Mikor vezetik be a 6 órás munkaidőt?
Ezzel én vitatkoznék.
Én egyébként heti 4-szer dolgozom 8 órát Mo.-on és tényleg jó, viszont 4-szer 10 az elég szar lenne, mivel nekem nem az lenne a kérdés, hogy 4-kor vagy 6-kor "érek haza", hanem 8 órás munkaidővel érek haza 6-ra (ha be kell mennem az irodába, de általában homeoffice-ban vagyok), miközben ha 6-ig lennék, akkor 8-ra érnék haza.
És mivel kb. 2 órás úttal kell számolnom, így nem mindegy, hogy mikor érek haza, mivel 5:30-kor amúgy is kelnem kell.
A 4 napos munkahétet pont, hogy úgy kellene bevezetni, hogy mellette napi 8 óra maradjon.
18
De úgy nem maradhat, mert akkor kiesik 1 nap, tehát 1 napi bérrel kevesebbet kell hogy kapj.
Viszont 4 napon át plusz 2 óra az éppen 8 óra, tehát a pénteki napot ugyanúgy ledolgozod, de 4 napban, nem 5-ben.
Én jelenleg igen, 1 nappal kevesebbet kapok.
Viszont amit leírtam annak az lenne a lényege, hogy ne kapjon senki 1 nappal kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!