Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy bírják mások ennyire az...

Hogy bírják mások ennyire az ébrenlétet?

Figyelt kérdés
Portás vagyok egy gyárban, leszázalékolt. A gyári munkások közül valaki úgy nyomja az éjszakát hogy 5 órakkor felkelt reggel mert a gyerek felkeltette. De mégis fitt. Illetve képesek elmenni éjszakázás után még dolgozni valami plusz munkát vagy italozni a dohánybolthoz, én meg alig várom hogy beesek az ágyba. 24 órázom ma és szívem szerint aludnék csak székben nem tudok, 5 energiaitalt ittam ma de így is aludnék ha otthon lennék az ágyamban. Gondolom az egészségük adja az energiát? Örülnék ha lenne rendes bioritmusom. 22/f
2022. dec. 11. 19:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Engedd el, fáradt vagyok ehez.
2022. dec. 11. 20:31
 22/27 anonim ***** válasza:
Vagy arra gondolsz, hogy ez pont a hétvége utáni első munkanap volt, amikor a fia reggel felköltötte? Az nem oszt vagy szoroz, mert utána még símán alhatott napközben is valamennyit.
2022. dec. 11. 20:33
 23/27 A kérdező kommentje:
Annyit mondott hogy már akkor felkelt mert csecsemő a gyerek és foglalkozni kell vele, amúgy sikerült 8 órási séta után aludnom egy keveset, remélem 11 órási után is tudok majd.
2022. dec. 11. 22:20
 24/27 A kérdező kommentje:
Nah gyereket azt tuti nem vállalok soha, szerintem a szívelégtelenséget örököltem, apámnak a harmincas éveiben jött elő ugyanez, ő 21 évesen gyártott le engem.
2022. dec. 11. 22:27
 25/27 A kérdező kommentje:
Egyébként ő a főnököm, az előző főnök folyton pletykált a konkurenciáról és elbúcsúztak tőle aztán átadták neki a helyét, ugyanitt takarító voltam korábban csak kekec a takarító főnök.
2022. dec. 11. 22:30
 26/27 anonim ***** válasza:

1) Személyfüggő, én olyan vagyok mint a kollégáid, de pl. legjobb barátomon rendesen látom, hány órát aludt, és nem is 7-8 óra az igénye, hanem 9-10-nél érzi magát kipihenve. Olyan ez szerintem, mint hogy van, aki egy náthával még simán elmegy futni meg éli az életét, más meg dögrováson van.

2) Egyetemista koromban én is ebbe a hibába estem, hogy kávéval meg energiaitallal meg koffeintablettával próbáltam behozni az alváshiányt, tök érdekes, de a szervezet alkalmazkodik, egy fél év után már kórosan alacsony volt a vérnyomásom, amin csak picit emelt a koffein. Ha muszáj kevés alvással kibírnod, akkor igyál sok vizet vagy üdítőt vagy gyümölcsteát, nassolj napközben (ne egyél egyszerre sokat, mert az eltelít és kajakómás leszel, de ha pl. kétóránként betolsz egy műzliszeletet vagy szotyizol vagy ilyesmi az segít), próbálj mozogni, sétálgatni, és ez legyen mindenképp átmeneti, legyenek napjaid, amikor kipihened magad, és ne csináld pár hónapnál tovább. Ha azt érzed, hogy besokalltál, vegyél ki szabit, vagy írasd ki magad a dokival, én már többször volt, hogy bementem, elmondtam, hogy kutya bajom csak kimerült vagyok, és kellene három nap hogy kipihenjem magam és kiírt.

2022. dec. 17. 18:04
 27/27 anonim ***** válasza:

Egy nagy pohár hideg víz lehajtasa jobban segít ébren maradni, mint az energiaital.

A víz segít a verkeringesedben es az agymukodesedben, egy hosszú tavon egyenletesen fog szinten tartani.

Az energiaital felpörget 10 percre, de aztán jobban lehúz, mert leesik a varcukrod, es a pulzusod is hirtelen, egy sokkal fáradtabb leszel, majd megint megiszod, megint felpörget egy kicsit, aztán megint meg jobban lehúzott es egy tovább.Szoval a 24 ora alatt ezekkel a kis loketekkel sokkal jobban lestrapálod magad es a végére sokkal fáradtabb leszel.Illetve mindezek után éjszaka az olvasod sem lesz olyan pihentető, igy másnak megint csak fel erővel kelsz majd.

Ugyan olyan mintha lassú kocogats helyett rövidebb de megeroltetobb sprinteket huznal le...

2022. dec. 28. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!