Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tippek irodába járás "túlélésé...

Tippek irodába járás "túlélésére"?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokan szeretnek bejárni az irodába és nem szeretik a home officet, leginkább azért, mert a covid alatt is otthon kellett dolgozniuk és akkor még délután se mehettek sehova és sok volt a bezártság. De kérlek értsétek meg, hogy van, akinek a HO testhezállóbb.

Nos nekem a járvány kirobbanásakor olyan munkahelyem volt, ahol még a legnagyobb fertőzöttségben sem lehetett home officeban dolgozni. Egy éve váltottam, akkor pont újra magasak voltak a számok, eleinte heti egy bejárás volt, aztán nulla. Semmit nem élveztem annyira, mint azt az időszakot :D 4 hónapig tartott, aztán bevezették a hibridet, heti kettőt kell bejárnom. Ez nem tűnik soknak, de én utálom ezen okok miatt:

2 órával hamarabb kelek, mint HO ban és 11 órát vagyok összesen távol.

Az utazás 2,5 óra összesen BKK val, 4 átszállással (mármint oda 4, vissza is 4). Kocsival is mehetnék, de akkor napi 4000 Ft a parkolás.

A munkatársak alapvetően jófejek, de mindenbe beleszólnak, sokszor idegesítőek, figyelik mindenki minden lépését.

Ha mondjuk hamarabb végzek, akkor vagy még többet dolgozom, mint kötelezően kéne, vagy el kell játszanom, hogy sok a dolgom.

Már a nap felére lemerülök, de a nap végére tényleg zombi vagyok. Ha otthon dolgozom, délután szívesen megyek el.

A párom teljes home officeos, nagyon szeretem, amikor szünetekben át tudok menni a másik szobába kicsit vele lenni. Ez ugye nincs az irodában, ott a szünetekben csak mobilozni lehet.

Rohadt hideg van bent, nyáron is az volt, télen meg a drága fűtés miatt méginkább az lesz...

Azt veszem észre, hogyha be kell menni másnap, akkor már előre szomorkodok, ha felkelek éjszaka, félek, hogy perceken belül megszólal az ébresztő. Bent nem vagyok jól, ez meg is látszik rajtam és akkor a többiek kérdezgetik, hogy mi a baj, van, aki viccelődik is rajtam, mert tudja, hogy nem szeretek bejárni, mondja, hogy biztos otthon lennék egész nap és nem csinálnék semmit... Nos nem egészen, de igen otthonról dolgoznék, nekem jók az otthoni körülményeim.

Nézegettem más munkákat, de már nincs olyan, hogy teljes HO bele legyen írva. Nem IT-s vagyok, mint pl a párom, ebben a szektorban sok ilyen van, de más irodai munkáknál azt veszem észre, hogy már csak hibrid van vagy teljes bejárás.

Mit tegyek, hogy elviselhetőbb legyen a bejárás? Meg lehet ezt szokni? 8 hónap alatt nekem nem sikerült.

2022. okt. 28. 10:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%

A legjobb megoldás az, ha elmész valami gyárba folyamatos műszakrendbe. Elindulsz dolgozni hajnal 4-kor, este 8-ra már otthon is vagy, éjszakásban délután 4 és reggel 8 a két időpont. Ha szerencséd van, a 12 óra munka közben akár kétszer is van szünet, amikor el tudsz menni mosdóba vagy ennyi. Nem, mind a kettő nem fér bele, vagy az egyik, vagy a másik. Közben zúg, csattog a gép, meleg vagy hideg van, óbégatnak a munkatársaid, ugráltat a 8 általánost végzett kisfőnök, darabszám-darabszám-darabszám. És még az sem kizárt, hogy Kolompárék munka közben felnyomják az öltözőszekrényedet és kirámolnak belőle minden értéket.

2-3 hónap múlva úgy fogsz örülni az irodai munkádnak, hogy el sem tudod hinni és nem fog zavarni az, hogy heti 5 napot kell bejárni.

2022. okt. 28. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már a napi 2×50 perc miatt is fontolgatom a váltást. Nem vagyok egy fillér**szó alkat, de azért akárhogy nézzük, buszozással, várakozással együtt ez napi 2 óra feleslegesen elszúrt idő. (Halkan jegyezném meg, 10 éve ez még csak 2×25 perc volt... mert a közlekedésünk is fejlődik.) Ez munkabérre átszámítva 5000 forint lenne. De nem is ez zavar legjobban. Hanem hogy 10 órát vagyok távol, 7-kor már indulok, és délután 5 körül érek haza. Letusolok, átöltözök, eszek valamit, és már majdnem 6 óra. Ott az este, és munkán kívül gyakorlatilag nem csináltam semmit. Persze, lehet példálozni, hogy van, aki ennek a 2-3-4-szeresét utazgatja el. De ettől még a napi 2 óra is véleményem szerint sok.
2022. okt. 28. 12:03
 13/15 A kérdező kommentje:
#11 Nem lehet így élni, hogy nem érezhetem rosszul magam valami miatt, mert másoknak sokkal rosszabb... Dolgoztam már több helyen, ami nem iroda volt, az iroda sokkal jobb, a H-P napi 8 óra sokkal jobb, még így is, hogy be kell kétszer járni, de ettől függetlenül nekem bajom van vele és nem lenne attól jobb, hogy gyárban dolgoznék. Mindenki a saját szintjén nyomorog, van valami ilyesmi mondás.
2022. okt. 28. 12:14
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Szólj a párodnak, hogy intézzen be melózni az ő cégükhöz.
2022. okt. 28. 12:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Dettó. Heti egy napot megyünk be, semmi értelme. Autóval nem tudok menni mert nincs parkoló. Amúgy nem vennék bérletet sem, heti egy nap miatt vegyem meg... (jó, mióta a férjem hibridben van azóta az övével járok, de na). Úgy érzem ilyenkor másfél órát ellopnak az életemből (plusz a készülődés).

Ráadásul bent képtelenség dolgozni, mert mindenkinek közléskényszere van a bezártságtól. HO előtt 5-en voltunk a szobában, most 7-en vagyunk, nem lehet nyugodtan dolgozni, sokkal nagyobb az esély a hibára. Sokszor úgy érzem emiatt gyakorlatilag négy napom van megcsinálni ötnapi munkát.

Annyi szerencsém van, hogy kötetlen a munkarendem, így legtöbbször inkább a bejárós napon dolgozok mondjuk öt órát, a többi nap meg kicsit többet.

2022. okt. 29. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!