Hogy oldjátok meg a szabit, ha kevesen vagytok és a többieknek sokkal több a szabadnapja?
Hárman vagyunk egy csapatban. Nekem van 22 nap szabim, a két kollégámnak 45+ nap.
Az a baj hogy szinte bármikor akarnék szabira menni, akkorra ők már írtak ki. Nem tűnhetünk el egyszerre mind, valakinek muszáj melóznia.
Most pl az ünnepek előtt is, után is szabin lesznek, szóval én már nem tudok szabit kivenni.
A főnök megoldása az hogy menjünk mind szabira nyugodtan, de azért tartsunk ügyeletet.... Hát én nem azért veszek ki szabit hogy korán kelljen kelnem és egész nap a gép közelében ücsörögni.
Az ünnepek (értsd: bármilyen szabadnapos ünnep) környéke esélytelen hogy nyugodtan teljen, meg ha van rövid hét akkor azt se tudom kivenni (nekem ugye nem mindegy hogy meg tudok-e spórolni 1-2 napot). 😥
Eléggé zavar, hogy folyton nekem kell húznom csak az igát amíg a többiek otthon pihiznek. :(
Erre van bármilyen megoldás, vagy csak az esetleges munkahelyváltás?
Valószínűleg mindezek ellenére valamiért megfelel neked ez a munkahely.
Mindenesetre gyűjtögesd a bizonyítékokat. Ha esetleg távoznod kellene a cégtől, még perelhetsz az ügyeleti napok kifizetéséért, hátrányos megkülönböztetésért, vagy valószínűbb, hogy peren kívül megkapod.
Bocs, kérdező, azért te se vagy egyszerű eset, ahogy látom.
Miért muszáj neked a rövid héten elmenned? Értem, hogy úgy pl. 3 nap szabival 9 napig egyfolytában távol lehetsz, de mire tudnád ezt fölhasználni? Ennek egyedül akkor van jelentősége, ha el akarsz utazni egy hétre. De még akkor is megteheted, hogy az előtte levő héten veszel ki 3 nap szabit.
Konkrétan Mindenszenteknél volt az, hogy okt.31. (hétfő) és nov.1. (kedd) szabadnap volt, utána pedig 3 munkanap volt csak. De ha te előtte kiveszel 3 munkanapot (okt. 26-27-28., szerda-csüt.-péntek), akkor is 7 napot egyhuzamban nem dolgozol, ami alatt már lehet és érdemes is elutazni valahová. Ha meg otthon csücsülsz végig vagy csak 1-1 napra csinálsz programot magadnak, mert a hét közepén úgyis ügyeletes leszel, akkor meg nem tökmindegy mikor vagy szabin?
Szerintem húzz el erről a munkahelyről. Látszik, hogy csak kihasználnak.
Én is voltam így. Közfogisként csak a 20 nap alap szabi járt. Állandóan a többiek helyett dolgoztam, amíg ők szabin/pihenőn voltak. 😟
Más megoldás nincs,, mint váltani. Mert az nem normális dolog, hogy a másik 2 otthon tespedhet a családjával, tőled meg egy hosszú hétvégét is sajnálnak.
Igen, ettől eltekintve szeretem ezt a munkahelyet. Nyáron lettünk ilyen kevesen, úgyhogy ez a probléma relatíve új.
"Miért muszáj neked a rövid héten elmenned?"
Mert mint írtam, kevés a szabim.
Amúgy nem értelek, ha nem akarok egész hétre elutazni akkor már nem is pihenhetek, nem dolgozhatok kint a kertben, nem mehetek el egynapos programra, stb? Fura logika...
Neked fura a logikád.
A kertben bármikor tudsz dolgozni, nemcsak a rövid héten.
Egynapos programra (ha nem másokhoz kell igazítani ill. kötött időben zajlik) szintén bármelyik héten elmehetsz. Ezek miatt teljesen fölösleges ragaszkodni pont a rövid héthez. De látom, neked is fontosabb, hogy konfliktusba kerülhess a kollégáiddal, minthogy a magad dolgát elrendezhesd. Az meg egyenesen röhögnivaló, hogy emiatt bevállalod ezt az ügyeletnek nevezett törvényellenes ökörséget.
Milyen bármikor? Ha nem vagyok szabin, akkor dolgozok a munkahelyemem, nyilván nem tudom megcsinálni a kerti munkákat. Se egynapos programra menni....?? Se kialudni magam, se a párommal lenni, se ügyintézni, stb. Ezeket akkor tudom csinálni ha nem dolgozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!