Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tehetnék ilyen kellemetlen...

Mit tehetnék ilyen kellemetlen helyzetben?

Figyelt kérdés
Nem régóta dolgozom egy kábelgyárban három váltásban. Múlt pénteken egy nagy gépen voltam, és többen is látták, hogy milyen jól csinálom meg a fejeket. Még azt a fiút is odahívtam a géphez, aki általában a főnökökkel szokott együtt felügyelni, hogy nézze meg, mert aztán nem működött jól maga a gép. Ő is látta, hogy én jól csinálom a munkámat, a gép nem ment jól, ott állítgatott valamit. Utána nem is volt probléma. Lejárt a műszakom, hazamentünk. Tegnap este kezdük meg a következő műszakot, és egyszer csak a főnök odahív magához, több dolgozó előtt, hogy nézzem meg a fejeket, mert kb. 300 darab fordítva van öntve, szóval fordítva volt betéve a fej a gépbe, ezért most nekem alá kellett írnom egy figyelmeztetést, és lehet, hogy valamennyi százalékot le is vonnak a fizetésemből, de ez nem biztos. Azokat a fejeket az utánunk következő váltás kapta meg, félre is rakták azzal az állvánnyal. A hülye papír meg az a pár százalék nem is érdekel, de az biztos, hogy nem én tettem fordítva a fejeket, azt észre vettem volna, és meg is szoktam javítani, amit elrontok, meg az az állvány is, amit félreraktak, már majdnem tele volt, amikor én kezdtem el rárakni a kábeleket. Valószínűleg az előttünk lévő váltás rontotta el, hagyta ott, én nem is figyeltem, és most mindenki azt hiszi, hogy én voltam. Ez engem azért is zavar, mert alapból egy csendesebb ember vagyok, és a suliban mindig olyasmi dolgokkal gyanúsítottak meg, amikhez semmi közöm nem volt, de senki nem hitt nekem, nem tudtam bebizonyítani az igazam. Szóval ez így bennem nagyon mély nyomott hagyott, és most nem tudom, hogyan nézzek bárki szemébe, vagy dolgozzak úgy gépen, hogy ne bámulna engem bárki, jól csinálom-e. Pedig akkor pénteken többen is látták, hogy én egy fejet sem raktam fordítva, most meg olyanok is voltak, akik gúnyolódtak. Tényleg nagyon vicces lehet, amikor egyébként egy ártatlan ember vagy, aki igyekszik mindent jól csinálni, erre "bűnösnek" neveznek. Remélem, hogy azért érthető, mit akarok mondani. Csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan tegyem túl magam ezen a nyomasztó érzésen? Valaki hasonló helyzetben?

2022. febr. 21. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Én àllitolag egy ajtot karcoltam össze-de Béla eltüntette utànam a nyomokat amit nem is én csinàltam..
2022. febr. 21. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Remélem innen nem akar kirugatni..mert akkor jöhet eltartani a gyerekeimet .. mert én sikat melozok hogy ne szenvedjenek nagyobb hiànyt mint amit mi àrtottunk nekik..
2022. febr. 21. 19:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Sokat
2022. febr. 21. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Velem amugy köttetek a mhelyen vmi szakszervezetis akàrmit szoval ha egy gépet tönkretennék akkor biztositva van..vagy ha elküldenek akkor kaphatok jogi segitséget
2022. febr. 21. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is gyárban melózom, velem is történt már számtalan hasonló dolog, olyan is ahol én voltam a hibás és igen nagy kárt okoztam a cégnek (természetesen nem szándékosan), jól le is lettem bhaszva, de olyan is előfordult, ami veled is, hogy a gép okozta a hibát és én vittem el a balhét. Ilyenkor sajnos sokmindent nem tudsz tenni, eleinte én is a szívemre vettem ezeket a dolgokat, de aztán egyre inkább tudatosult bennem, hogy ha az én lelkiismeretem tiszta, akkor mit számít pár okostojás seggfej véleménye? Maximum 1-2 napig foglalkoznak veled, aztán visszatérnek a saját bolhaszharos életükhöz. Vannak emberek, akik más emberek kárán szórakoznak, ezek az emberek általában tisztában vannak vele, hogy az életük nem ér egy tányér levest és azért állnak bele állandóan a másikba. Ha ezt megérted, akkor sokkal könnyebb lesz elfogadnod a dolgokat és sokkal kevesebb időt fogsz olyan emberek véleményével foglalkozni, akik valójában semmit nem jelentenek az életedben. Eleinte nem könnyű, de később azon kapod majd magad, hogy beleszharsz az egészbe.
2022. febr. 21. 19:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki semmit sem dolgozik, csak az nem hibázik. Dokumentáljátok valahogy a műszak átadást, hogy ha átveszi, akkor ő a felelős.
2022. febr. 21. 19:41
 7/7 A kérdező kommentje:

"Aki semmit sem dolgozik, csak az nem hibázik."

Igen, ezt azért mondta az egyik kollégám is c:

"Dokumentáljátok valahogy a műszak átadást, hogy ha átveszi, akkor ő a felelős."

Hát ezekután én is azt fogom csinálni, hogy előbb megnézem, mi maradt nekem a váltástól, és ha rossz, megmutatom a főnöknek.

2022. febr. 21. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!