Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nettó 250.000Ft forint fizetés...

Nettó 250.000Ft forint fizetés 2023-ban annyit ér mintha 100-150.000Ft ért dolgozna az ember 2016-ban?

Figyelt kérdés

Azt érzem egyre kilátástalanabb a helyzet az országban, amiről 80% ban a kormány elhibázott döntései csok, rezsicsökkentés, gáz biznisz, ársapka, ukránoknak 75 milliárd segély.

Csok miatt irreálisan sokba kerülnek az ingatlanok 2-3x annyiba, rezsicsökkentés= emelt áron kaptuk az energiát évekig

ársapka= nincs cukor, se olaj a boltok polcain és jóval többe kerül ez által minden többe kerül.

2023. jan. 4. 05:35
 21/91 anonim ***** válasza:
74%
Ui. Az előzőt neked írtam 19-es.
2023. jan. 4. 09:44
 22/91 anonim ***** válasza:
100%

"Bocsi, azt hittem egy a két válaszoló"

Akkor miért válaszoltuk volna meg a kérdéssorodat mindketten, vagyis ugyanaz az ember kétszer más válaszokkal?

#10-es válasz: "saját hitelmentes ingatlanban élek"

Az én #17-es válaszom: "nem tudom kifizetni egy saját lakást, pláne nem hitel nélkül"

2023. jan. 4. 09:46
 23/91 anonim ***** válasza:
72%

Ok, figyelmetlen voltam.

Egyébként pedig, ha visszaolvasod a válaszomat, leírtam, hogy nekem is volt hitelem, családi kölcsön, amit visszafizettem. Amíg nem tudtam, havi szinten törlesztettem az adósságomat.

2023. jan. 4. 10:02
 24/91 anonim ***** válasza:
100%

"leírtam, hogy nekem is volt hitelem, családi kölcsön, amit visszafizettem"

Láttam, csak nem ugyanaz, ezért hülyeség is ugyanúgy kezelni.

A családod megmondta, hogy ha véletlenül egy félévig nincs állásod, akkor kib*sznak a lakásodból, mert nem tudtál törleszteni nekik? Vagy elmondták, hogy mekkora mértékben kamatozik az összeg?

A banki hitelt felvenni, azért kockázatos, mert bizony meg lehet vele szívni. Te még jobban is jártál, mert egyébként, ha lassabban fizeted vissza, akkor egyre jobban elinflálódik az összeg, miközben a bank esetében ez rendszerint fordítva van és minél később fizeted vissza, annál rosszabb.

2023. jan. 4. 10:10
 25/91 anonim ***** válasza:
93%
En Pesten albiba egyedul havi 350 alatt el se vagyok ugy ahogy akarok. Szerencsere jol keresek es felretenni is tudok.
2023. jan. 4. 10:39
 26/91 anonim ***** válasza:
89%

Ez az autó dolog csak Budapesten érvényes, hogy nem létszükséglet, azon kívül sehol az országban nincs már használható tömegközlekedés, Miskolc, Debrecen néretű városokban sem, ott is óránként járnak a buszok.

Budapesten viszont hitelmentes saját lakás csak családi úton lehetséges, nettó 250-ből a büdös életben nem fog összejönni.

A 250 egy hulladék fizetés, csak azért vannak el belőle a magyarok, mert borzasztó igénytelen, egészségtelen módon élnek, táplálkoznak, ami látszik is. De az egészségügy is összeomlóban van, így majd meg kell fizetni az árát ennek is a magánorvosnál, vagy pedig a fájdalmakkal. Én ha körbenézek az 50+-os rokonaim körében, mindegyik el van hízva, cukorbeteg, itt fáj, ott fáj, ki sem mozdul otthonról, mert szinte járni sem bír.

2023. jan. 4. 10:59
 27/91 anonim ***** válasza:
31%

Nekem is ilyen a nettó fizetésem egyedülállóként.

