Ha csapatmunka van(3 fő)és 2 feladat, melyek megoldása az én kezemben volt, de a másik 2 fő prezentálja, a vezetőség van olyan hülye hogy ennyiből azt hinné, közöm nem volt a munkához?
Szóval 2 bonyolult kibogozandó visszanyomkövetős feladat volt.
Nekem egy rakat ötletem volt merre hogyan induljunk el, ami mentén haladva szépen kezdtek össze is állni a részletek, amely részletekkel volt néha egy egy fennakadás ugyan, de az erre vonatkozó újabb ötleteim, javaslataimra szépen összeállt végre minden mozaikkocka.
Meglett minden adat szerződés mindenhonnan, permegelőzési ötletek, utomunkálatok, stb a végén az egész nyomtatva előadva a vezetőség felé a kezükben. Mivel a vezetés gyakorta munkaidőn túl érkezik, vagy az alvezetők nem látnak semmit az egészből csak amit személyesen elmondunk, ezekből én kimaradtam.
(Az alvezetőkkel még nincs szorosabb kontaktom kialakulva a felsőbb vezetések meg képesek munkaidő után érkezni, de én gyakorta nem tudok maradni, ez miatt a 2 fő előadott mindent úgy hogy ezt azt kerestük hozzá, itt meg itt megtáltuk, ez és ez a megoldás, dokumentum asztalra lerakva.
Nem tudom, nincs annyi tapasztalatom, hogy ilyen esetekben a vezetők képesek esetleg olyan következtetésekre jutni, hogy én kb nem tettem hozzá semmit?
Mert ha igen, kérdés az, hogy harcoljak küzdjek, dolgozzak én egyáltalán ilyen helyen ahol így működnek dolgok?
- Vagy talán ezt előadjam egy másik állásinterjún esetleg ahol többet kérek a jelenlegi helyemen a jelenlegi béremnél? Keressek aktívan mást?
(Úgy érné meg váltanom, ha minimum többet fizet egy másik cég, vagy ugyanannyit, de mondjuk közelebb van lakhelyhez)
- vagy tanuljam meg hogy nem a munka minősége számít, hanem a prezentálás mert a vezetők ez a szint? És prezentálásban nagydumákban legyek inkább profi?
Küzdjek egyáltalán ilyen munkahelyért, ez kb alap mindenhol? Azaz a "vetítés" prezentálás tudománya az kell az életbe? És maradjak a fenekemen es tanuljam?
- vagy egy cégről ne ítéljem el a többit, ahol csapatmunka zajlik? És maradjak a saját kis igazságérzetemnél és puffogjak és ahogy tudok lépjek?
- vagy bízzam a vakszerencsében, hogy a vezetésnek kitisztul majd egyszer ki vagyok és mit tudok?
Ahogy a volt főnököm mondta anno: “nem elég okosnak lenni, okosnak is kell látszani.”
És nagyon igaza volt. Ha valami a te érdemed, akkor nyugodtan nyomj egy kis self promot, legyél ott, legyél a tudatban. Egy alkalmon nem múlik semmi, de hosszútávon sajnos ez szükséges valamilyen szinten..de ez mindenhol így van.
És (holnap jön a nagyvezető)lenne értelme a játszmák helyett egy őszinte beszelgetés az igazgatóval?
Ha csak úgy megkérdezném a selfpromo közben hogy a prezentálás mennyit számít neki.
Pl így:
Előszó:
Leadta a két kollega akkor a feladatokról a megoldást?/Sikerül a leadott anyagok alapján akkor elintézni a dolgokat minden jó úton van?
Self promo:
Úgy érzem több nagyon jó ötletem mentén haladva egész jól megtaláltuk a szálakat, van még ehhez ahhoz stb pár javaslatom is, a xy rendszert is már átlátom, ..., (önfényezés)
A tárgy, a lényeg, a nagy kérdés:
Szabad megkérdeznem, hogy csapatmunka esetén ha nem vagyok jelen a prezentálásnál, vagy nem teszek jelentést az alvezetők felé, abból esetleg juthatnak olyan következtetésre hogy nem vettem részt a munkában?(vagy ezt valahogy árnyaltabban előadni)vagy szeretnék képet kapni a vezetői meglátásokról nagyvonalakban.
Van értelme beszélgetnem ilyenről az igazgatóval, vagy marafjak a játszmáknál? Vagy "könyökölős" rendszerbe való betanulásnál?
Akár elejtheted neki, ha találkoztatok, hogy nagyon élvezted az adott feladatot és a megoldások megtalálását a problémákra, szívesen veszel reszt ilyen feladatokban később is. Meg reméled pozitív a részéről is a dolog, mert nem hallottál visszajelzést eddig róla.
Talán én vhogy így térnék rá mellékesen, ebből az látszik csak, hogy lelkes vagyok, meg érdekel a visszajelzés. (És közben nem ások senkit sem alá stb)
Pozitívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!