Hogy oldjátok meg a szabit, ha kevesen vagytok és a többieknek sokkal több a szabadnapja?
Hárman vagyunk egy csapatban. Nekem van 22 nap szabim, a két kollégámnak 45+ nap.
Az a baj hogy szinte bármikor akarnék szabira menni, akkorra ők már írtak ki. Nem tűnhetünk el egyszerre mind, valakinek muszáj melóznia.
Most pl az ünnepek előtt is, után is szabin lesznek, szóval én már nem tudok szabit kivenni.
A főnök megoldása az hogy menjünk mind szabira nyugodtan, de azért tartsunk ügyeletet.... Hát én nem azért veszek ki szabit hogy korán kelljen kelnem és egész nap a gép közelében ücsörögni.
Az ünnepek (értsd: bármilyen szabadnapos ünnep) környéke esélytelen hogy nyugodtan teljen, meg ha van rövid hét akkor azt se tudom kivenni (nekem ugye nem mindegy hogy meg tudok-e spórolni 1-2 napot). 😥
Eléggé zavar, hogy folyton nekem kell húznom csak az igát amíg a többiek otthon pihiznek. :(
Erre van bármilyen megoldás, vagy csak az esetleges munkahelyváltás?
"Az a baj hogy szinte bármikor akarnék szabira menni, akkorra ők már írtak ki."
Ennek semmi köze ahhoz, hogy nekik több szabijuk van, hanem csak azon múlik, hogy előbb eldöntik és kiíratják a szabit.
Mondjuk értelmes kollégák először megbeszélik, utána íratják ki, de nem mindenki ilyen.
Akkor csinálj év elején egy szabi tervet magadnak és mindenki mást megelőzve írasd ki a szabijaidat január elején.
Kicsit rosszul fogalmaztam, az én hibám...
Szóval nálunk nem igazán számít hogy milyen sorrendben kérjük a szabit.
Inkább az lenne a lényeg hogy nekik pont jut akkorra is amikor én is mennék. Pl halottak napja utáni 3 naphoz úgy ragaszkodtak mintha nem tudnák kivenni bármikor bármelyik teljes hetet...
De vita esetén hogyan dől el, hogy melyikőtök mehet el?
Aki hangosabban ordít? Aki nagyobbat csap az asztalra? :-)
Nincs vita. Ügyelettel oldjuk meg. Csak pont ebből lett elegem.
Miért nem beszéled meg velük?
Józsi, Ágoston, fönök, nekem x-y napok fontosak lennének szabadságra, nem, ügyelni sem tudok, köszi.
Írtam, hogy nem számít a sorrend hogy ki milyen hamar kéri. Fent félreérthetően fogalmaztam.
Nekik is fontos lenne.
Gyerekek, sok év munkaviszony, tartós betegségek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!