Hogyan motiváljam magam arra, hogy munkát vállaljak?
Rühellek dolgozni és tenni magamért, eltartani magamat, ez kb a legutáltabb dolog számomra a világuniverzumban. Ezért is élősködöm szüleimen huszonévesen és semmi motivációm arra, hogy kimenjek a való életbe és legyen egy igazi 9-6-ig munkám. Viszont ez az "élet" élhetetlen és szeretnék elköltözni.
Össz-vissz 3 hónapot dolgoztam egész életemben és nem bírtam a (home office ügyfélszolgálati) munka világának monotonitását. Felkel az ember 8:50-kor, beül a gép elé az ember 9-re és a szemem sem vehetem le a monitorról ebédszünetig, ahol van 28 percem enni, majd utána vissza 17:30-ig. Ezután olyan fáradt lesz az ember, hogy egész délután csak alszik. Felkel este 8-kor és 3 órát agyhalott zombiként elvan, majd 11-kor fekvés és ezt ismételni. Majd hétvégén alig van erőm bármit is csinálni...
Pedig lenne egy tök jó hobbim amiből (majd ha befut) szeretnék megélni de 2 naponta 5-6 órát igényel és a munka világa mellett nincs erre ideje az embernek.
Képzettségem csak papíron van (informatikus vidéki diploma), de tudásom nincs, mert csesztem tanulni, inkább melegedésre használtam az egyetemet... Tehát csak biorobot rabszolga munkám lehetne.
Mivel szerezhetnék motivációt? Tényleg már csak az öngyilkosságon gondolkodom, mert egyszerűen amint a munkára gondolok hányinger jön rám. De ha arra gondolok, hogy még sokáig otthon kell élnem akkor is ugyanez a hányinger jön rám. Tehát van 2 választás és mindkettő ugyanolyan rossz...
Nem. Meg ott van a "rendes munka" is, mint opció. Mint millió más embernek. Attól még gyurhatsz a hobbidra.
Mondjam azt hogy jövő héten én is kilepek a munkahelyemrol és inkább öngyilkos leszek?
#37 Sajna nem. Nekem is csak ismerős mesélte, hogy ezt ajánlotta a könyvelője. De mondjuk neki van főállása.
#36 Gőzöm sincs miről beszélsz, de nyilván a te életed, a te döntéseid, ezek nem véglegesek. Próbáld az egyik verziót, egy pár hónap múlva a másikat, vagy párhuzamosan a kettőt együtt. Azt gondolom, hogy esetedben, mivel eltartanak, bármi, aminek nincs nagy induló költsége jó döntés.
"Nem tudom 38, nem lettem motiváltabb sajnos, mert minden munka időölő és nem lenne semmi időm a saját kontentemet gyártani..."
Hát akkor már csak a melegek száddal való kielégítéséből szerzett pénz marad!
#14 "10: Diákmunkákkal így voltam, azokat nem említettem. Árufeltöltő voltam 2 hétig, felmondtam. Gyorséttermi krumplisütögető voltam 1 napot, felmondtam. Gyári szalagmunkás voltam 4 napot, felmondtam. Monitorbámuló voltam 6 hónapig 2 órás műszakban, kirúgtak. "
Azóta idősebb lettél, elvileg értelmesebb, hiszen nem írod ki a kérdésedet ha nem érzed hogy változtatnod kell.
Legalább 1 hónapig csinálnod kell, különben nem jössz rá hogyan tudod jól és hatékonyan csinálni, hogy örömödet is lelhessed benne. nem tudod megismerni rövidebb idő alatt. Egyedül azt csináltad több ideig amit most sem akarsz - a monitor bámulást, mert az került legkevesebb erőfeszítésedbe. Pont ezért nem tetszett a többi, mert ott dolgoznod kell - de ezért kell csinálnod, mert előbb meg kell szoknod, hogy dolgozol, annak van eredménye, értelme.
A monitoros melókat felejtsd el és ne diák munkát keress! Tarts ki legalább 1 teljes hónapig, ha kell számold a napokat! Legyen konkrét, határozott elvárásod magaddal szemben, tűzzél ki díjakat ha kell. Addig nem játszol gépen amíg nem telt le az első 5 teljes munkanapod és nem mondtál fel. Aztán csak 1 játékot használhatsz amíg nem telik el a következő 5. nap is felmondás nélkül stb. stb.
Ennyi évesen nem kell azzal foglalkozz mi lesz majd valamikor messze a jövőben, azzal foglalkozz, hogy most mi lesz. Most van fiatal, és ez éppen elmúlóban van, te meg a legjobb éveidet egyedül töltöd a szobádban, mintha büntetésben lennél.
Még az is lehet hogy olyan melót kellene keresned aminél nem is otthon laksz, így csökken az esélye annak hogy másnap nem mész be dolgozni.
23 éves vagy, tiéd a világ, azt csinálsz amit akarsz és ebből te a nagy semmit választottad eddig. mert azt sem tudod mi minden van amit kezdhetnél magaddal. Éppen úgy lehetsz állatmentő mint benzinkutas.
Azért nem tartottál ki mert nem akartál kitartani. Szabályozd, irányítsd, mintha egy programot építenél fel!
Kösz, én inkább dolgozom és élem az életem. Eszembe sem jutna munka helyett a halált választani. Munka mellett még ezer más dologra is jut időm. Gyerek, család, hobbi, szomszédok, kirándulás, és még színház, mozi, és még olvasni és Netflixezni is tudok. Ja, és kétnaponta főzök két fogásos ételt.
És 8-tól fél 5-ig dolgozom minden nap.
Nincs olyan adózási forma, ami adómentes. Egyáltalán nincs ilyen, minden gazdasági tevékenység adóköteles, az első pillanattól fogva.
A legnagyobb mértékű adónentességet úgy lehet elérni, ha van egy heti 40 órát meghaladó főállásod, és mellette vagy egyéni vállalkozó. Ezzel a vállalkozást terhelő adók nagy részét megúszod, de így sem mindegyiket (pl. HIPA-t így is kell fizetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!