Mi a véleményetek az olyan éttermi dolgozóról, aki néha a szabadnapjain este is oda jár be iszogatni a kollégákkal?
Még múlt évben dolgoztam egy étteremben mosogatóként, ahol szokás volt az este 11-es zárás után még leülni a dolgozóknak egy kicsit és iszogatni-trécselgetni, amolyan csapatépítő jelleggel, heti két-három alkalommal. Volt, hogy maradtam, volt, hogy nem, mert én elég felemás véleménnyel vagyok az ilyesmikről.
De nem is ez a lényeg. Volt egy pincér, aki többször is azt csinálta, hogy szabadnapján is megjelent ott záráskor, és leült iszogatni. Én meg nem értettem, hogy ennek ennyire nincs élete, nincsenek barátai, programjai, hogy a szabadnapján este is a munkahelyén lazul? Én szerethetek dolgozni akármennyire is valahol, amennyiben a hely heti hét napban üzemel, szabadnapomon a legnagyobb ívben elkerülöm.
Ami érdekes, hogy régebben meg olyan helyen dolgoztam, ahol konkrétan nem díjazták, ha a dolgozó a szabadidejében oda tért be lazulni, akárcsak fogyasztó vendégként.
A feltevésed jogos. Én sem mennék be a szabadnapomon sehová máshová, ha például a Chio-ban dolgoznék chipszet enni.
De úgy gondolom, hogy ez a srác ott érzi jól magát, tudja, mit iszik, mit eszik. Nem helyes! Mentális gondjai lehetnek, de legalább kimozdul. Az is több a semminél. Ne ítéld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!