Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan éttermi dolgozóról, aki néha a szabadnapjain este is oda jár be iszogatni a kollégákkal?

Figyelt kérdés

Még múlt évben dolgoztam egy étteremben mosogatóként, ahol szokás volt az este 11-es zárás után még leülni a dolgozóknak egy kicsit és iszogatni-trécselgetni, amolyan csapatépítő jelleggel, heti két-három alkalommal. Volt, hogy maradtam, volt, hogy nem, mert én elég felemás véleménnyel vagyok az ilyesmikről.

De nem is ez a lényeg. Volt egy pincér, aki többször is azt csinálta, hogy szabadnapján is megjelent ott záráskor, és leült iszogatni. Én meg nem értettem, hogy ennek ennyire nincs élete, nincsenek barátai, programjai, hogy a szabadnapján este is a munkahelyén lazul? Én szerethetek dolgozni akármennyire is valahol, amennyiben a hely heti hét napban üzemel, szabadnapomon a legnagyobb ívben elkerülöm.

Ami érdekes, hogy régebben meg olyan helyen dolgoztam, ahol konkrétan nem díjazták, ha a dolgozó a szabadidejében oda tért be lazulni, akárcsak fogyasztó vendégként.

2022. nov. 4. 10:17
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
20: Számít, mert egyáltalán nem nindegy, hogy ugyanabban az épületben lazulunk, ahol a munkánkat is végezzük, hanem mondjuk egy szórakozóhelyen, ahol nem vagyunk a főnök szeme előtt, és esetleg közben másokkal is meg lehet ismerkedni.
2022. nov. 5. 09:00
 22/40 A kérdező kommentje:

De ahogy már utaltam rá, engem leginkább a következő elképzelt szituáció eshetősége frusztrálna: Rendszeresen bejárok piálgatni a kollégákkal szabadnapjaimon is. Közben néha megesik az is, hogy szabadnapokon telefonhívást kapok, hogy nem tudnék-e bemenni dolgozni, mert xy megtegedett vagy akármi. És én mondjuk mindig nemet mondok. Aztán a sokadik nemet mondásnál megjegyzi a főnök, hogy bezzeg iszogatni be tudok menni a szabadnapokon, segíteni viszont nem vagyok hajlandó szorult helyzetben. Na ez az a felállás, amiből én kösz, de inkább nem kérnék.

A másik véglet meg, amikor jön egy leépítés, és téged küldenek el. És le vagy döbbenve, mert azt hitted, hogy a munkatársaid meg a főnök a barátaid, szinte már családként kezelted őket, hisz még a szabadidőd egy részét is velük töltötted. És nem érted, hogy képesek így kiszúrni veled, csak úgy kirúgni.

2022. nov. 5. 09:07
 23/40 anonim ***** válasza:
58%
Mondom, szerintem kér csépelni a szót mert számodra a munka, munkahely, kollégák egy messziről kerülendő dolog és innentől egyszerűen nincsen miről beszélni mert úgyis megmagyarázod hogy az a tökéletes, ha a napi 8 órán kívül egyetlen percet sem töltesz ott... :D
2022. nov. 5. 13:10
 24/40 A kérdező kommentje:
23: Írom, hogy volt, hogy én is ottmaradtam. Nem kellene kiforgatni a szavaimat.
2022. nov. 5. 13:47
 25/40 anonim ***** válasza:
29%
Nem volt veletlenul olyan kollegano ( ferfi?),aki esetleg tetszett neki, es azert? Akkor siman ertenem, ugy is, ha platoi.
2023. ápr. 20. 02:06
 26/40 Hova gondolsz ***** válasza:

Mivel a kérdésedben azt írtad, hogy "néha", akkor valószínűleg szereti a helyet, jóban van a többiekkel, meg ahogy itt írta is valaki, tudja, hogy mit eszik-iszik.

Gond csak akkor lenne, ha minden szabadnapján ott ülne, mert az számomra azt jelentené, hogy nincs sem családja, sem barátai, se semmiféle hobbija.

2023. ápr. 20. 04:33
 27/40 A kérdező kommentje:

25: Nem valószínű.

26: Így is símán jelentheti azt, hogy nincsenek ismerősei, akikkel összejárjon. Lehet, hogy azon alkalmakkor, amikor nem jelenik ott meg a szabadnapjain, egyedül foglalja el magát.

2023. ápr. 20. 10:06
 28/40 anonim ***** válasza:
Mindenesetre neki igy jo.
2023. ápr. 20. 12:14
 29/40 anonim ***** válasza:
Volt egy kocsmám anno, volt egy pultos csajszi, aki a szabadnapjaiban is ott volt és kb. naponta leitta magát a törzsvendégekkel. Nem nem volt rossz, mert a fizetésének 75%-t kb. ott hagyta a kasszában mint fizető vendég... csak kínos volt szinte minden este a saját alkalmazottamat hazatáogatni full részegen. Szerencsére a szemközti házsorban lakott...
2023. ápr. 20. 16:02
 30/40 Hova gondolsz ***** válasza:
71%

Kérdező, nem azt kérdezted, hogy mi mást csinálhatna szerintünk a szabadidejében, hanem azt, hogy mi a véleményed.

Nekem ez. És ha otthon van és elfoglalja magát, akkor mi van?

Akkor van valami hobbija vagy nagyon szép rend van a lakásában.:) Vagy tv-t néz, zenét hallgat, olvas. Oly mindegy.

2023. ápr. 20. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!