Reggel hattól este hatig dolgozni?
Normál munkahelyen, ha 12 órás műszakokat tolnak, akkor csak max. 4 napot kell dolgozniuk.
Kína az más tészta, ott akár 6 napot is.
"melózik valaki akkor milliomosnak kéne lennie nem? Vagy rabszolga munkát végeznek 10forint/óráért?"
Egyik se, minimálbér + ilyen, olyan pótlék ha este megy, vagy hétvégén stb.
Gyári munkák simán mennek így, de a vendéglátásban még többet is lehúznak egyben, igaz ott valamennyivel talán több a fizetés.
De pl 12ben van sok vagyonőr is.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
12 órázásnak hívják.
Munka nélkül is kikészíti az embert. De van akinek ezt is muszáj csinálni. Ha enned kellene, te is csinálnád, de más faxával könnyű verni a csalánt, mi?
Én 8 órában dolgozom hivatalosan, de 4.40-kor már kelek, 6.30-ra érek a munkahelyre, fél 4-ig tart a munkaidő hivatalosan, de általában 4-ig húzom az igát, mert középvezető vagyok, tovább kell benn maradnom. Mire hazaérek már háromnegyed 5. Szóval konkrétan én is 12 órát vagyok úton.
Konklúzió...nem, nem vagyok milliomos. Csak valakinek ezt is és így is kell csinálni, kevés pénzért is.
Ja igen, és nem mindenki olyan lusta tohonya, mint te. Valaki tud dolgozni is és a te béredet kitermelni, amíg te "lebzselsz".
Amikor én így dolgoztam, ott lehetett választani. 12 - 24 vagy 24 - 48 között. (Első szám a munkaóra, második a pihenőidő.)
De haverom heti 4 napot ügyel, 12-zik, majd 3 napja szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!