Ha csapatmunka van(3 fő)és 2 feladat, melyek megoldása az én kezemben volt, de a másik 2 fő prezentálja, a vezetőség van olyan hülye hogy ennyiből azt hinné, közöm nem volt a munkához?
Szóval 2 bonyolult kibogozandó visszanyomkövetős feladat volt.
Nekem egy rakat ötletem volt merre hogyan induljunk el, ami mentén haladva szépen kezdtek össze is állni a részletek, amely részletekkel volt néha egy egy fennakadás ugyan, de az erre vonatkozó újabb ötleteim, javaslataimra szépen összeállt végre minden mozaikkocka.
Meglett minden adat szerződés mindenhonnan, permegelőzési ötletek, utomunkálatok, stb a végén az egész nyomtatva előadva a vezetőség felé a kezükben. Mivel a vezetés gyakorta munkaidőn túl érkezik, vagy az alvezetők nem látnak semmit az egészből csak amit személyesen elmondunk, ezekből én kimaradtam.
(Az alvezetőkkel még nincs szorosabb kontaktom kialakulva a felsőbb vezetések meg képesek munkaidő után érkezni, de én gyakorta nem tudok maradni, ez miatt a 2 fő előadott mindent úgy hogy ezt azt kerestük hozzá, itt meg itt megtáltuk, ez és ez a megoldás, dokumentum asztalra lerakva.
Nem tudom, nincs annyi tapasztalatom, hogy ilyen esetekben a vezetők képesek esetleg olyan következtetésekre jutni, hogy én kb nem tettem hozzá semmit?
Mert ha igen, kérdés az, hogy harcoljak küzdjek, dolgozzak én egyáltalán ilyen helyen ahol így működnek dolgok?
Köszi ezzel legalább nem éleződik akkor ki a beszélgetés a görcseimre.
Lazán bevetem akkor egy két szóban
Na eddig "jól" halad..
Bejött hozzám, elkezdtem elmondani miket tanultam már meg milyen segitokesz mindenki, örülök annak is(selfpromo bevetettem a lelkesedő hangnemet is) hogy en is hasznos javaslatokkal szolgálhattam, kérdeztem hogyan alakul a folog tovább, par szóban elmondta, és rátértem a prezentációs görcseimre gogy látom gyakorta csak későn sikerül beérnie amikor nem tudok jelen lenni, remelem nem ugy jön le mintha én figyelmen kivul hagynék dolgokat, elkezdte mondani hogy a másik kollega mondta hogy....
Erre..megszolal a telefonja plusz bejottek hozzá, aztán el kell inteznie egy másik telefont es azt mondta kesobb megbeszéljuk.
:(
Kihallgattam a masik kollegát, hogyan prezentál.
(Ha vkit érdekel)
Tele van "én én én"-el.
Én készitettem egy táblázatot, én megkerdeztem hogy intezhető e, én javaslom ezt azt.
Elmondanám, hogy csak épp az a táblázat ugy amblokk az én ötletem volt és nem a kollegáé, sőt az egész alapját én állitottam össze ő meg csak feltöltötte az adatokkal amely adatok megint en mondtam meg honnan lehet és hogyan kinyerni..
Az igazgato nemigen nyitott arra ahogy látom hogy ezt megbeszélhessem vele.
Szerintem túl agyalod..
mivel félbehagyta a mondatot, könnyen lehet hogy pont pozitívan nyilatkoztak rólad a kollégák.
Másrészt általában ha a főnök nem elégett veled, akkor el fogja mondani visszajelzésképp, miben érdemes javulni, mit vár el stb.
Szerintem nem kell ennél többet foglalkoznod most ezzel. Adj időt magadnak meg az ottani hely és emberek kiismerésére is.
Aki jó, annak magáért beszél a munkája is azért, és hidd el hogy észre fogják venni.
a vezetőség van olyan hülye hogy ennyiből azt hinné, közöm nem volt a munkához?„
Az marad meg a fejekben amit látnak. Látják a 2 embert és látják a megoldást. Az aggodalmad megalapozott.
A középkorban is mindig a hirmondót fejezték le a rossz hirért vagy jutalmazták a jó hírért.
Nagyon számít ki mondja még akkor is ha mások nevében is beszél.
Beszéltem a kollegával aki előadta magát hogy ő csinálta a táblázatot, az ő javaslata ez meg az. Mindent így önpromóval. Mintha én nem is lettem volna.
(Vele beszéltem, mert az igazgato amikor kértem hogy a prezentálásrol szeretnék még beszélni otthagyott hogy majd később és ezt kétszer is, és láthatóan nem akar erről beszélni, igy maradt a kollega nekem)
Elmondta, hogy a cégnél ugy működik az igazgató, hogy abszolut nem érdekli egy csapatmunkánál hogy ki adja elő neki a megoldásokat, csak a megoldás, a számlák, a hibák az intéznivalo, az infók, maga az alkalmazott nem, azaz tökmindegy az neki, ki tárja elé, a lényeg neki, csak a probléma es annak megoldása.
És ezek pluszok, amiket ránksóznak.
Mindenkinek megvan a saját munkaköre, amikre viszont nincs más ember, nem csapatmunka. Ezért az elvárásai ott vannak csak, hogy a saját munkakörön belul viszont minden maxon profin legyen hozva, ne legyen fennakadás, mindenki mindent oldjon meg.
A kiosztott egyéb feladatok amik nem saját munkakört érintenek, hanem mindenki legyen rajta es csapatban oldják meg, ott meg nem számitanak a "nevek" neki.
Pl
Van egy problémás gázszámla. Egyik ért a számlanyilvántartásokhoz, mások, a műszakisak, a fogyasztások vezetéséhez, harmadik meg az online kapcsolattartó, akkor mindhárom oldja meg a gázszolgáltatóval azt, hogy ne számlázzanak hasra nekünk.
Ezek munkakörön kívül eső plusz feladatok. Nem érdekli az hogy ki mennyit tett a megoldásához, csak meg legyen oldva.
Es felhivta a figyelmem hogy viszont saját munkakörön belül nyujtott teljesitményekre nagyon haklis. Meg amúgyis egy pattogós hisztérika ezeket majd ne vegyem magamra ilyen a stilusa, személyisége alapból.
Szóval maradok csendben a fenekemen és végzem a dolgom és ügyelek arra hogy a saját munkakörömben minden olajozottan menjen.
Köszi a válaszokat.
A főiskolán annak idején hárman közösen csináltak egy TDK-t, aztán egyikük adta elő, akinek a jobb előadói képességei voltak.
A bizottság első kérdése az volt, hogy a másik kettő mit csinált.
Hihetetlen, hogy vezetői beosztásban vagy bitittságban ezen a szinten vannak emberek. Meg ez kell, hogy fényezd magad.
Nekem ez annyira nem fekszik, hogy majomkodjak felfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!