akármit tanulni, mert messze vannak mindentől, szar a közlekedés és muszáj közben dolgozni is, hogy ne haljanak éhen.

2023. jan. 4. 14:13
 43/91 anonim ***** válasza:
87%

40 vagyok

Igazából mindkét végletben van igazság.

Ha most azt vesszük, hogy már nem kell a jelzáloggal foglalkozni meg albérleti díjat fizetni akkor a 250-300 ezres fizetésből is lehet minden féle dologra spórolni és a 600-700 ezres fizetést is el lehet verni rezsire meg minden féle hülyeségre.

Ugyan úgy ahogy egy 3 szobás lakásban is fel lehet nevelni a gyereket maximálisan tiszteletben tartva a magánéletét és a privát szféráját ahogy egy budai villában is lehet olyan élete, hogy inkább menekülne onnan.

Szóval arra akarok kilyukadni, hogy az országban egy 250-300 ezres kereset nem olyan rossz és meg lehet belőle élni úgy hogy jusson szórakozásra kütyükre és sokminden másra is ne csak a léthatárra.

Nyilván nem mondom, hogy egy 600 ezres nettóból ne lehetne több luxust úgyhogy aki arra vágyik az képezze magát.

2023. jan. 4. 14:32
 44/91 anonim ***** válasza:
92%

250ezres fizetés (másodmagaddal) nem olyan rossz, hogyha nem kell albérletet fizetned fiatalként, és a fizetésed nagy részét el tudod tenni önerőre, mert eltartanak; meg ha mögötted áll a család, aki alád teszi a lakást meg az autót, hogy ne kelljen hitelt fizetned. Akkor tényleg teljesen jó fizetés a mindennapokra.

De úgy, hogy neked kell megteremeni a saját életedet, úgy már "picit" másabb a dolog.

2023. jan. 4. 14:41
 45/91 A kérdező kommentje:

- szóval akkor ne vállaljak gyereket

- szavazzak a fideszre

- utaljam vissza pénzem Lőrincnek

- várjam az örökséget

- rágjam a száraz kenyeret

- ne egyek és ne igyak

- várjak napi 2x1,5 órát a buszra ami elvisz dolgozni

- ne legyenek álmaim, és szép házam

- ne menjek nyaralni, max patakba fürödjek

- legyen hitem Orsós Viktorban

2023. jan. 4. 19:09
 46/91 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem tudnek ennyire sporolgatva elni.. az ugy nem elet csak tuleles.
2023. jan. 4. 19:21
 47/91 anonim ***** válasza:
100%
Én 300 nettót keresek. Saját lakás, nincs hitel. Kijövök belőle bőven. Nyilván realitás talaján kell maradni. :).
2023. jan. 4. 20:00
 48/91 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, tanulj meg kenyeret készíteni saját magad, olcsóbban kijössz, mint a bolti 1000 ft-os kg-s áron és legalább tudod, hogy mi van benne.

A víz egyébként is jobban oltja a szomjat, mint bármi más.

Ha te fényevő vagy, akkor nyugodtan ne egyél semmit.

Ha vannak álmaid, akkor tegyél érte és ne sajnáltasd magad. Tegyél meg érte mindent, hogy valóra váltsd.

De az értelmi szinted az megmutatkozik a 45-ös válaszodon.

2023. jan. 4. 20:01
 49/91 anonim ***** válasza:
100%
En albiba lakok egyedul es fiatal korom ota kb magamra vagyok utalva. De tudtam, h nem akarok sporolgatni, nezegetni h melyik boltba mi olcsobb, a hobbijaim is "drakag". Ugyh addig kuzdottem amig mara 540et kapok kezbe. Azzal elvagyok es felretenni is tudok 150 korul
2023. jan. 4. 21:39
 50/91 anonim ***** válasza:
84%
Írj listát havonta mire költessz és hol lehet spórolni. Ez segít. Ha sehol és több pénz akkor vállalni kell más munkát is vagy költözni máshova.
2023. jan. 4. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!