Azért mert becsődölne a gazdaság és az ország működése is leállna.
2021. nov. 4. 14:19
2/10 anonim válasza:
Lehetne inkább 16 órás a munkaidő és akkor egyből megduplázódna a gazdaság! Magyarország tiszta Luxemburg lenne.
2021. nov. 4. 14:27
3/10 anonim válasza:
Minek megyünk be egyáltalán dolgozni? Csak fel kéne venni a fizut, minden termék és szolgáltatás amit igénybe veszünk majd megtermeli magát és odanő a polcokra a bevásárlóközpontokban.
2021. nov. 4. 14:38
4/10 anonim válasza:
Szerintem lehetetlen bizonyos állásoknál megoldani hogy csak 6 órában dolgozzanak az emberek.
Olyan állásoknál ahol nem a fizikai folyamatos jelenlét és az munkaórák számítanak, hanem a produktivitás és eredmények ott jobbak a rövidebb munkaórát és így pár helyen már megtalálhatóak.
Gyársaban vagy boltokban nem hiszem, hogy indokolt a rövid munka, de mérnöki körökben már lehet.
2021. nov. 4. 14:43
5/10 anonim válasza:
Én inkább azt nem értem, miért nem kötetlen munkaidő van - értelemszerűen most arra gondolok, ahol megoldható.
Nekem fura ez a "dedózás", hogy felnőtt embereknek megmondják hogy 8-tól bent kell ülni szépen 4-ig... nem az lenne a lényeg, hogy el legyen végezve határidőre a feladat? :D
(Még egyszer: természetesen tudom, hogy a 3 műszakos termelésben, meg a fix nyitvatartású üzletben ez nem kivitelezhető, de azért egy csomó munkakörben megoldható lenne, de valamiért nem akarják...)
2021. nov. 4. 14:55
6/10 anonim válasza:
Fel kell nőni hozzá.
A kérdező kevesebbet akar dolgozni, az meg így nem működik.
2021. nov. 4. 15:09
7/10 anonim válasza:
Dolgozhatsz 6 órát, sőt akár 4-et is, mert vannak ilyen munkakörök, de azért tenni is kell.
2021. nov. 4. 15:12
8/10 anonim válasza:
Legyél vállalkozó, akkor projektjeid vannak és akkor kapsz pénzt, ha elkészülsz velük, nem az idődet fizetik. Csak sajnos ha mindenkinek a munkáját fizetnék az ideje helyett, a többség szarabbul járna. Látom a kollégáimon, hogy 8 óra ide vagy oda, az érdemi munka 2-3 ebből. A többi piszmogás, kávézás, mászkálás, bámészkodás. Nekem ezzel nincs bajom, de tudom, mennyit ér ez a munka és ahhoz képest jóval többet kapnak.
2021. nov. 4. 16:43
9/10 anonim válasza:
Egy tolmács csak 4 órát dolgozhat egy nap.
2021. nov. 4. 21:25
10/10 anonim válasza:
Egyre több gazdasági elemzés születik arról, hogy előnyös lehet a 6 órás munkanap, mivel az emberek hiába b*sszák a rezet 8 órán át a munkahelyükön, ebből kb 5 óra max a produktív, a többi pisilés, kávészünet, cigiszünet, látszólagos munka, vagy ha tényleg dolgozik is, a teljesítménye drasztikusan visszaesik. Jobban megérné, ha inkább kipihenné magát és másnap megint maximumon teljesítene 5 órát. Úgyhogy évezredek kérdése, és Magyarországon is sok cég át fog erre állni. Európa sok országában illetve az USA-ban már ez egy sokkal elterjedtebb modell. Ott a kötetlen munkaidő is elég gyakori, csak legyél kész időre azzal amit vállaltál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!