Mi a véleményetek az olyan éttermi dolgozóról, aki néha a szabadnapjain este is oda jár be iszogatni a kollégákkal?
Még múlt évben dolgoztam egy étteremben mosogatóként, ahol szokás volt az este 11-es zárás után még leülni a dolgozóknak egy kicsit és iszogatni-trécselgetni, amolyan csapatépítő jelleggel, heti két-három alkalommal. Volt, hogy maradtam, volt, hogy nem, mert én elég felemás véleménnyel vagyok az ilyesmikről.
De nem is ez a lényeg. Volt egy pincér, aki többször is azt csinálta, hogy szabadnapján is megjelent ott záráskor, és leült iszogatni. Én meg nem értettem, hogy ennek ennyire nincs élete, nincsenek barátai, programjai, hogy a szabadnapján este is a munkahelyén lazul? Én szerethetek dolgozni akármennyire is valahol, amennyiben a hely heti hét napban üzemel, szabadnapomon a legnagyobb ívben elkerülöm.
Ami érdekes, hogy régebben meg olyan helyen dolgoztam, ahol konkrétan nem díjazták, ha a dolgozó a szabadidejében oda tért be lazulni, akárcsak fogyasztó vendégként.
#8: Ítélkezés helyett végiggondolod mik lehetnek azok az indokok, amiért valaki szeret a munkahelyén lenni, akkor rájössz.
Olyan munkát végezni, olyan közegben, amit az ember szeret nem üldözi el minden nap még a cég környékéről is.
"ennyire nincs élete, nincsenek barátai, programjai"
De hiszen van élete és vannak barátai a kollégái személyében.
Én csomó olyan munkahelyet látok, általában kisvállalkozások, kisebb vendéglátóhelyek ami olyanok mintha csak azért működnének, hogy a család, haverok ott lógjanak együtt és még pénzt is kapnak érte.
Ezt nyilván nem fogja soha megérteni olyan ember, akinek csak kötelező nyűg a munkahely és a kollégák társasága és messziről kerüli amikor csak teheti.
Persze, általában igen, de ha mondjuk jöttek a munkahelyi chat-csoportba a képek, hogy épp céges bulika van benn, akkor mentünk mi is :D Annyi, hogy nálunk nem volt ennek akkora kultusza, hajnalban zárt a hely, általában mire leszámoltunk meg kitakarítottunk, már annyira fáradtak voltunk, hogy nem volt kedvünk inni.
Plusz nyáron ugye már pirkad hajnal három-négy körül, aztán felkelő napnál utoljára tizenévesen volt kedvem vedelni.
"Nem a munkahelyre mentél be lazulni."
De most őszintén, számít az, hogy a munkahelyre mész be, vagy máshol futsz össze a haverjaiddal akik egyben a kollégáid is?
Nem mindenki kap herótot amikor meghallja a munka/munkahely szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!