Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan motiváljam magam arra,...

Hogyan motiváljam magam arra, hogy munkát vállaljak?

Figyelt kérdés

Rühellek dolgozni és tenni magamért, eltartani magamat, ez kb a legutáltabb dolog számomra a világuniverzumban. Ezért is élősködöm szüleimen huszonévesen és semmi motivációm arra, hogy kimenjek a való életbe és legyen egy igazi 9-6-ig munkám. Viszont ez az "élet" élhetetlen és szeretnék elköltözni.

Össz-vissz 3 hónapot dolgoztam egész életemben és nem bírtam a (home office ügyfélszolgálati) munka világának monotonitását. Felkel az ember 8:50-kor, beül a gép elé az ember 9-re és a szemem sem vehetem le a monitorról ebédszünetig, ahol van 28 percem enni, majd utána vissza 17:30-ig. Ezután olyan fáradt lesz az ember, hogy egész délután csak alszik. Felkel este 8-kor és 3 órát agyhalott zombiként elvan, majd 11-kor fekvés és ezt ismételni. Majd hétvégén alig van erőm bármit is csinálni...

Pedig lenne egy tök jó hobbim amiből (majd ha befut) szeretnék megélni de 2 naponta 5-6 órát igényel és a munka világa mellett nincs erre ideje az embernek.

Képzettségem csak papíron van (informatikus vidéki diploma), de tudásom nincs, mert csesztem tanulni, inkább melegedésre használtam az egyetemet... Tehát csak biorobot rabszolga munkám lehetne.

Mivel szerezhetnék motivációt? Tényleg már csak az öngyilkosságon gondolkodom, mert egyszerűen amint a munkára gondolok hányinger jön rám. De ha arra gondolok, hogy még sokáig otthon kell élnem akkor is ugyanez a hányinger jön rám. Tehát van 2 választás és mindkettő ugyanolyan rossz...

2022. dec. 11. 22:14
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
74%
Vegyél el egy gazdag öreg nőt. De komolyan. Egy ilyen herének az való.
2022. dec. 11. 22:17
 2/49 A kérdező kommentje:
Miért lennék here? Csak azért mert számomra nem szimpi a "társadalmilag és biológiailag normális" élet?
2022. dec. 11. 22:18
 3/49 anonim ***** válasza:
24%
Miért, minek tartod magad?
2022. dec. 11. 22:19
 4/49 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan embernek mint bárki más? Csak nekem nehezebbre esnek azok a dolgok amik másnak normálisak.
2022. dec. 11. 22:20
 5/49 anonim ***** válasza:
71%

Here jelentése:

Átvitt értelemben: Mások munkájából élő, haszontalan, ingyenélő ember.

A nagy suhanc hereként él a szülei nyakán. A herét megvetik a lányok is.

2022. dec. 11. 22:21
 6/49 anonim ***** válasza:
0%

Jaj de sajnállak úristen... H

Ja, bocs mégsem. Szavak nincsenek rá, mit tennék, ha az én fiam lennél. 😂

2022. dec. 11. 22:22
 7/49 A kérdező kommentje:
Hát ez a here valami nagyon eldugott szleng lehet, mert kulturált közösségben sosem hallottam. És nagyon pejoratív, nem gondolom, hogy ezért szavakkal bántani kéne valakit. A hasznosság meg szubjektív vélemény.
2022. dec. 11. 22:23
 8/49 anonim ***** válasza:
18%
Ez nem bántás volt, hanem tényközlés. Surdára emlékezetsz... Bár ő legalább dolgozott, csak néha le kellett feküdnie munkaidőben.
2022. dec. 11. 22:24
 9/49 A kérdező kommentje:
Na mit 6-os? Hallgatlak, kíváncsi vagyok hogy amiket tennél velem azok motiválnának-e... Gondolom összevernél, hát nem hinném hogy ez olyan motiváló. Vagy kiraknál megfagyni. Nagyon motiváló az élethez...
2022. dec. 11. 22:24
 10/49 anonim ***** válasza:
26%

Azt a motivációt magadtól már ezek szerint nem fogod összeszedni, ehhez a szüleid kellenek.

Ha egy nap fogják a cuccaidat, beteszik pár táskába, kezedbe nyomják egy havi zsebpénzedet és kitesznek az utcára, az elegendő motiváció lesz.

Amíg nem kerülsz ilyen helyzetbe addig nem fog változni a helyzet, különben fel sem merülne benned hogy ha nem vagy milliomosok gyereke akkor ne kellene dolgoznod, mindegy mennyire nem akarod.

Ki mondta neked hogy monitor előtt kell ülnöd naphosszat csak ilyen munka van?

Fél másodperc alatt felvesznek határvadásznak, nem fogsz monitort látni hetekig, nem kell félned tőle és unatkozni sem fogsz munka közben. Még viszonylag jól is keresnek - jobban nálam.

Informatikus munka csak 1 a százmillióból. Vállalj be valami random munkát, próbáld ki és ha 1 hónap alatt nem tetszett meg, mondj fel - próbaidő alatt simán lehet - és jöhet a következő! Pár perc alatt találsz a közeletekben munkát az árufeltöltőtől a segédápolóig, a buszvezetőtől a takarítóig, gyorsétteremig bármit.

Csináld mindet legalább 1 hónapig, tapasztald meg hol milyen dolgozni, mi az amit szívesebben csinálsz és ha kell utána szerezz hozzá képzettséget is!

Attól mert félig gyerekként választottál egy szakmát még nem kell 100 éves korodig azt csinálnod. Én 40 évesen váltottam pályát diplomásként és szereztem hozzá egy másikat. Azt is szerettem amit előtte csináltam, de nem éreztem jól magam a munkámban. Most igen.

2022. dec. 11. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!