Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha csapatmunka van(3 fő)és 2...

Ha csapatmunka van(3 fő)és 2 feladat, melyek megoldása az én kezemben volt, de a másik 2 fő prezentálja, a vezetőség van olyan hülye hogy ennyiből azt hinné, közöm nem volt a munkához?

Figyelt kérdés

Szóval 2 bonyolult kibogozandó visszanyomkövetős feladat volt.

Nekem egy rakat ötletem volt merre hogyan induljunk el, ami mentén haladva szépen kezdtek össze is állni a részletek, amely részletekkel volt néha egy egy fennakadás ugyan, de az erre vonatkozó újabb ötleteim, javaslataimra szépen összeállt végre minden mozaikkocka.

Meglett minden adat szerződés mindenhonnan, permegelőzési ötletek, utomunkálatok, stb a végén az egész nyomtatva előadva a vezetőség felé a kezükben. Mivel a vezetés gyakorta munkaidőn túl érkezik, vagy az alvezetők nem látnak semmit az egészből csak amit személyesen elmondunk, ezekből én kimaradtam.

(Az alvezetőkkel még nincs szorosabb kontaktom kialakulva a felsőbb vezetések meg képesek munkaidő után érkezni, de én gyakorta nem tudok maradni, ez miatt a 2 fő előadott mindent úgy hogy ezt azt kerestük hozzá, itt meg itt megtáltuk, ez és ez a megoldás, dokumentum asztalra lerakva.

Nem tudom, nincs annyi tapasztalatom, hogy ilyen esetekben a vezetők képesek esetleg olyan következtetésekre jutni, hogy én kb nem tettem hozzá semmit?

Mert ha igen, kérdés az, hogy harcoljak küzdjek, dolgozzak én egyáltalán ilyen helyen ahol így működnek dolgok?

2022. okt. 20. 20:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Talán.
2022. okt. 20. 20:44
 2/20 anonim ***** válasza:
Hát ja. Én már jártam így sajna. Más kapta a jutalmat.
2022. okt. 20. 20:59
 3/20 A kérdező kommentje:

- Vagy talán ezt előadjam egy másik állásinterjún esetleg ahol többet kérek a jelenlegi helyemen a jelenlegi béremnél? Keressek aktívan mást?

(Úgy érné meg váltanom, ha minimum többet fizet egy másik cég, vagy ugyanannyit, de mondjuk közelebb van lakhelyhez)

- vagy tanuljam meg hogy nem a munka minősége számít, hanem a prezentálás mert a vezetők ez a szint? És prezentálásban nagydumákban legyek inkább profi?

Küzdjek egyáltalán ilyen munkahelyért, ez kb alap mindenhol? Azaz a "vetítés" prezentálás tudománya az kell az életbe? És maradjak a fenekemen es tanuljam?

- vagy egy cégről ne ítéljem el a többit, ahol csapatmunka zajlik? És maradjak a saját kis igazságérzetemnél és puffogjak és ahogy tudok lépjek?

- vagy bízzam a vakszerencsében, hogy a vezetésnek kitisztul majd egyszer ki vagyok és mit tudok?

2022. okt. 20. 21:00
 4/20 anonim ***** válasza:

Ahogy a volt főnököm mondta anno: “nem elég okosnak lenni, okosnak is kell látszani.”

És nagyon igaza volt. Ha valami a te érdemed, akkor nyugodtan nyomj egy kis self promot, legyél ott, legyél a tudatban. Egy alkalmon nem múlik semmi, de hosszútávon sajnos ez szükséges valamilyen szinten..de ez mindenhol így van.

2022. okt. 20. 21:05
 5/20 anonim ***** válasza:
Szóval válaszolva a második kérdésre: el mehetsz bárhova, de ugyanígy fogsz járni, ha nem képviseled magad valamilyen szinten. Ettől persze válthat ez, de érdemes ezt tudni.
2022. okt. 20. 21:08
 6/20 anonim ***** válasza:
Ugyanez igaz egy cégnél részlegek között is: hiába töltünk tok jó eredményeket, ha a kutya sem tudott róla a vezetőségből. Ez olyan kb mint a poltikai kicsit. Jelen kell kenni.
2022. okt. 20. 21:09
 7/20 anonim ***** válasza:
3. Kérdésedre is válaszolok: nyugi, igen, lesz még lehetőséged bizonyítani bőven. Ne egy alkalmam rágódj, hanem könyveld el tanulságnak.
2022. okt. 20. 21:11
 8/20 A kérdező kommentje:

És (holnap jön a nagyvezető)lenne értelme a játszmák helyett egy őszinte beszelgetés az igazgatóval?

Ha csak úgy megkérdezném a selfpromo közben hogy a prezentálás mennyit számít neki.

Pl így:

Előszó:

Leadta a két kollega akkor a feladatokról a megoldást?/Sikerül a leadott anyagok alapján akkor elintézni a dolgokat minden jó úton van?

Self promo:

Úgy érzem több nagyon jó ötletem mentén haladva egész jól megtaláltuk a szálakat, van még ehhez ahhoz stb pár javaslatom is, a xy rendszert is már átlátom, ..., (önfényezés)

A tárgy, a lényeg, a nagy kérdés:

Szabad megkérdeznem, hogy csapatmunka esetén ha nem vagyok jelen a prezentálásnál, vagy nem teszek jelentést az alvezetők felé, abból esetleg juthatnak olyan következtetésre hogy nem vettem részt a munkában?(vagy ezt valahogy árnyaltabban előadni)vagy szeretnék képet kapni a vezetői meglátásokról nagyvonalakban.

Van értelme beszélgetnem ilyenről az igazgatóval, vagy marafjak a játszmáknál? Vagy "könyökölős" rendszerbe való betanulásnál?

2022. okt. 20. 21:21
 9/20 A kérdező kommentje:
7. Nem biztos az hogy én bizonyítani akarok játszmázásokkal. Még ezt nem döntöttem el.
2022. okt. 20. 21:22
 10/20 anonim ***** válasza:

Akár elejtheted neki, ha találkoztatok, hogy nagyon élvezted az adott feladatot és a megoldások megtalálását a problémákra, szívesen veszel reszt ilyen feladatokban később is. Meg reméled pozitív a részéről is a dolog, mert nem hallottál visszajelzést eddig róla.

Talán én vhogy így térnék rá mellékesen, ebből az látszik csak, hogy lelkes vagyok, meg érdekel a visszajelzés. (És közben nem ások senkit sem alá stb)

Pozitívan.

2022. okt. 20. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!