Csak én fogom fel "kínosan / kellemetlenül" a betanítást, vagy ez ilyen? Irodai munka, korombeli a lány, 8 órában összezárnak vele (mellette ülök a számítógépnél, és magyarázok), ha összenézünk kicsit zavarba jövünk, ha elfordulunk, a másik bámul.
Reggel bemutatkozás, leülünk a gép elé, és magyarázom mit nyisson meg, mit hova írjon (feladatlapok kitöltése). Eddig rendben is lenne, de síri csönd, és ketten vagyunk ott, egymás mellett ülünk 8 órát... Ha összepillantunk, elfordulunk, és kicsit zavarba jövünk (szájhúzás, fogösszeszorítás), ha valamelyikünk félrenéz, vagy átmegy az iroda másik oldalára, a másik bámulja a testét, fenekét, stb. ami bútortükörből látva kissé kínos mindkettőnknek...
Először tanítok be valakit. Akik voltak hasonló helyzetben, nem érezték kellemetlenül magukat ez miatt? Vagy ez ilyen, ne foglalkozzak vele?
25-30 körüliek vagyunk
Gondolom ő is kínosan éli meg. Lehet, hogy nem mer kérdezni, beszélgetni, az a típus, aki nehezen nyílik meg idegenek előtt. Én legalábbis ilyen vagyok, az új munkahelyen hetekig meg sem merek mukkanni, csak ha hozzám szólnak, akkor válaszolok, de még akkor is gyakran leblokkolok.
Probálkozhatsz vele beszélgetni kicsit, hogy oldd a hangulatot, hátha beválik. Ha mégsem, akkor még ne foglalkozz vele, hogy ilyen. A legjobb tudásod alapján tanítsd be, más dolgod nincs vele.
"az a típus, aki nehezen nyílik meg idegenek előtt"
Pont ilyen vagyok, vagy 6-8 éve nem töltöttem ismeretlennel ennyi időt...
"miért bámuljátok egymást"
Mert egyikünk férfi, másikunk nő :) Ha pl. egy ellenkező nemű hátat fordít, mert kimegy az ajtón, ösztönösen megbámulod a fenekét (lehet, hogy csak rápillantasz, de ez mindenkire jellemző).
"miért nem beszélgettek"
Alapvetően egész nap beszélgetünk a munkáról (ide kattints, oda írd be, azt add össze, ide mentsd, stb.)
De se ő sem én nem kezdünk el mesélni, hogy tegnap mit főztünk, hol voltunk... kellene? :) Komolyan kérdezem, mert az eddigi munkahelyeimen nem hoztunk szóba személyes dolgokat.
"Mert egyikünk férfi, másikunk nő :) Ha pl. egy ellenkező nemű hátat fordít, mert kimegy az ajtón, ösztönösen megbámulod a fenekét (lehet, hogy csak rápillantasz, de ez mindenkire jellemző)."
Hát vagy nem. Egyébként egymásra bambulni és vigyorogni össze-vissza nem egyenértékű ezzel. Ha kifelé menet a seggét nézed, attól nem leszel hatékonytalan. Ettől igen.
"Hát vagy nem."
Ez egy pszichológiailag bizonyított tény, még az apácák is megnézik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!