Illetve ici picit több nettó 280ezer

Hitelmentes saját lakásban élek, nem dohányzom, ritkán fogyasztok alkoholt és azt se a túlárazott szórakozóhelyeken.

Meg lehet élni belőle és félre is lehet tenni.

Pl nyugdíjpénztár, lakástakarék.

Igényesen öltözködöm és étkezem.

Tehát eszem rendesen főtt kaját, gyümölcsöt, zöldséget és nem csak a legolcsóbb toast kenyeret vajjal...

Rendesen ruházkodom. Minőségi ruhákkal.

Járok nyaralni is.

Az elektronikai eszközeimet pl laptop telefon egyéb nem cserélem évente és mindegyik működik hibátlanul és igényesen gyorsan...

2023. jan. 4. 11:04
 28/91 anonim ***** válasza:
86%
Azért álljon már meg a menet 24-es. Ne azt kezdjük már el hibáztatni aki nem tud megélni és ne állítsuk már be normálisnak azt, hogy 2023-ban az emberek többségének spórolásra és önsanyargatásra kell váltani. Ne mondjuk már azt, hogy nem a rendszer a hibás, hanem te nem tudsz spórolni, mikor külföldön egyáltalán nincs ilyen probléma. Felháborítónak tartom, hogy én se tudok kijönni a nagyjából 300 ezres fizetésemből, és nem, nem költöm el minden hülyeségre, nem erről van szó. Nem iszok, nem dohányzok, nem járok el szórakozni, csak orvosi kiadásaim vannak pluszban. Most az normális szerinted, hogy bár havi 160 órát dolgozok, de nem tudok belőle csak egyik napról a másikra élni? Vagy nézzünk egy fiktív példát: szerinted az a normális, ha az embernek spórolnia kell és a nadrágszíjat szorosan tartva él, miközben becsületesen dolgozik? Mert szerintem nem. Úgyhogy legyél büszke magadra és az évi 2 horvát nyaralásra, csodálatos élet. Ha te nem vágysz többre az a te dolgod, de másokat nem kéne kioktatnod.
2023. jan. 4. 11:10
 29/91 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az nem 24 akart lenni, mert azt állítod, amit én is.

2023. jan. 4. 11:15
 30/91 anonim ***** válasza:
87%

27-es vagyok.

A spórolást lehet több féle módon értelmezni amúgy.

Tehát ha valaki spórol akkor nem biztos, hogy az nélkülözéssel meg önsanyargatással jár.

Pl a tv internet telefon mobilnet csomagot korrigáltam a használati igényemhez amivel havi 10 ezret megspórolok. Ezzel nem a jólétet vonom meg magamtól hanem egyszerűen nem költök olyanra amit nem használnék.

Napi 3 kávét iszok. Egy itthon reggel 2 a munkahelyemen. Én a saját kávét szeretem jobban ezért nem rohanok ki a kávézóba napi kétszer.

Szoktam étterembe menni meg rendelni de nem azon élek jobb szeretem a saját főztöket.

Nem szeretem az üdítőket meg a kólát, hanem a csapvizet.

Vigyázok az elektronikos eszközeimre és karban tartom őket ezáltal nem kell évente cserélni.

Sokat járok edzeni és úszni munka után, így ott letusolok és ekkor már nem kell este tusolni otthon ezáltal a vízhdíjból és a melegvízdíjból is megspórolok, ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem szoktam kiáztatni magam egy hosszú fürdővel.

Házközponti fűtéses a lakás és amúgy se vagyok fázós a hűvösben érzem magam jól ezért leveszem a radiátorokat amikor elindulok reggel munkába.

Este picit kinyitom meg reggel ezáltal a fűtésen is spórolok.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe de a példáimból is lehet látni, hogy a spórolás az nem feltétlenül nélkülözést, hanem tudatos vásárlást, beosztást is jelenthet és az így megspórolt pénzből jut lakástakarékra, nyugdíjtakarékra és nyaralásra is.

2023. jan. 4. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!